Acht nieuwe teams bij Bedrijfsvolleybal

Woensdag 10 januari start de 52ste editie van het BDU Bedrijfsvolleybaltoernooi met maar liefst veertig teams. De recreatieve competitie in De Meerwaarde groeit in populariteit en dat zorgt ervoor dat de organisatie zeven in plaats van vijf poules heeft kunnen maken. ,,Het is mooi dat het toernooi populair blijft’’, aldus organisator Henk Erkes.

Vorig seizoen lag het BDU Bedrijfsvolleybal voor het eerst in handen van Erkes, Emiel Sennema en Gert Leeuwis. Alleen Kees de Bruin bleef over uit de vertrouwde organisatie. Melis de Vries ondersteunt de organisatie waar nodig als voorzitter. Het eerste toernooi van de vernieuwde organisatie was een succes en smaakte naar meer: ,,Iedereen heeft 14 weken met plezier gevolleybald en we kregen lopende het seizoen al aanmeldingen van nieuwe teams voor 2024.”

De organisatie verwelkomt uiteindelijk acht nieuwe teams voor het nieuwe seizoen. Dat brengt het totaal op veertig teams. Daarmee is de krimp van de afgelopen jaren – ingezet vanaf de 42 teams in 2017 tot 26 teams in 2022 – bijna volledig ongedaan gemaakt. Erkes: ,,Het is ontzettend leuk om volleyballen en gezelligheid met elkaar te kunnen combineren. Het maakt ook niet uit op welk niveau je kan spelen.’’

Aanstaande woensdag start het toernooi met zeven poules. Om de grote niveauverschillen te overbruggen zijn de poules verkleind en is er zowel bij de heren/mix als bij de dames een extra klasse bij gekomen. ,,We hebben drie vrouwenpoules en vier mannen-/mixpoules. We gaan verder wedstrijden van 45 minuten spelen en vier rondes per veld per avond spelen.’’

Nieuwe kampioenen
Na vijftien wedstrijdavonden zullen de zeven kampioenen op 8 mei gehuldigd worden op de laatste speelavond. Het is zeker dat er nieuwe kampioenen komen op het hoogste niveau. De enige twee teams die niet terugkeren na afgelopen seizoen titelhouders van de Ereklasses. Pandinzicht (heren) en Het2Wielerhuis (dames) bestonden bijna volledig uit (oud-)SSS’ers en hebben besloten weer in competitieverband te gaan spelen.

Bij de mannen zijn oud-kampioenen VOKO/FIREinstall en Wollie Bestratingen en Tuinaanleg favoriet voor de titel in de Ereklasse. Laatstgenoemde neemt het in de eerste speelronde op tegen het gepromoveerde Baderie Barneveld 2, dat vorig seizoen ongeslagen kampioen werd in de Eerste Klasse.

In de Ereklasse bij de dames is het al jaren spannend bovenin. De Meerwaarde, Johannes Fontanus College en VOKO/Isokern zijn drie teams die weten hoe je kampioen moet worden. De docenten van JFC en de Kootwijkerbroekse dames treffen elkaar direct in de eerste speelronde.

Het toernooi begint woensdag 10 januari om 19.00 uur in De Meerwaarde en kent vier speelrondes per avond. De toegang is gratis.