Barneveldse Krant: Feestelijke laatste speelronde

Ereklasse A en B
Er werden deze avond nog vier wedstrijden gespeeld in de beide klassen, die geen invloed meer hadden op de eindstanden. De teams hadden er recht op om nog een extraatje te spelen, omdat zij allen slechts een keer minder aan de bak kwamen dan alle andere teams in de competitie. Toch werd er niet helemaal gestreden 'om des keizers baard' want de cijfers voor de sportiviteitsprijs in deze laatste wedstrijden werden nog wel meegeteld. In de ereklasse A eindigden beide duels in 2-1. Dat was voor Vonk een pleister op de wonde want in de competitie bleef men net buiten de boot ten opzichte van de anderen. In het andere duel in de A-klasse speelde nog een extra element mee, want de vraag wie van de twee vertegenwoordigers van de teams uit het voortgezet onderwijs nu de beste zou zijn. Nipt wisten de mensen van het Johannes Fontanus College die strijd in hun voordeel te beslechten ten koste van De Meerwaarde. 

In de B-klasse was er nog een spannend slot voor de degradant Drukkerij Bout, want tegen koploper Electrolux Professional wist men een punt te pakken en bijna was er toch een overwinning gescoord, maar de slotset ging naar Electrolux. 

Hoofdklasse
De Visser Installatiebedrijf hoefde in feite maar aan het begin van het duel met zes man op het veld te staan om zichzelf te kronen tot kampioen, maar ze speelden toch een serieuze wedstrijd tegen Set Up 3, dat in het slot toch nog een set mocht meepakken, maar dat kon de degradatie van de Scherpenzelers niet meer veranderen. 
Fieret Loodgietersbedrijf, lange tijd een gegadigde voor het kampioenschap, geloofde het wel in de strijd tegen Torstai Set Up, waardoor de verdeling van de kleinere bekertjes duidelijk was: Fieret werd tweede en Torstai derde omdat VOKO/Van de Pol er ondanks een 2-1 overwinning op Centrum Evers 3 niet in slaagde dat kleinood te bemachtigen. 

Overgangsklasse
Hier werd de felste strijd gestreden wie er kampioen zou worden, maar ondanks de 2-1 nederlaag van R. v.d. Beek Onderhoudsbedrijf tegen Hazeleger Accountant & adviseur bleef Van de Beek de toppositie behouden, want Jansen Poultry wist weliswaar door een maximale overwinning op E-difference van Manen in punten gelijk te komen maar er was een straat verschil in het setgemiddelde. Bouwbedrijf A.J. Grotenhuis wist Broekhuizen/KABO maximaal te verslaan, maar dat had geen effect op de degradatie van het bouwbedrijf. 

Eerste klasse
Brand Hoveniers/Meesterpoeliers werd 'met de handen op de rug' kampioen ook al wist Van den Brink Airco nog een set mee te pakken. Dat team kon zich tevreden stellen met de derde plaats , want voor hen was Redblok, dat een maximale overwinning behaalde op Dynastart, met geen mogelijkheid meer te achterhalen. Het lukte Brandweer Voorthuizen net niet om degradatie te ontlopen. In een spannend gevecht pakte de brandweer nog wel een set tegen Schaeffler Nederland maar in de slotset lieten zij het afweten.

Tweede klasse
VCM Medical, al enige tijd kampioen, wist een record te vestigen door alle veertien sets in deze competitie te winnen. Ook in deze laatste wedstrijd was ook iMediate niet bij machte om de trotse recordhouders ook maar een strobreed in de weg te leggen. In de strijd om de tweede plaats kwam plotseling toch nog een wijziging, want Centrum Evers 1 wist in een zenuwslotfase een 3-0 veilig te stellen tegen Leertouwer. Slechts een puntje was genoeg om Leertouwer naar de derde plek te laten verhuizen. Het Fietsenhuis sloot de competitie winnend af al was de 2-1 score tegen BDU in feite iets te mager.

Damesklasse D
VOKO/Van der Hoef was door een overwinning op Centrum Evers 2 zeker van het kampioenschap en kan zich met de nummer twee uit deze klasse, Rabobank en de kampioen van de damesklasse V gaan mengen in de strijd om de zwaarste beker uit het toernooi, de ProComm Beker. Rabobank overtroefde met gemak E*dSign en kon met geen mogelijkheid meer achterhaald worden door Decorette Woonatelier Nijkerk, dat nipt verloor van De Meerwaarde 2. 

Damesklasse V
Met spanning werd uitgekeken naar de titanenstrijd tussen Autoschade Van der Werf en Van der Burg. Laatstgenoemde stond er vooraf het beste voor, maar de dames uit Scherpenzeel/Renswoude hadden zich tot de tanden toe gewapend en wisten de schadeherstellers te overtroeven. Lake Side won ruimschoots van Auto Import Evers en mag volgende week dan ook de derde beker in ontvangst nemen. Hooijer Makelaardij overtroefde VOKO/Fire Prevent dat net niet de laatste plaats kon overdoen aan Evers.

Bron: Barneveldse Krant, 15 mei 2014