Woudenberg bijna kampioen

In beide damesklassen is al vroeg in het seizoen een tweedeling ontstaan. Bij de damesklasse D vormen VOKO/Van der Hoef, De Meerwaarde en Lounge 3 een duidelijke top drie. Een klasse lager bezetten Truck Verhuur Woudenberg en Nummer 12/Do-it vanaf het begin de bovenste plaatsen.

Laatstgenoemden streden gisteravond tegen elkaar in sportcentrum De Meerwaarde. Voor Nummer 12/Do-it was het de laatste kans om titelkansen in eigen hand te houden; het begon met twee punten achterstand op koploper Truck Verhuur Woudenberg aan de wedstrijd. Laatstgenoemde kon juist een grote stap richting het kampioenschap zetten, aangezien er nog maar drie wedstrijden te spelen zijn.

De Woudenbergse volleybalsters waren het hele duel de bovenliggende partij en lieten zien waarom zij de ongeslagen koploper zijn. Truck Verhuur vergrootte dankzij de 3-0 winst zijn voorsprong naar vijf punten. Hierdoor is de titel én een terugkeer naar de damesklasse D nabij. In de volgende speelronde kan het tegen hekkensluiter VOKO/Fire Prevent al gebeuren. De Kootwijkerbroekers speelden een duel tegen Hooijer Makelaardij (1-2) dat voor 18 mei op het programma staat.

Bij de damesklasse D ligt de titelstrijd nog helemaal open. VOKO/Van der Hoef is de koploper, maar verloor vorige week van De Meerwaarde. De wedstrijd stond officieel voor gisteravond op het programma, waardoor de 1-2 nu pas in de stand is verwerkt. De Meerwaarde staat nog maar één punt achter VOKO. 

Lounge 3 volgt op twee punten van de Kootwijkerbroekers. Het liep weer in op de top twee door zelf geen sets te laten liggen tegen Wijnwinkel Barneveld. Na een eenvoudige 18-25 moest Lounge 3 er hard aan trekken om geen averij op te lopen. Als Lounge 3 zich echt wil mengen in de titelstrijd, zal het in het aankomend treffen met VOKO moeten stunten.

Onderin de poule blijft het ook spannend in de strijd tegen degradatie. Autoschade Van der Werf staat nog steeds laatste, maar kwam wel in punten gelijk met Wijnwinkel Barneveld en Centrum Evers. De hekkensluiter won met 2-1 van Centrum Evers, maar heeft het slechtste puntensaldo.

GEEN KAMPIOEN
In de ere- tot en met derde klasse is er twee speelrondes voor het einde van de tweede fase nog geen kampioen bekend. Johannes Fontanus College is dicht bij de titel na zijn vierde zege op rij in de kampioenspoule van de ereklasse. Weliswaar liet het een set liggen tegen VOKO/Bosch Beton, maar nummer twee De Visser Installatiebedrijf ging met 1-2 onderuit tegen Drukkerij Bout.

Vonk Tweewielers is zo goed als zeker van nog een seizoen in de ereklasse. Na een teleurstellende eerste helft laat het in de B-poule zien dat het op het hoogste niveau thuishoort. Dankzij een 3-0 zege op Autobedrijf H. Kroon bv heeft het zich bijna definitief gehandhaafd. Dat geldt ook voor Arjan Fieret Loodgietersbedrijf dat met dezelfde cijfers Trendsetters versloeg.

Experda zette een grote stap richting het kampioenschap in de eerste klasse. Vorige week naderde VCM Medical v.o.f. de koploper nog tot op één punt, maar gisteravond nam Experda weer afstand door met 3-0 de topper te winnen. In de strijd om de derde plaats won R. van de Beek Schilders van VOKO/Van de Pol.

De Van Drietjes en Redblok deden goede zaken in de strijd tegen degradatie uit de eerste klasse. Eerstgenoemde won verrassend met 2-1 van Jansen Poultry dat zijn eerste drie duels eenvoudig had gewonnen. Redblok speelde een spannend duel tegen Roordink. Nadat de eerste set in hoog tempo naar Redblok ging, leek Roordink zich te revancheren. Het gaf echter een 8-16 voorsprong uit handen; met 25-20 was de zege voor Redblok binnen. Roordink hield nog wel één punt aan het duel over; op 24-24 in de derde set serveerde Redblok fout.

Het moet raar lopen, wil Set Up 2 geen kampioen van de tweede klasse worden. De Scherpenzeelse mannen boekten een klinkende 3-0 overwinning op Broekhuizen/KABO, waardoor het een voorsprong van vier punten heeft op de nieuwe nummer twee Dynastart. Deze ploeg klom over Van Manen/E-difference heen in de stand na een 3-0 zege.

Voor De Voortse Ballers lijkt de tweede klasse momenteel te zwaar te zijn. Het wist geen punten te pakken tegen Leertouwer, waardoor de degradatiezorgen vergroot zijn. Het hielp voor De Voortse Ballers niet dat De Slijpkruik en Schaeffler Nederland bv de punten deelden, waarbij De Slijpkruik één punt meer aan de wedstrijd over hield.

In de derde klasse won Van Reenen van Het Fietsenhuis. Verder gaan Staerk Accountants en Alfa Accountants & Adviseurs de strijd om het kampioenschap en promotie uitvechten. Laatstgenoemde zette Van Doorn Tuinen buitenspel door met 2-1 te winnen. Staerk Accountants won met 3-0 van Mixed Energy en verdedigt op 11 mei de koppositie als het tegen Alfa speelt.

Vanwege Koningsdag en Dodenherdenking worden komende twee woensdagen geen wedstrijden gespeeld. Op 11 mei gaat het verder. 

Bron: Barneveldse Krant, donderdag 21 april 2016.