Tomassen blijft winnen

[BARNEVELD] Na vijf speelrondes zijn er nog drie teams ongeslagen bij de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie. Wijnwinkel Barneveld en Sport & Squashclub do-it bleven winnen in de damesklasse D. Dat geldt ook voor de koploper van de tweede klasse: Tomassen Toegangstechniek.

 

Tomassen Toegangstechniek werd vorig seizoen kampioen in de derde klasse en mocht zodoende naar de tweede klasse promoveren. Met het opheffen van een klasse – vanwege een terugloop in het aantal teams – kwam de ploeg in een poule terecht met grotendeels dezelfde teams als vorig jaar.

Dat Tomassen zodoende weer mee zou doen om de titel, stond vooraf vast. Alleen de ploeg heerst momenteel zelfs in de tweede klasse, terwijl het vorig seizoen nog een beslissingspunt in de laatste wedstrijd moest afdwingen om het kampioenschap binnen te slepen. Dat gebeurde tegen Staerk Accountants, dat op de slotdag de titel verspeelde. Het had destijds aan één set genoeg, maar moest uiteindelijk in een uiterst spannende wedstrijd de titel aan Tomassen Toegangstechniek laten.

Gisteravond waren de verschillen een stuk groter in Sportcentrum De Meerwaarde. In de eerste twee sets had de koploper van de tweede klasse weinig moeite om de vijfde zege op rij veilig te stellen. Mede dankzij goed spel van debutant Kees de Jong pakte Tomassen de volle buit: 24-23 winst in de derde set.

Van Manen Badkamers volgt op twee punten van de koploper na een bliksemzege. Tichelaar/Dik Pol werd niets gegund en ging met 25-8, 25-9 en 25-8 onderuit. De hekkensluiter speelde later op de avond nog een oefenwedstrijd tegen CuriousIT/E-developer. De nieuwkomer – die als damesteam tussen de heren- en gemengde teams speelt – won dit duel met 2-1 van CuriousIT.

Verder boekten Van Doorn Tuinen en AMV Drukkerij overwinningen in de tweede klasse. Else de Vries en co (Van Doorn Tuinen) versloegen Melis de Vries en co (Mixed Energy) met 3-0. AMV Drukkerij hoefde geen set af te staan aan Het Fietsenhuis.

ONGESLAGEN De andere twee ongeslagen teams spelen in de damesklasse V: Wijnwinkel Barneveld en Sport & Squashclub do-it. Eerstgenoemde heeft nog maar één set lagen liggen en er was gisteravond geen moment sprake van een eventueel tweede setverlies. In de eerste set mocht CuriousIT/E-developer nog tien punten maken en de twee daarop volgende set kon het in totaal slechts negen keer juichten.

Sport & Squashclub do-it moest harder voor de punten strijden. Hooijer Makelaardij-2 was vooral in de eerste set een geduchte tegenstander, maar na de 25-24 setwinst pakte de nummer twee redelijk overtuigend ook de andere sets.

Set Up-2 herstelde zich van het verlies van vorige week door Hooijer Makelaardij-1 te verslaan en komt zodoende op de derde plaats.
De verrassendste uitslag was de overwinning van VOKO/Fire Prevent. In de afgelopen twee jaar hoefden alleen Hooijer Makelaardij en CuriousIT/E-developer een enkele haar meerdere te erkennen in de Kootwijkerbroekers. Gisteravond moest Centrum Evers dat ook. Vorige week won laatstgenoemde nog glansrijk van Set Up-2, maar het was in een spannende wedstrijd niet opgewassen tegen het fanatieke VOKO/Fire Prevent.

SPANNING In de hoogste damesklasse hadden de Kootwijkerbroekse volleybalsters ook reden tot juichen. VOKO/Van der Hoef won van Truck Verhuur Woudenberg, al ging het moeizaam en leed VOKO wel setverlies. Hier profiteerde De Meerwaarde-2 van. De docentenploeg won met 3-0 van Lounge3 en neemt de koppositie over in de damesklasse D.

De nummers drie en vier van de ranglijst speelden gisteren twee keer tegen elkaar. Autoschade Van der Werf en Martine Buitenhuis speelden naast het reguliere treffen alvast een onderling duel vooruit. Autoschade Van der Werf kon zodoende dubbel juichen: 2-1 en 3-0 winst.

EREKLASSE In de ereklasse blijft VOKO/Janse Berkhof Tuinen wel de koploper. Het won solide van Arjan Fieret Loodgietersbedrijf, zoals ook medekoploper De Meerwaarde-1 met 3-0 van Trendsetters won.

NADU Installatie Techniek en Bakker Automotive waren ook medekoplopers, maar zij deelden de punten in de topper. Bakker Automotive won de eerste set; in het vervolg was NADU duidelijk een maatje te groot.

In het rechterrijtje deed Experda goede zaken tegen Johannes Fontanus College, waardoor het nog een kans heeft de top vier te bereiken.

Een klasse lager heeft VOKO ook de macht gegrepen. Koploper R. van de Beek Schilders verloor met 1-2 de topper van Set Up-1. VOKO/Van de Pol won met 3-0 van Roordink en gaat zodoende aan de leiding na vijf duels.

Autobedrijf H. Kroon bv voegt zich bij de topteams na een 3-0 zege op Leertouwer. Broekhuizen/KABO behaalde de eerst winstpartij van het seizoen: 3-0 tegen Schaeffler Nederland bv.