Barneveldse Krant: Einde ongeslagen status Fieret

Ereklasse
VOKO/Bosch Beton nam sportieve revanche voor de harde nederlaag die het eerder in de ereklasse A had opgelopen tegen Johannes Fontanus College. In een spannende wedstrijd waren de teams na twee sets in evenwicht. Vervolgens sloegen de Kootwijkerbroekers toe in de derde set. De nummers één en twee zijn nog niet zeker van een finaleplaats, omdat nummer drie Vonk Tweewielers dichterbij kwam na een duidelijke 3-0 overwinning op Trendsetters.

In de ereklasse B is De Visser Installatiebedrijf al wel zeker van de finale. Voor de vierde keer op rij hoefde het geen set af te staan, ditmaal tegen Autobedrijf H. Kroon bv. De Meerwaarde-1 is weer de in de race voor het andere finaleticket na een 3-0 zege op Roordink Bedrijfswagens.

Eerste klasse
Het tweede mannenteam uit Kootwijkerbroek had eveneens een goede avond. VOKO/Van de Pol was al eens dicht bij een stunt tegen Fieret Loodgietersbedrijf, maar slaagde er gisteravond met een 3-0 zege echt in de koploper zijn eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Na tien overwinningen op rij kwam er een einde aan de laatste ongeslagen status bij het bedrijfsvolleybal dit seizoen.

Fieret Loodgietersbedrijf blijft ondanks de nederlaag de koploper in de eerste klasse A. Het staat één punt voor op Drukkerij Bout die een zinderende wedstrijd speelde tegen Torstai Set Up. Na twee sets was de stand gelijk en ook in de derde set bleef het lang spannend. Drukkerij Bout leek een beslissend gat te hebben geslagen, maar met één minuut op de klok zette Torstai Set Up een inhaalrace in. Het verschil werd enkele seconden voor het einde teruggebracht tot één punt, maar in een uiterste poging een bal te redden viel een speler van Drukkerij Bout met zijn hoofd tegen de paal. De EHBO was er snel bij en het bleek gelukkig mee te vallen. De tijd was inmiddels wel voorbij, waardoor Drukkerij Bout met 19-18 stand hield.

In de eerste klasse B speelde Jansen Poultry zijn beste wedstrijd van het seizoen. De ploeg steeg boven zichzelf uit tegen het gerenommeerde R. van de Beek Onderhoudsbedrijf. Daarnaast wist E-difference Van Manen ook weer eens te winnen; Centrum Evers-1 was met 2-1 het slachtoffer.

Tweede klasse

VCM Medical v.o.f. had tegen Set Up-3 nog wat recht te zetten en deed dat ook. Het won de eerste twee sets overtuigend in deze topper. Set Up-3 snoepte nog wel de derde set af, maar kon een nederlaag en het overdragen van de koppositie in de tweede klasse A aan VCM Medical v.o.f. niet voorkomen. Dezelfde uitslag viel te noteren in de wedstrijd tussen Bouwbedrijf Grotenhuis en Redblok, waar laatstgenoemde met de zege aan de haal ging.

Schaeffler Nederland bv was gisteravond dicht bij zijn eerste overwinning van het seizoen, maar moest uiteindelijk toch in Broekhuizen/KABO zijn meerdere erkennen. Nadat de eerste set met één punt verschil verloren ging, won Schaeffler Nederland bv de tweede set. Uiteindelijk lukte het niet om door te drukken en derde set te pakken. Verder won Dynastart eenvoudig van Hazeleger Account & Adviseur, waardoor het de koppositie overneemt.

Derde klasse
Leertouwer mag zich met recht de angstgegner van Van Doorn Tuinen noemen. Voor de derde keer dit seizoen zegevierde Leertouwer van de jonge honden. De koploper van de derde klasse A is bijna zeker van een finaleplaats, net als Leger des Heils dat na een 3-0 zege op Centrum Evers-2 tweede staat.

In de b-klasse troefde Het Fietsenhuis andermaal Deurenmontage Kruijt af. In een leuke wedstrijd wonnen de fanatieke senioren met 2-1. De spelers van Mixed Energy willen hun wedstrijd van gisteravond snel vergeten. Ze waren niet opgewassen tegen Alfa Accountants & Adviseurs, die royaal aan de leiding gaat.

Damesklasse D
In de damesklasse D vochten De Meerwaarde-2 en VOKO/Van der Hoef in een thriller om de winst. Nadat beide ploegen een set hadden gepakt, waren er nog maar enkele minuten te spelen in de derde set. Hierin moest na de zoemer de beslissing vallen en De Meerwaarde-2 trok met 8-7 uiteindelijk aan het langste eind. Hierdoor worden de verschillen aan de top nog kleiner. De docenten staan dankzij de zege nog maar één punt achter koploper VOKO/Van der Hoef. Dat geldt ook voor Rabobank dat met 3-0 van Truck Verhuur Woudenberg won. Lounge3 sloeg een aanval op de vierde plaats van Ester Design van zich af.

Een damesklasse lager begonnen drie ploegen als gedeelde koplopers aan de elfde speelronde. Twee daarvan speelden tegen elkaar; Centrum Evers-3 won uiteindelijk nipt met 2-1 van Nummer 12/Do-it. Autoschade Van der Werf was de lachende derde. Het herstelde zich na twee mindere weken en gaat na een 3-0 overwinning op VOKO/Fire Prevent weer alleen aan kop. Verder won Evers Auto Import in het rechterrijtje van Hooijer Makelaardij.

Bron: Barneveldse Krant, 30 april 2015