Informatie

Het BDU bedrijfsvolleybal toernooi is al jaren een begrip in Barneveld en omgeving. Ongeveer 50 teams strijden elk jaar om de hoofdprijs en dat zorgt elk seizoen weer voor een spannende, maar vooral ook gezellige strijd.

Het bedrijfsvolleybaltoernooi was van oorsprong een toernooi alleen voor bedrijven, maar inmiddels is dat al lang niet meer zo. Ook families, vrienden, buurten en kerkgangers hebben het toernooi gevonden en doen al jaren enthousiast mee.

De competitie vindt elk jaar plaats in de maanden februari tot en met mei en duurt in totaal 15 weken. Elke woensdagavond spelen de teams een wedstrijd uit de poule. Deze wedstrijden worden gespeeld volgens de officiële Nevobo regels (link). Een wedstrijd duurt drie sets met een maximale tijdsduur van 55 minuten. De eerste rondes starten om 19.00 uur en de laatste ronde is om 23.00 uur afgelopen. Er is daarna dus nog genoeg tijd om even wat te drinken in de gezellige kantine CheerSSS!

Elk team dient uit minimaal zes spelers te bestaan, maar uit de praktijk blijkt dat het verstandiger is om met meer in te schrijven in verband met ziekte of andere afwezigheidsredenen. Het is toegestaan om een mix te maken van mannen en vrouwen in alle herenklasses. Bij de damesklasses is het als heer niet toegestaan om mee te spelen in de competitie.

Competitie overzicht
Na de ‘normale competities’ worden er op de laatste avond extra wedstrijden ingepland.

De ereklasse wordt na zeven speelrondes – een halve competitie – opgesplitst in de vier bovenste (ereklasse-A) en vier onderste ploegen (ereklasse-B). De nummers één en twee van de ereklasse-A spelen om het kampioenschap van Barneveld.

De teams uit de eerste en tweede klasse spelen om de D. Dirkse-wisselbokaal. Na zeven wedstrijdrondes worden deze klassen opgedeeld in een a.- en een b.-klasse. De teams die in de a.-klasse van de eerste en tweede klasse op de eerste en tweede plaats zijn geëindigd spelen één keer tegen elkaar. De nummers één en twee van deze poule van vier spelen ten slotte de finale om de D. Dirkse-bokaal.

De kampioenen van beide damesklassen én nummer 2 uit de Dames D-klasse spelen om de ProComm Partners – Beker. De nummers 4 en 5 uit de dames D-klasse en de nummer 2 uit de Dames-V-klasse spelen om 2 plaatsen in de dames D-klasse.

Elke klasse kent 3 prijzen, met daarnaast een sportiviteitsprijs.

De prijsuitreiking vindt plaats op de laatste toernooiavond (27 mei 2020).

Het inschrijfgeld bedraagt € 375,- per team.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via info@volleybalbarneveld.nl