VOKO slaat dubbelslag

Bekers gaan naar Kootwijkerbroek

BARNEVELD De twee eerste teams van VOKO zijn er alsnog in geslaagd een prijs te bemachtigen bij de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie. Vorige week stonden de Kootwijkerbroekers nog met lege handen, maar zowel het eerste dames- als herenteam kroonde zich woensdag tot kampioen van Barneveld.

Even dreigde een unicum in de bedrijfsvolleybalcompetitie plaatsvinden. Sinds jaar en dag pakt een team van VOKO altijd wel een prijs, maar dit seizoen moesten de topteams de kampioenschappen in de competities overlaten aan de dames van De Meerwaarde-2 en de heren van Bakker Automotive.
Woensdagavond kregen de teams van VOKO een laatste kans bij de strijd om het kampioenschap van Barneveld. Favoriet De Meerwaarde rekende met Martine Buitenhuis Fotografie – kampioen van de damesklasse V – af en dat deed VOKO/Van der Hoef vervolgens ook, zij het met de nodige moeite.
Daarna kreeg het toernooi een spannende droomfinale. De Meerwaarde en VOKO waren na twee sets in evenwicht; de winnaar van de beslissende derde set zou kampioen worden. VOKO trok met 13-8 aan het langste eind en mocht na afloop in CheerSSS de cup met de grote oren omhoog houden.

Bij de mannen was er succes voor VOKO/Bosch Beton dat in de finale een gehavend Bakker Automotive versloeg. Laatstgenoemde kon door omstandigheden met moeite een team op de been brengen en de kampioen van de ereklasse probeerde daarmee – tevergeefs – VOKO te bestrijden.
Met twee keer 20-25 trok VOKO/Bosch Beton in een matige finale aan het langste eind. Hierdoor zijn de prijzen in de ereklasse dus verdeeld.

D. DIRKSE De strijd om de D. Dirksebokaal was een bijzondere competitie. Autobedrijf H. Kroon kon geen team op de been brengen, waarop BaanMeesters deze plek invulde. Dit team had zelf echter ook te weinig spelers tot zijn beschikking. Net al het geval was voor Broekhuizen/KABO.
Hierdoor was de weg vrij voor NADU Installatie Techniek en Roordink, De kampioenen van de eerste en tweede klasse troffen elkaar in de finale om de D. Dirksebokaal. NADU won uiteindelijk in een driesetter de spannende eindstrijd van Roordink, waardoor het de verwachte dubbeslag completeerde.

Verder werd gisteravond ook nog een poule om de promotie en degradatie bij de dames gespeeld. Truck Verhuur Woudenberg won beide duels, waarop het zich handhaaft in de damesklasse D.
Wijnwinkel Barneveld verloor echter twee keer en speelt komend seizoen in de damesklasse D. Het degradeert net als Centrum Evers-2. Autoschade Van der Werf keert na één seizoen weer terug op het hoogste niveau.

Ten slotte won Truck Verhuur Woudenberg de sportiviteitsprijs van de 46ste editie van de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie. In februari begint het nieuwe seizoen van het bedrijfsvolleybal.