Zeges teams De Meerwaarde

[BARNEVELD] Voor De Meerwaarde was het een goede avond bij de Barneveldse Krant-bedrijfsvolleybalcompetitie. Zowel het mannen- als het vrouwenteam boekte 3-0 overwinningen op het hoogste niveau. De damesploeg nam met de zege in de topper tegen VOKO/Van der Hoef een voorschot op de titel.

De volleybalsters van De Meerwaarde verdedigden gisteravond in hun eigen hal de koppositie tegen nummer twee VOKO/Van der Hoef. Eerder dit seizoen eindigde de driesetter in een 2-1 overwinning voor De Meerwaarde. Daarna lieten beide teams geen set meer liggen. De Meerwaarde liet in de eerste set zien waarom het aan de leiding gaat in de damesklasse D (25-17). VOKO/Van der Hoef kwam daarna beter in zijn spel, maar trok met 25-24 nipt aan het langste eind. De Meerwaarde drukte daarna door en staat dankzij een 3-0 overwinning vier punten voor op VOKO. In het kielzog van deze twee teams won Lounge3 drie sets van Wijnwinkel Barneveld. Het vergrootte zijn voorsprong op Truck Verhuur Woudenberg in de strijd om de derde plaats. Laatstgenoemde verslikte zich in de eerste set namelijk in Centrum Evers 2. De hekkensluiter leek even voor een stunt te zorgen, maar met 23-25 en 8-25 stelden de Woudenbergers orde op zaken.

Het mannenteam van De Meerwaarde kon de punten eveneens goed gebruiken. Het is verwikkeld in een spannende strijd om de kampioenspoule te bereiken. VOKO/Bosch Beton en Bakker Automotive legden gisteravond als eerste teams beslag op twee tickets na zeges op R. van de Beek Schilders (3-0) respectievelijk Experda (2-1). De Meerwaarde begon als nummer vijf aan de avond, maar zag de nummers drie (Experda) en vier (Arjan Fieret Loodgietersbedrijf) verliezen. Laatstgenoemde ging met 2-1 onderuit tegen Johannes Fontanus College, dat slechts in theorie nog een kans heeft de finalepoule te bereiken. De volleyballers van De Meerwaarde profiteerden optimaal van het puntverlies van de concurrenten, maar deden dat met minimaal verschil. Trendsetters bood goed weerstand, maar moest elke set in de slotfase zijn meerdere erkennen. De Meerwaarde – inmiddels derde – heeft volgende week tegen rode lantaarndrager R. van de Beek Schilders aan één punt al genoeg om zich definitief te plaatsen voor de finalepoule. Experda en Arjan Fieret Loodgietersbedrijf spelen in een rechtstreeks duel om het vierde en laatste ticket.

[NADU] In de eerste klasse zijn al drie van de vier plaatsen voor de kampioenspoule vergeven. NADU Installatie Techniek behoudt zijn ongeslagen status na een moeizame 3-0 overwinning op VOKO/Van de Pol. Autobedrijf H. Kroon bv en BaanMeesters behaalden allebei voor de vierde keer op rij drie punten binnen en volgen op twee punten van NADU. Kroon was te sterk voor Set Up 1; BaanMeesters had het slechts één set lastig met Jansen Poultry. De vierde plaats is in handen van VCM Medical v.o.f. na een 3-0 zege op Redblok. De voorsprong op VOKO/Van de Pol is twee punten met één wedstrijd te gaan. VCM speelt volgende week tegen BaanMeesters, waar VOKO in Set Up 1 zijn tegenstander treft. Een klasse lager laat Roordink nog steeds zien een maatje te groot te zijn voor de rest van de competitie. Daar wist de competitie ook geen verandering in te brengen door Roordink zelfs twee wedstrijden op één avond te laten spelen. Naaste belager Broekhuizen/KABO won nog wel een set, maar was in de tweede en derde set niet opgewassen tegen de services van Henk Erkes. Vervolgens had Roordink weinig problemen met Schaeffler Nederland bv, terwijl Broekhuizen/KABO verrassend onderuit ging tegen René Brand Hoveniers (1-2). Hierdoor is het verschil tussen de nummers één en twee al tot zes punten opgelopen. Leertouwer profiteerde deels van de nederlagen van Broekhuizen/KABO. De nummer drie won met 2-1 van Dynastart Elektro en is Broekhuizen/KABO tot op twee punten genaderd.

In de derde klasse had koploper Van Doorn Tuinen een vrije avond en kon het toekijken hoe de achtervolgers elkaar beconcurreerden. Staerk Accountants won met 3-0 de slag om de tweede plaats van Mixed Energy. Beide teams hebben evenveel punten, maar Staerk heeft een beter puntensaldo. Tomassen Toegangstechniek heeft zich tussen deze twee teams ingesteld na een klinkende 3-0 triomf tegen Centrum Evers 1. Met deze overwinning zijn de vier teams voor de kampioenspoule zo goed als bekend. AMV Drukkerij staat – ondanks een 3-0 zege op Het Fietsenhuis – drie punten achter bovenstaande drie teams en moet volgende week met maximaal winnen van Mixed Energy en mag de opponent niet meer dan 43 punten laten maken.

[BUITENHUIS] Na zes woensdagavonden is Martine Buitenhuis Fotografie de enige ploeg bij het bedrijfsvolleybal die nog geen set heeft verloren. Autoschade Van der Werf kon tot gisteravond ook zeggen alle sets te hebben gewonnen, maar moest zich in de topper uiteindelijk met 3-0 gewonnen geven. Martine Buitenhuis Fotografie was duidelijk een maatje te groot. In deze damesklasse V mochten Hooijer Makelaardij en Nummer 12/Do-it ook drie punten in hun tas stoppen. Hooijer won eenvoudig van VOKO/Fire Prevent. Nummer 12/Do-it won knap van Set Up 2 en staat hierdoor op een gedeelde derde plaats met de Scherpenzeelse ploeg.