Organisatie

Wim Wijnveen
Wim Wijnveen is enkele decennia geleden door zijn vrouw Nel betrokken geraakt bij het volleybal. Hij wist op dat moment niets van het spelletje, maar dat is in de afgelopen 50 jaar wel veranderd. Inmiddels is Wim niet meer weg te denken zowel bij de Barneveldse volleybalclub SSS als bij de bedrijfscompetitie die jaarlijks plaats vindt. In al die jaren heeft Wim zich hard ingezet en daarvoor is hij al veelvuldig beloond. Zo werd hij benoemd tot erelid van SSS, ontving hij een Goudhaantje voor vrijwilliger van de gemeente, kreeg hij een zilveren Nevobo bondsspeld voor al zijn werk bij de Nevobo en werd hij in 2009 zelfs geridderd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Een pijler die onmisbaar is geworden voor het Barneveldse volleybal. ,,Ik ben gek van het spelletje en het is een elke keer uitdaging en genoegdoening om gedurende 15 weken zo’n mooi toernooi te organiseren en ongeveer 500 sporters met veel plezier aan het werk te zien.”

Eddy Meijerink
Eddy Meijerink zet zich al 33 jaar lang enthousiast in voor het BDU bedrijfsvolleybal toernooi. In de begin jaren zeventig speelde hij zelf nog mee met het toernooi, maar door een val werd hij genoodzaakt om met het spelletje te stoppen. Hij besloot om daarna vrijwillig scheidsrechter te worden bij het toernooi en dat heeft hem uiteindelijk gebracht op de plek waar hij nu al 33 jaar met veel enthousiasme zit. Toen toenmalig organisator  Dirk Dirkse besloot te stoppen en aan Eddy werd gevraagd of hij het stokje over wilde nemen, hoefde hij niet lang te denken. ,,Ik vind volleybal een geweldige sport. De wijze waarop men elkaar prikkelt onder het net door en daarna gewoon weer heerlijk met elkaar een biertje drinkt in de kantine, vind ik geweldig om te zien! De sfeer is hier altijd goed.”

Theo Lammers
Theo Lammers is al sinds 1972 elke avond bij het bedrijfsvolleybal te vinden. Eerst ruim vijftien jaar als speler met een wijkteam uit het Vliegersveld in een tijd dat er nog wachttijden waren, omdat het maximum van zeventig teams was bereikt. Theo werd vervolgens vrijwillig scheidsrechter en kwam in 1995 in de organisatie terecht toen Eddy hem daarvoor vroeg. Theo maakt alle wedstrijdformulieren en staat nog steeds iedere woensdag op de bok. De geboren Achterhoeker is ook al decennialang scheidsrechter bij SSS en dat is wat hij het liefste doet, ook bij het bedrijfsvolleybal: ,, Ik had er zelf de pest aan als er geen scheidsrechter was. Ik ben soms streng, maar kan het goed vinden met beide teams. Ik vind het leuk als je twee teams kan laten spelen.”

Kees de Bruin
Kees de Bruin is zowel binnen het bedrijfsvolleybal als binnen volleybalvereniging SSS inmiddels een bekende. De geboren Lunteraan woont nu al zo’n 32 jaar in Barneveld en loopt al jaren rond op de volleybalvelden. “Ik vind volleybal een mooie sport. Zo ben ik al jaren betrokken bij SSS, omdat mijn oudste zoon daar volleybalt. Eerst was het vaak kijken, daarna werd het coachen en inmiddels fluit ik jeugdwedstrijden, wat ik erg leuk vind. Ik ben werkzaam bij Van de Brink luchtkanalen en zo ben ik ooit bij het bedrijfsvolleybal terecht gekomen. Ik ging regelmatig kijken, totdat de baas aangaf dat hij graag wilde blijven sponsoren, mits er alleen personeel mee zou spelen. Dat is gelukt! Ik heb 25 jaar meegespeeld met dit team.”

Toen Ries van Ginkel vervolgens aangaf dat hij met de organisatie ging stoppen, werd Kees gevraagd of hij de organisatie wilde aanvullen. Daar hoefde hij niet lang over na te denken. “Ik ken het clubje van de organisatie goed en het is gezellig om met deze mannen samen te werken. Bovendien ben ik een groot fan van de sport en vind ik het leuk om op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen. Ik zal de komende weken helpen bij het opbouwen en daarnaast ben ik rond de velden te vinden. Ik kijk er erg naar uit en wens jullie alle plezier toe!”