Gert Leeuwis: ,,De nieuwe opzet is een uitstekende verandering"

Naam: Gert Leeuwis
Leeftijd: 50 jaar
Team: Hazeleger Account & Adviseur
Klasse: Tweede klasse

Sinds wanneer doe je mee aan het bedrijfsvolleybal in Barneveld?
,,Ik ben in 1981 lid geworden van SSS en één jaar later – dus 1982 – ben ik gaan volleyballen bij Garage Broekhuis. Een vriend van me (Jan Hazeleger) zat  toen al bij dat team en was in 1981 ook lid geworden van SSS."

Hoe is jullie huidige team tot stand gekomen?
,,We zijn in al die jaren diverse keren van naam veranderd, maar het eerste team was dus Garage Broekhuis. Een tweetal spelers (Wim Minnen en Alex van Laar) zat er toen ook al bij. Zelf heb ik een aantal jaren naar andere teams een uitstapje gemaakt; onder andere Bondsspaarbank, Cafe van den Heuvel (met Jan Staal en Henk Jan Ebbers). Later werd dit Sportshop Jan Smit en Denkavit."

Inmiddels zit je bij Hazeleger Account & Adviseur. Hoe is het seizoen verlopen?
,,We zijn helaas gedegradeerd. Het scheelde weinig of we hoefden niet eens de nacompetitiewedstrijd te spelen. We begonnen ook goed aan de tweede helft met drie overwinningen, maar uiteindelijk kwamen we twee speelpunten – geen wedstrijdpunten -tekort om boven Broekhuizen/KABO te eindigen. Jammer genoeg verloren we vorige week van Schaeffler, waardoor we gedegradeerd zijn."

,,Natuurlijk is het vervelend om te degraderen. Wellicht gaat dat nog veranderen met de indeling voor volgend jaar, maar aan de andere kant we worden allemaal een jaartje ouder en strammer dus…."

Jullie gaan dus door! Wat vind je verder goed geregeld aan het bedrijfsvolleybal?
,,CheerSSS natuurlijk en ook de zaal(vloer). Verder draait de competitie prima volgens de huidige opzet. De laatste verandering – de bovenste 4 en de onderste 4 – een competitie laten draaien, is een uitstekende zet van de organisatie."