Vliegende start Broekhuizen/KABO

De tweede speelronde van het bedrijfsvolleybaltoernooi leverde enkele verrassende uitslagen op. Vooral in de twee hoogste herenklassen lieten enkele favorieten sets liggen en gingen nieuwkomers met de zege aan de haal. In de damesklassen was dit niet het geval en lieten de titelkandidaten van zich horen. 

DUIDELIJKE CIJFERS Vier van de vijf dameswedstrijden eindigden in duidelijke 3-0 overwinningen. Alleen bij de wedstrijd tussen Wijnwinkel Barneveld en Autoschade Van der Werf was het tot het einde spannend. Beide teams verdeelden de eerste en tweede set eerlijk: 25-22 en 22-25. Daarna sloeg Wijnwinkel Barneveld met 16-12 in de derde set beslissend toe. Een extra domper voor Autoschade Van der Werf was dat een speelster geblesseerd uitviel, omdat zij een spelersbank – die tussen de speelvelden staat – over het hoofd zag en daar pijnlijk mee in botsing kwam.

In dezelfde damesklasse D doet de 0-3 zege van VOKO/Van der Hoef op Lounge3 vermoeden dat het niet spannend was. De Kootwijkerbroekers moesten er echter hard aan trekken en waren met tweemaal 24-25 de gelukkigsten in de eerste sets; ze pakten vervolgens ook de derde set én daarmee de koppositie. VOKO wordt op de hielen gezeten door De Meerwaarde dat over Centrum Evers heen denderde.

Een damesklasse lager nam Truck Verhuur Woudenberg de koppositie in handen. Nadat vorige week van Nummer 12/Do-it was gewonnen – in tegenstelling tot eerdere berichtgeving van verlies in deze krant – moest VOKO/Fire Prevent bij zijn seizoensouverture eraan geloven. Hooijer Makelaardij zakte daarentegen van de eerste naar de derde plaats na verlies tegen Nummer 12/Do-it. Laatstgenoemde won met 3-0 in een goed arbitraal geleid duel.

VOKO In de ereklasse heeft het eerste mannenteam van VOKO eveneens de macht gegrepen. VOKO/Bosch Beton won zonder problemen van Autobedrijf H. Kroon bv en is als enige ploeg nog zonder setverlies. 

Johannes Fontanus College en Vonk Tweewielers wonnen weliswaar, maar lieten beiden een set liggen tegen Arjan Fieret Loodgietersbedrijf respectievelijk Trendsetters.

Op het hoogste niveau viel er een mooie overwinning te noteren voor Drukkerij Bout. Twee jaar geleden maakte de ploeg al een verdienstelijk debuut in de ereklasse, maar wist het zich net niet te handhaven. Dit seizoen krijgt het een nieuwe kans. Met versterking van eredivisiespeler Tobias Edskes (Rivo Rijssen) slaagde Drukkerij Bout er gisteravond in om zijn eerste overwinning te behalen: 2-1 op De Visser Installatiebedrijf.

Experda is één van de zes teams die na twee speelrondes nog steeds de maximale score heeft. De ervaren ploeg had weinig problemen met nieuwkomer De Van Drietjes. Het kon zelfs de koppositie pakken, omdat Roordink onderuit ging tegen VCM Medical v.o.f.. De degradant uit de ereklasse won nog wel de eerste set, maar moest de twee sets daarna aan de kampioen van de tweede klasse laten. 

VOKO/Van de Pol is de naaste belager van Experda. De Kootwijkerbroekers namen sportieve revanche voor hun valse seizoenstart; Jansen Poultry werd eenvoudig opzij gezet. R. van de Beek Schilders doet ook goed mee in de eerste klasse. Het won opnieuw met 2-1; ditmaal van Redblok.

VRIENDEN Waar Broekhuizen/KABO vorig seizoen pas in de zesde speelronde zijn eerste zege behaalde, heeft het nu al twee overwinningen op zak. De vriendengroep – waarvan sommigen al meer dan dertig jaar meedoen aan de bedrijfsvolleybalcompetitie – won vorige week overtuigend van Leertouwer en herhaalde dat kunstje gisteravond. Uitblinker Jacques de Graaf leidde zijn team met 3-0 langs De Slijpkruik (rectificatie: de Wekeromse nieuwkomer verloor vorige week niet, maar won met 2-1 van De Voortse Ballers).

Set Up-2 is eveneens nog zonder nederlaag in de tweede klasse en volgt op slechts één punt van Broekhuizen/KABO. De Scherpenzeelse ploeg had weinig problemen met Van Manen/E-difference. Leertouwer schoof op naar de derde plaats door een maximale zege op De Voortse Ballers te boeken. Verder kreeg de goede seizoensstart van Schaeffler Nederland bv qua uitslag geen goed vervolg tegen Dynastart. In een spannend duel ging de derde set bij een gelijke stand met 17-18 naar Dynastart.

Voorlopig is de derde klasse een competitie met grote verschillen. Alfa Accountants & Adviseurs won net als vorige week met 3-0 en hoefde opnieuw geen enkele set meer dan twintig punten te dulden. VE Architect kwam wel steeds beter in de wedstrijd, maar kwam niet verder dan negentien scores in de derde set.

Van Reenen staat na twee duels ook op zes punten. Het jongste team van de bedrijfsvolleybalcompetitie won met 3-0 van het oudste team, Het Fietsenhuis. Daarnaast is ook Staerk Accountants nog zonder setverlies in de derde klasse. Het speelde gisteravond zijn eerste wedstrijd van het seizoen; Mixed Energy moest zijn meerdere erkennen in dit team. 

Bron: Barneveldse Krant, 11 februari 2016