Verie van der Tang: van Derde Klasse naar Ereklasse

Wie: Verie van der Tang
Leeftijd: 22 jaar
Team: Drukkerij Bout
Klasse: Ereklasse

Hoe ben je bij het bedrijfsvolleybal in Barneveld gekomen?
,,Ik zit in een team met allemaal vrienden van de havo. We zaten bij elkaar op de middelbare school bij het Van Lodenstein College toen we besloten mee te doen aan het bedrijfsvolleybal. Ons team bestond eerst uit spelers van zowel dit team als van E-difference Van Manen (Overgangsklasse, red.). Met de jonkies zijn we nu doorgegaan in een eigen team onder de naam van Drukkerij Bout. Dat ik de enige vrouw ben in het team vind ik helemaal niet erg."

Ondanks dat je inmiddels in Gouda woont, sta je hier gewoon op de woensdagavond in Barneveld.
,,Het is leuk dat je een eigen team kan samen stellen. We doen met onze vriendengroep mee om de gezelligheid. Hierdoor zien we elkaar sowieso één keer per week, ook al zitten we niet meer bij elkaar op school en wonen we niet allemaal meer in Barneveld. Ik zal niet elke woensdag uit Gouda komen, maar als het even kan, ben ik er wel."

Drukkerij Bout is dit jaar gepromoveerd naar de Ereklasse. Het eerste punt is binnen, want de laatste set werd nog afgesnoept van Electrolux Professional bv (2-1 verlies) tijdens de openingsavond. Wat verwacht je van de Ereklasse?
,,Ik vind het heel leuk. We zijn ooit in de Derde Klasse – die nu niet meer bestaat – begonnen en spelen nu in de Ereklasse. Dat is wel bijzonder. Het zal nog even wennen worden, omdat ons team afgelopen jaar uit elkaar is gevallen en we een aantal nieuwe spelers hebben. Maar ik heb er zin in!"

Drukkerij Bout speelt woensdag 12 februari om 21.00 uur tegen De Meerwaarde zijn tweede wedstrijd van het seizoen.