Wim Thomassen: ,,Alles is goed verzorgd in Barneveld"

Wie: Wim Thomassen
Leeftijd: 51 jaar
Team: Set-Up 3
Klasse: Hoofdklasse

Waar kennen jullie elkaar van?
,,Wij zijn allemaal lid van Set-Up ’69 en de vaste kern van dit team speelt al een jaar of tien samen. Wij zijn in Scherpenzeel bij ons eigen recreatievolleybaltoernooi begonnen en zijn vervolgens ook in Woudenberg gaan spelen. Daar liep het toernooi leeg en toen zijn we naar Barneveld gegaan. Hier doen we inmiddels alweer vijf jaar mee. Nog steeds naast ons eigen toernooi in Scherpenzeel.”

Jullie zijn dus ervaringsdeskundigen als het aankomt op recreatievolleybaltoernooien. Waarin onderscheidt het toernooi in Barneveld zich van de rest?
,,Het is organisatorisch ijzersterk. Alles is goed geregeld. De scheidsrechters hoeven niet op het laatste moment van de tribune geplukt te worden, maar zijn altijd aanwezig. Er is altijd EHBO. De tijden zijn goed. Alles is goed verzorgd. De spelregels zijn wel streng, maar dan is alles tenminste duidelijk.”

Hoe doen jullie het in Barneveld?
,,We zijn vijf jaar geleden in de één-na-laagste klasse begonnen. Daarna zijn we drie keer gepromoveerd, maar ook twee keer gedegradeerd. We schommelen tussen de Hoofdklasse en de Overgangsklasse in. We staan nu nog onderaan, maar kunnen prima meedoen en hebben twee keer gewonnen. We hebben net met 2-1 verloren, waarvan de laatste set met 18-17."

Wat is het doel voor dit seizoen?
,,Het hoogst haalbare is erin blijven, maar we zitten niet in zak en as als we degraderen. Dan kunnen we volgend jaar weer kampioen worden. En het gaat vooral om het spelplezier. We hebben een echt vriendenteam. Buiten het volleybal plannen we ook dagjes uit.”