Volleybaltitel voor De Meerwaarde

In beide damesklassen viel de beslissing om het kampioenschap pas in de laatste speelronde. Met name in de hoogste klasse was het spannend. De Meerwaarde ging als koploper de laatste wedstrijd in, met één punt voorsprong op nummer twee VOKO/Van der Hoef.

De vooruitgespeelde vijftiende speelronde werd gisteravond pas in de stand verwerkt en op basis van die uitslagen stonden de twee teams zelfs gelijk. Dus De Meerwaarde en VOKO/Van der Hoef konden zich allebei geen setverlies permitteren.

De Kootwijkerbroekers kregen de kans om de druk bij De Meerwaarde te leggen, maar VOKO verslikte zich tijdens de eerste set in Wijnwinkel Barneveld. VOKO herstelde zich wel en won met 2-1, maar de koploper had zodoende slechts twee sets nodig om kampioen te worden; De Meerwaarde heeft immers een ongekend goed puntensaldo waardoor het bij een gelijke stand ook nog boven VOKO staat.

De Meerwaarde kende vervolgens weinig problemen met Autoschade Van der Werf en denderde over de degradant heen. De titel is een feit; na twee jaar VOKO heeft de damesklasse een nieuwe kampioen. De twee toppers strijden woensdag nog om de felbegeerde ProComm-bokaal.

Truck Verhuur Woudenberg mag zich ook in die strijd mengen, nadat het gisteravond kampioen van de damesklasse V werd. Nummer 12/Do-it kon alleen nog kampioen worden als Truck Verhuur niet op zou komen dagen, maar de ongeslagen koploper speelde zich, als een kampioen waardig, langs Hooijer Makelaardij naar de titel.

Hierdoor keert Truck Verhuur Woudenberg na één seizoen weer terug op het hoogste niveau bij het bedrijfsvolleybal in sportcentrum De Meerwaarde.

Nummer 12/Do-it kan woensdag via de nacompetitie alsnog promoveren. Het gaat dan de strijd aan met Wijnwinkel Barneveld en Centrum Evers om twee plaatsen in de damesklasse D. Voor Hooijer Makelaardij, Evers Auto Import en VOKO/Fire Prevent zit het seizoen erop.

 

[PROMOTIE] De kampioenen van de ere- tot en met derde klasse waren al bekend; gisteravond stond er voor een aantal teams promotie- of degradatiewedstrijden op het programma. Daarnaast speelden andere teams om des keizers baard.

Autobedrijf H. Kroon bv kon het dit seizoen niet bolwerken in de ereklasse en verloor van Trendsetters het beslissende duel, waardoor Kroon bv – dat dit seizoen één overwinning behaalde in veertien wedstrijden – naar de eerste klasse degradeert.

Experda keert daarentegen juist terug op het hoogste niveau. Tot twee jaar geleden speelden de oranjehemden ook mee met het bedrijfsvolleybal en lange tijd ook in de ereklasse. Dit seizoen keerde het na een pauze terug en dat was niet zonder succes. Vorige week werd Experda de ongeslagen kampioen van de eerste klasse; gisteravond versloeg het R. van de Beek Schilders in een promotiewedstrijd. Hoewel de buit bij 2-0 al binnen was, wilde Experda ook in de derde set laten zien de beste te zijn. Bij een 11-11 stand en het gaan van de zoemer veroverde Experda ook de derde set.

Set Up 2 maakte net als Experda zijn favorietenstatus waar in een promotiewedstrijd naar de eerste klasse. De ongeslagen Scherpenzeelse formatie had weinig te duchten van Dynastart en mag het komend seizoen met meer weerstand proberen in de eerste klasse.

Daar komt Set Up 2 op de plaats van De Van Drietjes te spelen. De nieuwkomers uit Zwartebroek verloren gisteravond een spannende degradatiekraker van Roordink. Laatstgenoemde speelde vorig seizoen zelfs nog in de ereklasse, maar kon na degradatie uit die poule ook een klasse lager niet uit de onderste regionen wegblijven. Uiteindelijk kwam het gisteravond voor Kroon goed; de 2-1 overwinning was voor De Van Drietjes echter een domper.

De Slijpkruik was een andere debutant dit seizoen en deze ploeg wist zich op knappe wijze te handhaven in de tweede klasse. Het was op basis van een iets slechter puntensaldo dan Leertouwer veroordeeld tot een degradatieduel tegen De Voortse ballers, maar De Slijpkruik toonde aan in de tweede klasse thuis te horen.

Dat deed Alfa Accountants & Adviseurs ook. Nadat de ploeg vorige week al op wonderbaarlijke wijze het kampioenschap in de derde klasse had veroverd, maakte Alfa gisteravond het succes compleet. De geelblauwen – die pas aan hun tweede seizoen bij het bedrijfsvolleybal bezig zijn – wonnen met 2-1 het promotieduel van Staerk Accountants en mogen het volgend seizoen een niveau hoger proberen.

[LAATSTE AVOND] Woensdag is de laatste avond van de 45ste jaargang van het bedrijfsvolleybal. De nummers één en twee uit de eerste, tweede en derde klasse spelen dan om de felbegeerde D. Dirkse-wisselbokaal. JFC en VOKO/Bosch Beton dagen elkaar uit om het kampioenschap van Barneveld; dat doen Vonk Tweewielers en Fieret Loodgietersbedrijf bij de ereklasse-b. Bij de dames staan een promotiestrijd en een driekamp om de ProComm Bokaal op het spel.

Bron: Barneveldse Krant, 26 mei 2016.