Barneveldse Krant: VOKO/Bosch Beton kampioen

Ereklasse A
Doordat Vonk Tweewielers in het eerste uur tegen een bevlogen Johannes Fontanus College een maximale nederlaag leed, hoefde VOKO/Bosch Beton alleen maar met zes personen te verschijnen. Dat was dan ook het geval, maar in de wedstrijd tegen De Meerwaarde 1 kreeg men te maken met het 'Bayern München-effect' uit het betaald voetbal, want Bosch Beton ging volledig onderuit en de apotheose was dus toch wel teleurstellend. Door deze uitslagen kwam Vonk Tweewielers ineens onderaan te staan.

Ereklasse B 
Drukkerij Bout verloor maximaal van Autobedrijf H. Kroon en kelderde daardoor naar de laatste plaats. De overige teams eindigden allen met een gelijk aantal punten aan kop. Alleen door een beter setgemiddelde kwam Electrolux Professional bv bovenaan. Opmerkelijk is dat Roordink Bedrijfwagens de uiteindelijke tweede plaats bereikte. In een zinderend duel met Electrolux wisten de 'oldies' in de slotminuut nog net met 15-14 de set en daardoor ook de wedstrijd te winnen. Deze eindbeslissing hadden ze in deze competitie al diverse malen laten zien.

Hoofdklasse
Zowel De Visser Installatiebedrijf als Fieret Loodgietersbedrijf wonnen maximaal van respectievelijk VOKO/Van de Pol en Set Up 3. Doordat Torstai Set Up maximaal verloor van Centrum Evers 3 is dat team uit Scherpenzeel nog steeds niet zeker van de derde beker omdat men in de laatste ronde moet aantreden tegen Fieret. Een setje winst kan de beker echter veiligstellen. Torstai bereikte aan het eind van de avond toch nog een setwinst uit haar wedstrijd in ronde 15 tegen VOKO/Van de Pol en kan dus met enig vertrouwen de slotronde tegemoet zien.

Overgangsklasse
Drie teams staan te dringen om volgende week de bekers te verdelen: R.van de Beek Installatiebedrijf, Jansen Poultry en E-difference van Manen; steeds met een onderling verschil van een punt. 
De twee laatstgenoemden treffen elkaar in de laatste ronde en de koploper, Van de Beek, neemt het op tegen Hazeleger Accountant & Adviseur. 
Omdat de degradant in feite al bekend is, namelijk Bouwbedrijf A.J. Grotenhuis, ziet het er naar uit dat de beste kansen voor het kampioenschap zijn voor Van de Beek.

Eerste klasse
Brand Hoveniers/Meesterpoeliers kon nog een week de champagne koud laten staan. Na twee gewonnen sets tegen runner-up Redblok bleken de krachten geslonken te zijn bij Brand Hoveniers/Mesterpoeliers en kon Redblok de laatste set met overtuiging winnen. 
Daardoor hoeft Brand volgende week maar te verschijnen met zes personen en het kampioenschap is daar. Redblok hoeft ook maar zes mensen op de been te brengen om de tweede beker in ontvangst te nemen. 
Intussen zijn in alle klassen de uitslagen van de vooruit gespeelde ronde15 bekend en daaruit blijkt nu dat Brand nu al zeker is van het kampioenschap. Zoals de stand nu is blijft hij ook na volgende week. 
De beslissing onderin is nog niet bekend. 

Tweede klasse
Na het kampioenschap van VCM Medical v.o.f., dat deze keer met hetzelfde gemak van Centrum Evers 1 won, blijft de vraag of de kampioen dit jaar het record evenaart om als enige in de hele competitie zonder setverlies te eindigen. 
Wie er in deze klasse uiteindelijk tweede en wie derde wordt is nog niet helemaal zeker. 
Leertouwer, dat nipt van iMediate won, en Centrum Evers staan nog maar een punt uit elkaar. 
Sushi Donnerschool won overtuigend van BDU en Mixed Energy had geen moeite met een kwakkelend Fietsenhuis. 

Damesklasse D
Doordat nu ook de uitslagen van ronde 15 bekend zijn, staat nog niets definitief vast. 
Maar VOKO/Van der Hoef en Rabobank vechten nog steeds om de eerste plaats en daarbij is de kans groot dat de Kootwijkerbroekster dames met de eerste plaats aan de haal gaan. 
De beste kans is er voor VOKO/Van der Hoef dat tegen Decorette Woonatelier door een grote dip in de tweede set niet verder kwam dan een 2-1 overwinning. 
Rabobank overklaste De Meerwaarde 2 en E*dSign wist een mooie 2-1 overwinning te behalen.

Damesklase V
Autoschade van der Werf en Van der Burg Trucks & Trailers blijven hun titanenstrijd tot op de laatste minuut uitvechten want volgende week ontmoeten ze elkaar in de allerlaatste wedstrijd van de avond. 
Deze ronde wonnen beide teams met maximale cijfers van respectievelijk Auto Import Evers en VOKO/Fire Prevent. 
Eén ding staat wel vast, want derde in de eindstand zal zonder twijfel Lake Side worden.

Bron: Barneveldse Krant, 8 mei 2014