VOKO doet goede zaken

BARNEVELD – Drie van de vier teams van VOKO wonnen gisteravond tijdens de derde speelronde van de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie. De volleyballers van VOKO/Janse Berkhof brachten het tot nog toe ongeslagen NADU Installatie Techniek een nederlaag toe. De speelsters van VOKO/Van der Hoef zegevierden in de topper tegen Martine Buitenhuis Fotografie.

VOKO omschrijft zichzelf als ‘een clubje fanatieke mensen uit Kootwijkerbroek en omgeving die leuk willen volleyballen’. Dat leuk volleyballen kan dubbel opgevat worden: niet alleen is er veel gezelligheid binnen de vereniging, bij de bedrijfsvolleybalcompetitie zijn de teams van VOKO meer dan eens succesvol.

Van de vier teams die meedoen in Sportcentrum De Meerwaarde zijn zowel het eerste vrouwen- als mannenteam kanshebber voor de titels op het hoogste niveau. Vorig seizoen dreigde een unicum plaats te vinden, want VOKO had in de reguliere competitie geen prijs gepakt. Op de slotdag vond de dubbelslag plaats; beide teams kroonden zich tot kampioen van Barneveld.

In de ereklasse bij de mannen is de concurrentie dit jaar groter geworden voor VOKO/Janse Berkhof Tuinen. Vorig seizoen streed het om de bovenste plaats met Bakker Automotive. De Meerwaarde-1 en NADU Installatie Techniek hebben zich ook bovenin het klassement gemeld.

Laatstgenoemde is uit de eerste klasse gepromoveerd en verloor vorig seizoen als debutant geen duel. VOKO legde NADU gisteravond over de knie en ging in een uiterst spannend duel met de winst aan de haal: 25-23, 25-24 en 16-17. Hierdoor komt er een einde aan de ongeslagen reeks van negentien duels van NADU.

NADU en VOKO staan op de derde en vierde plaats. Bakker Automotive kende na een simpele eerste set de nodige moeite met Arjan Fieret Loodgietersbedrijf. Het harde werken loonde voor de hekkensluiter, maar het kon niet meer dan één set stunten tegen Bakker Automotive. De Meerwaarde-1 kon zodoende diens koppositie overnemen door Johannes Fontanus College solide opzij te zetten.

Experda klopt op de deur van het linkerrijtje na een 3-0 overwinning op Trendsetters.

TOPFAVORIET – Bij de damesklasse D is VOKO/Van der Hoef de topfavoriet voor het mooiste eremetaal, ook al moesten de Kootwijkerbroekers voor het eerst dit seizoen een set afstaan. VOKO pakte eenvoudig de eerste set, maar had daarna grootse moeite met Martine Buitenhuis Fotografie. De tweede set ging ondanks een lange voorsprong voor Buitenhuis naar VOKO, maar in de derde set beloonde de kampioen van de damesklasse V zichzelf.

Daarnaast wonnen de twee concurrenten van VOKO van afgelopen seizoen met 3-0 hun duels. De Meerwaarde-2 overtuigde tegen Autoschade Van der Werf. Dat deed Lounge3 ook tegen Truck Verhuur Woudenberg, nadat het de eerste set met minimaal verschil had gewonnen.

IN ACTIE – VOKO heeft nog twee teams die wekelijks in actie komen bij het bedrijfsvolleybal. Het tweede mannenteam klom naar de vierde plaats in de eerste klasse. VOKO/Van de Pol had weinig moeite met Schaeffler Nederland bv en mocht drie punten bijschrijven.

VOKO staat één punt achter drie teams. Set Up-1 mag zich vanwege het beste puntensaldo de koploper noemen. De Scherpenzeelse ploeg werkte in de 3-0 winst op Leertouwer hard aan dat puntensaldo. Op korte achterstand volgt Roordink dat eveneens geen set liet liggen tegen Broekhuizen/KABO. Set Up-1 en Roordink passeerden R. van de Beek Schilders in de stand, omdat dit team zich in de eerste set in Autobedrijf H. Kroon bv verslikte. Het stelde daarna duidelijk orde op zaken.

In de damesklasse V speelt het tweede vrouwenteam van VOKO. De Kootwijkerbroekse speelsters wonnen vorig seizoen alleen van CuriousIT/E-developer en hebben deze jaargang ook nog niet van andere teams kunnen winnen. Gisteravond was VOKO/Fire Prevent dicht bij een stunt tegen Sport & Squashclub do-it. Na de verrassende eerste setwinst kon de ploeg echter niet doordrukken.

De setwinst was verrassend, omdat Sport & Squashclub do-it tot de top vier behoort die zich van de onderste vier al duidelijk heeft afgescheiden. Hooijer Makelaardij-2 is de koploper na een derde zege op rij – Centrum Evers verloor met 2-1 – en op wordt op de voet gevolgd door Wijnwinkel Barneveld en Set Up-2. Wijnwinkel Barneveld won de topper tussen deze teams met 2-1.

Van de onderste vier teams behaalde Hooijer Makelaardij-1 gisteravond haar eerste winstpartij. Hekkensluiter CuriousIT/E-developer had weinig in te brengen in dit duel.

VOORZITTER – Ten slotte is er dit seizoen slechts één klasse waarin geen team van VOKO speelt: de tweede klasse. Hierin gaat Mixed Energy verrassend aan de leiding. Het team van competitievoorzitter Melis de Vries won met 3-0 van Het Fietsenhuis en nam de koppositie over van Van Doorn Tuinen.

Laatstgenoemde had in eerste instantie weinig problemen met AMV Drukkerij, maar moest uiteindelijk de laatste set afstaan en daarmee het eerste puntverlies van dit seizoen lijden. Tomassen Toegangstechniek volgt op slechts één punt na een 2-1 zege op Van Manen Badkamers. Staerk Accountants completeert het linkerrijtje door Tichelaar/Dik Pol met de maximale score te verslaan.