Geslaagd WK-toernooi met 28 teams!

Woensdag 21 september deden maar liefst 28 teams mee aan een speciale editie van het Bedrijfsvolleybaltoernooi. In het kader van het WK Volleybal voor vrouwen dat in Nederland is, organiseerde Bedrijfsvolleybal Barneveld een toernooi: nieuwe teams, mooie cheques voor goede doelen en veel sportplezier. Het was een geslaagd toernooi.

WK Volleybal
De organisatie kwam met een speciaal toernooi van één avond in het kader van het WK Volleybal vrouwen (23 september-15 oktober). Barneveld is de gastgemeente voor de Zuid-Koreaanse ploeg en wil door middel van diverse activiteiten de volleybalsport promoten. Bedrijfsvolleybal Barneveld organiseert het toernooi in samenwerking met sportserviceorganisatie Be Active & Creative.

Goede doelen
De avond begon met het uitreiken van twee cheques aan goede doelen: Toon Hermans Salon en Bas van de Goor Foundation. Het inschrijfgeld van de teams kwam volledig ten goede aan de twee organisaties; daarnaast deed Bedrijfsvolleybal Barneveld ook een bijdrage. Hierdoor konden beide goede doelen een cheque ontvangen van 750 euro. Toon Hermans Salon is een Barnevelds inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. De Bas van de Goor Foundation geeft informatie, organiseert sportieve evenementen en deelt ervaring van andere over het leven en sporten met diabetes. Deze organisatie is een maatschappelijk partner van het WK Volleybal.

Winnaars en prijzen
Vervolgens kon het toernooi losbarsten: 28 teams, 7 poules en 48 wedstrijden. De nieuwe organisatie van Bedrijfsvolleybal Barneveld had de zaken goed op orde. Er werd fanatiek gevolleybald en het was gezellig druk in de kantine (waar Bakkerij de Vries voor extra lekkernij zorgde). Uiteindelijk konden de winnaars beloond worden met mooie (gesponsorde) prijzen, zoals kaarten voor een WK-wedstrijd en prijzen van Rijnders Sport.

Bij de dames was Het2Wielerhuis oppermachtig in de A-poule. In de B-poule ging de eindzege met nipt verschil naar Centrum Evers; de ploeg had een beter puntensaldo dan Hooijer Makelaardij-1. In de C-poule zegevierde het team van De Meerwaarde aan het einde van de avond.

Bij de heren- en mixteams waren er vier poules, waarvan de nummers één nog een finaleronde speelden. VOKO/Janse Berkhof Tuinen, Van Doorn Tuinen en Pandinzicht Makelaardij wonnen overtuigend hun poule; Staerk Accountants had net een beter puntensaldo dan de concurrentie en nam ook deel aan de finaleronde. Hierin was Pandinzicht Makelaardij opnieuw de sterkste.