Jiska Staal: "We zijn heel fanatiek!"

Wie: Jiska Staal
Leeftijd: 21 jaar
Team: iMediate
Klasse: 2e klasse

Wat voor team is iMediate?
,,We hebben een jong, gemixt team. Voor de vrouwen is de hoogte van het mannennet best pittig. Met een blok kom ik maar een klein beetje boven het net uit, dus dat is soms lastig. De vrouwen zijn dan ook vooral de spelverdeelsters in ons team. Maar verder hebben we een ploeg met veel balgevoel. Het bestaat half-om-half uit korfballers en volleyballers. Daarnaast zijn we natuurlijk heel fanatiek!”

Hoe ben jij bij het bedrijfsvolleybal gekomen?
,,Ik ben gevraagd door Else de Vries, die ik nog ken van de basisschool. Zij doet al langer mee aan het bedrijfsvolleybal. Ik heb vroeger wel gevolleybald bij SSS, maar het is ook alweer vijf jaar geleden dat ik gestopt ben. De meeste automatismen en de techniek heb ik nog wel, maar het was de eerste wedstrijden behoorlijk wennen.” 

Hoe bevalt je eerste jaar bij het bedrijfsvolleybal tot nu toe?
,,Ik heb vroeger in de jeugd bij SSS gevolleybald, van mijn tiende tot mijn zestiende. Ik merk dat ik het eigenlijk wel weer heel erg leuk vind. Misschien dat ik het over een tijdje recreatief ga oppakken. Daarnaast ben ik weinig meer in Barneveld te vinden, dus het is gezellig om weer eens wat avonden hier te zijn. Op deze manier vind ik het leuk om te doen.” 

Het team iMediate staat na zes wedstrijden op een verdienstelijke vierde plaats in de 2e klasse. Het jonge, fanatieke team speelt aanstaande woensdag om 21.00 tegen de ongeslagen koploper VCM Medical v.o.f. (veld B5).