Barneveldse Krant: Van der Hoef vier punten los

Ereklasse
Roordink Bedrijfswagens, dat de competitie zo voortvarend begon, is nu op de laatste plaats al twee punten op achterstand van zijn voorgangers, maar de achterstand op de nummers drie en vier bedraagt toch nog maar vier punten en dat biedt nog veel mogelijkheden om in de Ereklase A terecht te kunnen komen. De met maximale cijfers verloren wedstrijd tegen Johannes Fontanus College bood zowel in de eerste als in de laatste set mogelijkheden, maar men kwam toch nog iets te kort. Van de beide toppers VOKO/Bosch Beton en Vonk Tweewielers was laatstgenoemd wel het sterkst en gaf Electrolux Professional bv weinig kansen. VOKO/Bosch Beton moest tegen De Meerwaarde 1 alle zeilen bijzetten om met de nodige moeite maximaal te winnen (laatste set 22-20). Drukkerij Bout blijft door een nipte overwinning tegen Autobedrijf H. Kroon op het vinkentouw zitten.

Hoofdklasse
Fieret Loodgietersbedrijf deed uitstekende zaken door Torstai Set Up maximaal te verslaan. De Visser Installatiebedrijf blijft op een puntje volgen door een vrij simpele maximale zege op Set Up 3. Torstai Set Up is in de rangschikking gezakt naar de derde plaats, maar voelt nu de hete adem van VOKO/Van de Pol in de nek dat Centrum Evers 3 wist te kloppen met 2-1 en die zege had maximaal kunnen zijn als de mensen uit De Glind geen startproblemen hadden gekend in de eerste set.

Overgangsklasse
Jansen Poultry deed tegen E-difference van Manen uitstekende zaken door deze concurrent maximaal terug te wijzen. Dat had in de slotfase bijna tot een mislukking geleid, want in de zoemer wist Jansen Poultry nog net de set met 23-22 te pakken.
Hazeleger Accountant & Adviseur steeg door die uitslag bovenin nog net naar de tweede plaats. Zij wisten tegen R. van de Beek Onderhoudsbedrijf de eerste set te veroveren, maar waren in de rest van het duel niet bij machte er meer uit te slepen. Broekhuizen/KABO wist de strijd tegen Bouwbedrijf A.J. Grotenhuis in zijn voordeel te beslechten. Broekhuizen/KABO-E-difference van Manen werd deze avond gespeeld maar dat is een duel uit ronde 15 en zal pas aan het eind van de competitie in de standen verwerkt worden.

Eerste klasse
Brand Hoveniers/Meesterpoeliers won weliswaar de eerste set tegen Van den Brink Airco, maar moest in het vervolg van de wedstrijd haar meerdere erkennen. Door die uitslag nam Redblok de koppositie over. Zij hadden in hun wedstrijd tegen Dynastart nauwelijks moeilijkheden al moest men in de tweede set wel een tandje hoger schakelen. Brandweer Voorthuizen dacht na twee gewonnen sets tegen Schaeffler Nederland bv de brand al geblust te hebben, maar Schaeffler boorde nieuwe krachten aan en wist de slotset nipt voor zich op te eisen.

Tweede klasse
Het Fietsenhuis leek in de eerste set tegen koploper VCM Medical v.o.f. met een riante voorsprong de set te gaan winnen, maar door raadselachtige omstandigheden stokte bij de stand van 18-14 het goede spel. Met 19-25 ging die eerste set naar VCM. Ook in de tweede set leek Het Fietsenhuis voor een stunt te gaan zorgen, maar opnieuw kwam er een knik in hun goede spel. In de slotset waren de oudjes helemaal van slag, zodat ze opnieuw tegen een maximale nederlaag aanliepen. Leertouwer gunde tegenstander Sushi Donnerschool weinig mogelijkheden, al hadden de mensen uit De Glind een reële kans op een puntje. Centrum Evers 1 moest de slotset tegen Mixed Energy aan de tegenstander laten zodat de winst voor Evers beperkt bleef tot 2-1.
De BDU heeft tegen iMediate een punt toegevoegd aan hun saldo.

Damesklasse D
Rabobank tegen E*dSign was de spannendste wedstrijd van de gehele avond. Na een gelijke stand, niet alleen in sets maar zelfs ook in punten, ging de slotset en daarmee ook de totale winst nipt naar de Rabobank (13-12).
VOKO/Van der Hoef won met speels gemak van Centrum Evers 2 en gaat nu fier aan kop.
Decorette Woonatelier Nijkerk won weliswaar van De Meerwaarde 2 maar moest de tweede set aan de thuisploeg laten.
Centrum Evers 2 moet vanaf nu gaan oppassen om niet terug te vallen naar de dames V-klasse.

Damesklasse V
De strijd om de macht in deze klasse had direct aan het begin van de avond plaats. Van der Burg Trucks & Trailers leek na twee gewonnen sets Autoschade van der Werf definitief te hebben afgeschud, maar in een bloedstollend slot pakte Van der Werf toch nog net een setje (17-16). Lake Side profiteerde van die uitslag door brutaalweg de koppositie over te nemen. Dat team had geen enkele moeite met Auto Import Evers. Hooijer Makelaardij tenslotte had weinig problemen met VOKO/Fire Prevent.

Bron: Barneveldse Krant, 6 maart 2014