Volleyballers Het Fietsenhuis naar setwinst

Bedrijfsvolleybal
Het groepje dat nog geen enkele set verloren heeft bestaat ook uit twee teams, te weten VOKO/Bosch Beton in de ereklasse en Centrum Evers 2 in de damesklasse V. 
De wedstrijden die vorige week vooruit gespeeld werden uit deze ronde staan nu in de standen verwerkt. 

Ereklasse
De topper uit deze klasse tussen Sportclub do-it en Johannes Fontanus College werd ontsierd doordat de scheidsrechter in de tweede set een lid van do-it de zaal uitstuurde wegens het – zoals de arbiter het zelf omschreef – ‘voortdurend gemekker’ op de leiding. Daardoor werd de stand van 2-1 voor do-it afgestraft met een punt, zodat de sportclub slechts een punt overhield als saldo. 
VOKO/Bosch Beton profiteerde optimaal door een maximale score tegen plaatsgenoot VOKO/Van de Pol. Experda blijft de kopgroep wat dichter op de hielen zitten door een overwinning in ‘straight’ sets op Financieel Adviesburo Barneveld, dat op beslissende momenten net iets te kort kwam. Uiterst spannend was de strijd tussen Electrolux Professional en Vonk Tweewielers met eerstgenoemde als nipte winnaar.

Hoofdklasse
Roordink Bedrijfswagens tegen De Meerwaarde 1 werd een test wie van de twee nu eindelijk de beste zou zijn en door een overtuigende maximale zege van De Meerwaarde is de competitie weer helemaal open in deze klasse. 
In de achtervolging komen nu twee teams. Daar hoort bij Drukkerij Bout, dat vorige week al het duel uit deze ronde tegen Autobedrijf H. Kroon nipt had gewonnen. Dat was overigens bijna een maximale score geworden, maar in de slotset werd Kroon gered door de gong. 
Torstai Set Up 2 tegen Medifit werd weliswaar een ruime overwinning voor Torstai, maar vooral in de eerste set speelde Medifit een goede partij die nipt naar Torstai ging.
(Het complete overzicht is te lezen in de Barneveldse Krant van donderdag 14 maart 2013)