Bloemen voor kampioenen en organisatie

De 50ste editie van het Barneveldse Krant Bedrijfsvolleybaltoernooi is beëindigd met een feestelijke avond in Sportcentrum De Meerwaarde. In een bomvolle kantine CheerSSS werden twee nieuwkomers als kampioen gehuldigd: Wollie bestratingen en tuinaanleg (Ereklasse) en Het2Wielerhuis (Damesklasse D). Daarnaast pakten ook Van Doorn Tuinen (Eerste klasse) en Centrum Evers (Damesklasse V) de titel.

Voor aanvang van de laatste speelavond waren alle prijzen al verdeeld. Bij de damesklassen waren Centrum Evers en Het2Wielerhuis dit seizoen oppermachtig. De dames van de fysiopraktijk verloren slechts één keer (van Hooijer Makelaardij-2), waar nieuwkomer Het2Wielerhuis op het hoogste damesniveau debuteerde met een glansrijke titel. Laatstgenoemde bestaat uit een team met louter (ex-)volleybalsters en verloren in vijftien duels slechts twee keer.

In de Eerste klasse was Van Doorn Tuinen ook al voor de laatste avond kampioen. Café de Zwaan werd dankzij een sterke tweede seizoenshelft nog knap tweede. In de Ereklasse was meer spanning verwacht, omdat daar een kampioenspoule werd afgewerkt. Nieuwkomer Wollie bestratingen en tuinaanleg bleek echter oppermachtig en verloor in het hele seizoen slechts één keer. ,,Wij zijn de beste, omdat de sponsor zelf niet mee deed’’, verklaarde de ploeg lachend de eindzege.

Uiteraard werd er geapplaudisseerd voor de kampioenen, maar ook voor Van Manen Badkamers (sportiviteitsprijs) en Bart Blankespoor (aanmoedigingsprijs). Het grootste applaus was echter voor de organisatie. Voorzitter Melis de Vries dankte het viertal Eddy Meijerink, Wim Wijnveen, Theo Lammers en Kees de Bruin voor hun werk. ,,Strak op de regels, soepel in de uitvoering.’’ Meijerink, Wijnveen en Lammers stoppen na tientallen jaren van organiseren. ,,Na 525 woensdagavonden kan ik weer de woensdagavond met mijn vrouw doorbrengen’’, aldus Meijerink, die sinds 1987 de hoofdorganisator was. Het drietal werd na afloop overladen met cadeaus.
Kees de Bruin gaat verder en krijgt in de organisatie voor het toernooi van 2023 steun van Emiel Sennema, Henk Erkes en Gert Leeuwis.

bron: Barneveldse Krant.nl, geschreven door Gepko Hahn.

Barneveldse Krant 22 april 2022