Van Doorn prikkelt koploper

Alfa Accountants & Adviseurs en Experda waren tot gisteravond de enige twee teams die nog geen set hadden verloren bij het bedrijfsvolleybal. Laatstgenoemde moest een set laten liggen tegen laagvlieger Jansen Poultry, maar won wel. Alfa Accountants & Adviseurs ging door zijn knieën voor Van Doorn Tuinen op een avond waarbij het Rode Kruis een aantal keer in actie moest komen.

OPGELUCHT 
Van Doorn Tuinen begon goed aan de topper tegen Alfa Accounts & Adviseurs door een achterstand om te buigen in een 25-24 setwinst. Het lachen verging de jonge ploeg al snel, want vroeg in de tweede set raakte Jeroen van den Top aan zijn enkel geblesseerd. Hij kon in de derde set weer terugkeren, maar toen had Alfa Accountants & Adviseurs al orde op zaken gesteld met 17-25.

Beide teams streden in de derde set volop om de winst, waarbij Van Doorn Tuinen het initatief had. De groenen konden pas opgelucht ademhalen toen Henri de Bruin vlak voor tijd het verschil op drie punten bracht; uiteindelijk werd het 17-13 en was de overwinning een feit.

Van Doorn Tuinen blijft ondanks de zege op de tweede plaats in de derde klasse, maar het verschil met de koploper – die een wedstrijd meer gespeeld heeft – is nog maar vier punten.

Dat geldt ook voor Staerk Accountants dat een snelle 3-0 zege op het puntloze VE Architect behaalde. Het Fietsenhuis is ook nog zonder punten. Mixed Energy was met 3-0 te sterk; de wedstrijd lag enige tijd stil omdat een speler van Het Fietsenhuis op zijn heup was gevallen. De ambulance moest uitrukken, maar de speler hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis.

BLESSURE
In de damesklasse D waren er ook twee blessuregevallen. Bij Wijnwinkel Barneveld viel Jouke Otse met een enkelblessure uit. Ze heeft een botscheurtje in haar enkel en zit voorlopig langs de kant. Zonder Otse kwam Wijnwinkel Barneveld nog wel tot winst in een spannend duel met Centrum Evers.

Bij Lounge 3 tegen De Meerwaarde moest de wedstrijd in de tweede set ook even stilgelegd worden vanwege een enkelblessure bij een speelster van Lounge 3. De blessure leek uiteindelijk mee te vallen; ze kon de wedstrijd hervatten en in de derde set met haar teamgenoten de winst binnenhalen. Na twee sets waren de teams namelijk in evenwicht, maar met 16-11 ging de derde set knap naar Lounge 3.

VOKO/Van der Hoef kwam de avond zonder problemen door. Het won eenvoudig van Autoschade Van der Werf en is terug aan kop.

In de damesklasse V juichte het tweede team van VOKO echter nog harder; VOKO/Fire Prevent behaalde namelijk de eerste overwinning van het seizoen. Hooijer Makelaardij werd met 2-1 verslagen. Verder vond Nummer 12/Do-it de aansluiting met koploper Truck Verhuur Woudenberg (vrij) na een 3-0 zege op Evers Auto Import.

PRESTEREN
Het Rode Kruis hoefde verder niet in actie te komen, maar kon genieten van bijvoorbeeld Set Up 2. De Scherpenzelers denderden over Leertouwer heen en plaatsten zich zodoende voor de kampioenspoule in de tweede klasse. Broekhuizen/KABO is hard op weg dat ook te presteren. Het passeerde nummer twee Dynastart door dit team met 3-0 te verslaan.

Schaeffler Nederland bv verloor ook; De Voortse Ballers behaalden hun eerste seizoenszege en deden dat ook nog eens met de maximale score. Van Manen/E-difference heeft de aansluiting met het linkerrijtje gevonden na een moeizame overwinning op De Slijpkruik. De beslissende derde set werd met 16-15 gewonnen.

Experda heeft zich in de eerste klasse verzekerd van de kampioenspoule. Weliswaar liet het voor het eerst dit seizoen een punt liggen, maar dat deed het pas tegen Jansen Poultry toen de zege al binnen was. VCM Medical v.o.f. kon hierdoor wel één punt inlopen op de koploper. Het won zelf met speels gemak van hekkensluiter Redblok.

Daarachter boekten de teams wisselende resultaten. R. van de Beek Schilders verloor voor de tweede week op rij en zakte opnieuw een plaatsje. Ditmaal waren De Van Drietjes te sterk; de Zwartebroekers naderen de top vier. VOKO/Van de Pol profiteerde van het verlies van de schilders. De 3-0 overwinning op Roordink was meer dan genoeg om naar de derde plaats te stijgen.

GEGUND
In de ereklasse kon Autobedrijf H. Kroon bv zijn eerste punt ruiken, maar het was de rode lantaarndrager nog niet gegund. Nadat Arjan Fieret Loodgietersbedrijf relatief makkelijk de eerste set had gewonnen, ontspon zich een spannend gevecht. Fieret trok met klein verschil aan het langste eind; een blok van Roy Schaap zorgde voor 25-23. In de derde set was het verschil nog kleiner, maar opnieuw eindigde Kroon bv aan de verkeerde kant van de score: 21-20.

De Visser Installatiebedrijf won met gelijksoortige cijfers van Vonk Tweewielers en schoof naar de vierde plaats op ten koste van Drukkerij Bout. Weliswaar snoepte Bout een set af van koploper VOKO/Bosch Beton, maar een overwinning was te veel gevraagd. Verder boekte Johannes Fontanus College een snelle zege op Trendsetters.

Bron: Barneveldse Krant, 10 maart 2016.