Zes nieuwe teams bij Bedrijfsvolleybaltoernooi 2023

Woensdagavond start de 51ste editie van het BDU Bedrijfsvolleybaltoernooi met zes nieuwkomers. Door de enorme groei van het aantal teams is er dit seizoen weer een tweede klasse bij de heren- en mixteams. ,,We hopen op enthousiaste teams om er een onvergetelijk toernooi van te maken’’, aldus organisator Henk Erkes.

Het zal even wennen zijn voor de teams als ze bij de wedstrijdleiding binnenstappen woensdagavond. De afgelopen 525 avonden was Eddy Meijerink aanwezig als hoofdorganisator, een rol die hij sinds 1987 vervulde tot afgelopen seizoen. Meijerink stopte samen met Wim Wijnveen en Theo Lammers als organisatie na tientallen jaren van regelen en coördineren.

Kees de Bruin ging door in de organisatie en krijgt de steun van Emiel Sennema, Henk Erkes en Gert Leeuwis. Erkes: ,,Eddy, Wim en Theo zijn natuurlijk niet zomaar te vervangen, maar met Kees de Bruin als man van de oude organisatie erbij gaan we het toch proberen.’’ Daarnaast is de opzet van het toernooi in grote lijnen hetzelfde gebleven: veertien woensdagavonden volleybalplezier in De Meerwaarde en op 3 mei worden de bekers uitgereikt aan de beste teams.

NIEUWE TEAMS
De nieuwe organisatie heeft in september mogen proefdraaien met een speciale editie van het Bedrijfsvolleybaltoernooi in het kader van het WK Volleybal voor vrouwen in Nederland. Mede dankzij dit toernooi mag de organisatie zes nieuwe teams verwelkomen bij de 51ste editie van het Bedrijfsvolleybaltoernooi.

Daarmee is er voor het eerst in jaren weer sprake van groei. Het toernooi kromp al enkele jaren en doordat corona de competitie stillegde, haakten zelfs tien teams af. Woensdagavond staan er maar liefst weer 34 teams aan de start en dat zijn er acht meer dan vorig seizoen. Hierdoor kan de organisatie weer een tweede klasse in ere herstellen en worden de damesklassen uitgebreid naar allebei acht teams.

TITELVERDEDIGERS
Bij de Ereklasse dames (voorheen Damesklasse D) moet titelverdediger Het2Wielerhuis direct de strijd aanbinden met nieuwkomer Johannes Fontanus College dat ook over veel volleybalervaring beschikt. Bij de Ereklasse heren begint regerend kampioen Wollie tuinaanleg en bestratingen het toernooi tegen Arjan Fieret Loodgietersbedrijf. De belangrijkste uitdagers VOKO/Janse Berkhof Tuinen en nieuwkomer Pandinzicht treffen elkaar meteen op de eerste speelavond en hebben zelfs twee duels te spelen.

Het toernooi begint woensdag 18 januari om 19.00 uur in De Meerwaarde en kent drie speelrondes per avond. De toegang is gratis.