Verpletterende zeges in damesklassen

BARNEVELD Na twee speelrondes in de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie zijn dertien teams nog ongeslagen. Hiervan hebben acht ploegen zelfs nog geen set laten liggen in Sportcentrum De Meerwaarde.

Vooral in de damesklassen worden al na twee duels duidelijke verschillen tussen de teams zichtbaar. Van de zes dameswedstrijden eindigden er vijf in een 3-0 overwinning. In de damesklasse D won de top drie zonder een set af te staan. het gepromoveerde Truck Verhuur Woudenberg blijft aan de leiding na andermaal een maximale overwinning; ditmaal tegen Wijnwinkel Barneveld.

De Meerwaarde-2 volgt op slechts één punt nadat het Centrum Evers-2 heen was gedenderd. De tegenstander slaagde erin om slechts 23 punten over drie sets te pakken. Hoewel VOKO/Van der Hoef ook zonder setverlies won van Lounge3, was er duidelijk meer spanning in dit duel tussen de nummers twee en drie van afgelopen seizoen.

De spannendste dameswedstrijd ging tussen Hooijer Makelaardij en Nummer 12/Do-it. Na twee lange sets waren de teams nog steeds in evenwicht en dat bleef ook in de korte derde set het geval. De teams waren zo aan elkaar gewaagd dat de twintig punten niet eens meer gehaald werd binnen de tijd; Hooijer zegevierde uiteindelijk met 16-14 in de derde set.

Autoschade Van der Werf en Set Up-2 zijn de twee koplopers met zes punten uit twee duels. Eerstgenoemde had geen kind aan CuriousIT/E-developer en stond slechts 23 punten af. Set Up-2 was een maatje te groot voor VOKO/Fire Prevent.

FIERET De ereklasse is de enige competitie waarin geen enkel team zonder setverlies is. Door enkele spelerwisselingen en gepromoveerde teams lijkt de ereklasse dit seizoen spannender dan ooit te zijn. Zo moest regerend kampioen VOKO/Bosch Beton voor de tweede week op rij en set afstaan. Na een knetterende eerste setwinst tegen Bakker Automotive, ging het tweede bedrijf verloren. VOKO voorkwam verdere averij in de derde set.

Bakker Automotive moest door het verlies de koppositie overdragen aan Arjan Fieret Loodgietersbedrijf dat met 2-1 van De Meerwaarde-1 won. Na twee sets was de zege al een feit, maar de oranje brigade wist nog wel de derde set naar zich toe te trekken. Experda deed goede zaken tegen R. van de Beek Schilders en nam revanche voor de verloren finale om de D. Dirkse-bokaal van afgelopen seizoen. Johannes Fontanus College ging verrassend met 1-2 onderuit tegen Trendsetters.

In de eerste klasse heeft VOKO/Van de Pol tijdens de start van het seizoen zijn visitekaartje afgegeven. Het won voor de tweede week op rij met ruime cijfers; gisteravond kon Redblok geen punt afsnoepen van de Kootwijkerbroekers. NADU Installatie Techniek volgt op korte afstand van de koploper. De ploeg van Jochem van Essen & co was een paar maatjes te groot voor VCM Medical v.o.f.

Verder behaalden BaanMeesters en Jansen Poultry hun eerste overwinning van het seizoen. BaanMeesters won met 2-1 van Autobedrijf H. Kroon bv. Dezelfde uitslag staat ook op het formulier bij Jansen Poultry tegen Set Up-1.

GEEN SETVERLIES Roordink en Broekhuizen/KABO maken voorlopig de dienst uit in de tweede klasse. Beide ploegen hebben na twee duels nog geen setverlies geleden. Roordink moest in de tweede set tegen Leertouwer versnellen om setverlies te voorkomen, maar slaagde daar uiteindelijk glansrijk in. Broekhuizen/KABO ondervond gedurende de wedstrijd tegen Dynastart Elektro steeds meer weerstand, maar stapte uiteindelijk gewoon met drie punten op zak van het veld af.

Schaeffler Nederland bv hoopte eveneens een overwinning te behalen, maar moest na de 25-15 setwinst zijn meerdere erkennen in René Brand Hoveniers dat dankzij een 1-2 zege op de derde plaats staat.

In de derde klasse lag de koppositie voor het oprapen voor zowel Mixed Energy als Van Doorn Tuinen, aangezien koploper Staerk Accountants gisteravond niet in actie hoefde te komen. Van Doorn Tuinen was de favoriet in de strijd in deze topper – die tevens een vader-dochter-strijd was – en pakte overtuigend de eerste set. Daarna sloeg Mixed Energy – met bedrijfsvolleybalcompetitievoorzitter Melis de Vries in de gelederen – nipt toe met 25-24. De Vries en zijn teamgenoten moesten de derde set, de winst en de koppositie uiteindelijk toch aan het Van Doorn Tuinen – en zijn dochter Else de Vries – laten.

De wedstrijd tussen nieuwkomers AMV Drukkerij en Tomassen Toegangstechniek kende hetzelfde spelbeeld. Tomassen begon sterk aan de wedstrijd, maar liet AMV met klein verschil op gelijke hoogte komen in de tweede set. Tomassen drukte door en pakte zijn eerste zege van het seizoen. Dat laatste geldt ook voor Centrum Evers-1 die vorige week niet in actie kwam en tijdens zijn seizoensouverture weinig problem had met Het Fietsenhuis.

De bedrijfsvolleybalcompetitie ligt volgende week stil vanwege de voorjaarsvakantie. Op woensdag 8 maart wordt de competitie hervat.

Bron: http://barneveldsekrant.nl/sport/verpletterende-zeges-damesklassen-215237