Barneveldse Krant: Goed gekleed en blessureleed

Na afloop van het afgelopen seizoen liet hoofdorganisator Eddy Meijerink weten dat de Rode Kruismedewerkers nog nooit zo weinig blessures hoefden te behandelen. De eerste avond van de 44ste editie moesten de EHBO’ers echter direct volop in actie komen. Naast klein blessureleed en de standaard volleybalblessure aan de enkel was het opvallendste geval een fikse bloedneus, die niet veroorzaakt was door een bal maar door een teamgenoot die per ongeluk te veel met zijn arm zwaaide.

De organisatie was verder zeer positief over de eerste avond van de vijftien weken durende competitie. Er was vooral veel waardering voor de nieuwkomers; de lof was vooral gericht op de kleding en de inzet van deze teams.

Ereklasse
De kampioen van Barneveld ging goed van start in het nieuwe seizoen. VOKO/Bosch Beton boekte een overtuigende maximale zege op Vonk Tweewielers en heeft direct de leiding gepakt. Net als vorig jaar speelden Roordink Bedrijfswagens en De Meerwaarde-1 opnieuw een spannende openingswedstrijd. Waar de onderwijzers een jaar geleden met een zege startten, hadden de mannen van Roordink Bedrijfswagens ditmaal reden tot juichen. Het Johannes Fontanus College was niet direct bij de les tegen het gepromoveerde De Visser Installatiebedrijf, maar beperkte het verlies tot één set. Goed voorbeeld doet volgen: De Trendsetters wonnen met 2-1 van Autobedrijf H. Kroon.

1e klasse
VOKO/Van de Pol had na twee sets de buit al binnen, maar moest de laatste set aan Jansen Poultry laten. Fieret Loodgietersbedrijf begon de competitie met een sprankelende overwinning op Drukker Bout en gaat aan de leiding na één speelronde. De wedstrijd tussen R. van de Beek Onderhoudsbedrijf en E-difference Van Manen was een stuk spannender. Beide ploegen hadden de eerste twee sets eerlijk verdeeld. E-difference Van Manen was duidelijk moegestreden na de winst in de tweede set. R. van de Beek Onderhoudsbedrijf won de derde set met ruim verschil. Centrum Evers-1 ging hard onderuit tegen Torstai Set Up, maar dat gold ook voor één van de Scherpenzeelse volleyballers. Bij een blokkeeractie kreeg de neus van een Torstai Set Up-speler het flink te verduren van zijn teamgenoot. Gelukkig hadden de Scherpenzelers genoeg spelers om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

2e klasse
In de 2e klasse waren de verschillen aanzienlijk tijdens de eerste avond. Dynastart begon redelijk tegen Set Up-3, maar de Scherpenzeelse volleyballers waren uiteindelijk veel te sterk. VCM Medical v.o.f. gaat in de vernieuwde 2e klasse verder waar het vorig jaar gebleven was, namelijk met winnen. Broekhuizen/KABO ging met 3-0 onderuit en liet zich ontvallen blij te zijn met de nieuwe opzet waarbij de klasse halverwege opgesplitst wordt. Redblok en Hazeleger Account & Adviseur lieten eveneens geen set liggen, tegen respectievelijk Bouwbedrijf Grotenhuis en Schaeffler Nederland bv.

3e klasse
Van Doorn Tuinen heeft de basis gelegd voor een mooi seizoen, ook al moest het de laatste set wel aan Centrum Evers-2 laten. De koppositie in de 3e klasse is voor Leertouwer dat met veel energie van Het Fietsenhuis won. Het oudste team van de competitie, waarvan het jongste lid vandaag zijn 62ste verjaardag viert, kon niet in zijn ritme komen tegen Leertouwer. Voor spanning moest de toeschouwer bij de wedstrijd tussen Mixed Energy en Alfa Accountants & Adviseur zijn. Beide teams wonnen een set en streden in het derde bedrijf op het scherpst van de snede om de winst. Uiteindelijk ging de zege met 23-25 naar Alfa Accountants & Adviseur. De organisatie raakte na afloop vooral niet uitgepraat over Deurenmontage Kruijt en Leger des Heils. De twee nieuwkomers ontvingen complimenten voor de kleding en hun enthousiasme. Het leverde uiteindelijk alleen het Leger des Heils punten op.

Damesklasse-D
De seizoensouverture voor Truck Verhuur Woudenberg en Rabobank werd een prooi voor laatstgenoemde ploeg. De bankiersters hebben één punt voorsprong te pakken op hun grote concurrent, aangezien VOKO/Van der Hoef veel moeite had met De Meerwaarde-2. De vrouwen uit Kootwijkerbroek voorkwamen een nederlaag door in de derde set een tandje bij te schakelen. Het duel tussen Lounge-3 en Ester Design was spannender dan de uitslag (3-0) doet vermoeden. In de eerste en laatste set trok Lounge-3 met 25-24 aan het langste eind. In de tweede set behaalde Lounge-3 wel een rustgevende setwinst.

Damesklasse-V
Autoschade Van der Werf en Evers Auto Import hadden geen last van opstartproblemen tegen VOKO/Fire Prevent respectievelijk Hooijer Makelaardij. De Kootwijkerbroekse vrouwen verlieten zonder setwinst het veld; Hooijer Makelaardij wist de laatste set nog af te snoepen. Nummer 12/Do-it ging fanatiek van start in zijn eerste wedstrijd, maar Centrum Evers-3 beschikte over de langste adem en won met 1-2.

Bron: Barneveldse Krant, donderdag 12 februari 2015