Informatie

Het BDU bedrijfsvolleybal toernooi is al jaren een begrip in Barneveld en omgeving. Vele teams strijden elk jaar om de hoofdprijs en dat zorgt elk seizoen weer voor een spannende, maar vooral ook gezellige strijd.

Het bedrijfsvolleybaltoernooi was van oorsprong een toernooi alleen voor bedrijven, maar inmiddels is dat al lang niet meer zo. Ook families, vrienden, buurten en kerkgangers hebben het toernooi gevonden en doen al jaren enthousiast mee.

De competitie vindt elk jaar plaats in de maanden januari tot en met begin mei en duurt in totaal 14 rondes. Elke woensdagavond spelen de teams een wedstrijd uit de poule. Deze wedstrijden worden gespeeld volgens de officiële Nevobo regels (link). Een wedstrijd duurt drie sets met een maximale tijdsduur van 60 minuten. De eerste rondes starten om 19.00 uur en de laatste ronde is om 22.20 uur afgelopen. Er is daarna dus nog genoeg tijd om even wat te drinken in de gezellige kantine CheerSSS!

Elk team dient uit minimaal zes spelers te bestaan, maar uit de praktijk blijkt dat het verstandiger is om met meer in te schrijven in verband met ziekte of andere redenen van afwezigheid. Het is toegestaan om een mix te maken van mannen en vrouwen in alle klassen bij de heren. Bij de dames is het als heer niet toegestaan om mee te spelen in de competitie.

Competitie overzicht
De ereklasse bij de mannen wordt gespeeld 14 avonden met 15 rondes.

De teams uit de eerste en tweede klasse heren spelen 14 rondes om uit te maken wie de kampioen is.

De dames uit de ereklasse en de 1e klasse spelen 14 avonden om uit te maken wie de kampioen is.

Elke klasse kent 3 prijzen, met daarnaast een sportiviteitsprijs en een aanmoedigingsprijs.

De prijsuitreiking vindt plaats op de laatste toernooiavond.

Het inschrijfgeld bedraagt € 375,- per team.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via info@volleybalbarneveld.nl