Volleyballers Vonk klimmen verder uit het dal

Bedrijfsvolleybal
Dat was wel een bewijs dat er fel gestreden werd en dat er nu toch echt kaf van koren gescheiden is.
Alleen in de tweede klasse treffen we steeds een 2-1 of 1-2. In de uitslag van de ereklasse is het geseponeerde strafpunt nu hersteld, zodat inmiddels alle standen correct zijn. 
Zoals gebruikelijk worden de uitslagen met een sterretje pas later vermeld.

Ereklasse
De koplopers in deze klasse lieten zich niet verschalken. VOKO/Bosch Beton had de meeste moeite met Financieel Advies Buro Barneveld en mocht zich gelukkig prijzen dat ze in de eerste set maar net op tijd binnen waren, want de 25-24 zege zou voor hetzelfde geld net omgekeerd hebben kunnen eindigen. Overigens behoort, gezien het spel van deze avond, het FAB zeker nog tot de kanshebbers om na zeven duels in de bovenste groep ereklassers verder te gaan. Ook Sportclub do-it kon in de eerste set tegen Experda maar net op tijd de eindstreep halen maar maakte daarna bekwaam de wedstrijd af. Johannes Fontanus College won met gemak het duel tegen Electrolux Professional. Onderin wist Vonk Tweewielers het negatieve imago, dat al in de eerste ronde aan het team kleefde door toen met te weinig mensen te kunnen spelen, van zich af te schudden. Een forse overwinning op VOKO/Van de Pol zorgde ervoor dat de mensen uit Kootwijkerbroek de onderste plaats konden gaan innemen.

Hoofdklasse
Roordink Bedrijfswagens was de zeperd uit de vorige ronde nog niet helemaal te boven, maar kon door hard werken wel een 2-1 zege behalen op Autobedrijf H. Kroon, dat in de slotset nipt een zege aan zich voorbij zagen gaan. De Meerwaarde 1 behaalde weliswaar een maximale overwinning op Torstai Set Up 2 maar dat was in de slotset kantje boord (20-18). Daardoor blijft Roordink nog net op plek 1 door een beter saldo. Drukkerij Bout versloeg Medifit maximaal maar dat was in de laatste set op het nippertje; 25-24. Dat laatste kan voor Medifit een opsteker zijn om wat hoger op te stomen.
(Het complete artikel is te lezen in de Barneveldse Krant van donderdag 21 maart 2013)