Spanning stijgt in eerste klasse

In de ere- tot en met de derde klasse vindt volgende week een schifting plaats. De bovenste vier spelen daarna een hele competitie tegen elkaar, net als de onderste vier. Volgende week strijden enkele teams tijdens de zevende speelronde zodoende voor hun laatste kans om de kampioenspoule te behalen en de strijd tegen degradatie te ontlopen.

PLAATSING
Op het hoogste niveau zijn VOKO/Bosch Beton en Johannes Fontanus College al zeker van de finaleronde. De Kootwijkerbroekers plaatsten zich door Arjan Fieret Loodgietersbedrijf met 2-1 te verslaan, al was het verschil tussen beide teams klein. JFC won zonder problemen van Autobedrijf H. Kroon bv; het enige team dat nog zonder punten is bij de gehele bedrijfsvolleybalcompetitie.

De Visser Installatiebedrijf vestigde zich op de derde plek door Trendsetters opzij te zetten. Drukkerij Bout won knap van Vonk Tweewielers; de nummer drie van de afgelopen twee jaar loopt definitief de kampioenspoule mis. De Visser is bijna zeker van plaatsing, aangezien de nummers vier (Drukkerij Bout) en vijf (Fieret) volgende week tegen elkaar spelen. 

In de eerste klasse is hetzelfde verhaal; alleen maken nog meer teams achter de top twee kans op het linkerrijtje. Experda en VCM Medical v.o.f. deelden in ieder geval geen cadeautjes uit aan VOKO/Van de Pol respectievelijk R. van de Beek Schilders. VOKO blijft op de derde plaats en heeft goede papieren om deze plek te behouden.

Daarachter dringen Roordink (vier) en De Van Drietjes (vijf) aan na 2-1 zeges op Redblok en Jansen Poultry. Beide teams moeten komende week echter tegen de twee topteams; terwijl nummer zes R. van de Beek Schilders tegen nummer zeven Jansen Poultry moet. Alleen hekkensluiter Redblok kan niet meer in het linkerrijtje belanden.

 Het duoverhaal geldt ook voor de tweede klasse, waar Set Up 2 blijft doordenderen. Gisteravond werden De Voortse Ballers snel opzijgezet. Verder is Broekhuizen/KABO na een 2-1 overwinning op Schaeffler Nederland bv ook al zeker van de kampioensgroep. Vorig seizoen streden beide teams nog tegen degradatie, maar gisteravond was het een subtopper.

Schaeffler mag als nummer vier namelijk ook nog hopen op de kampioenspoule, maar het moet dan wel voor een stuntje zorgen tegen Set Up 2. Dynastart (derde) en Van Manen/E-difference (vijfde) zijn namelijk de twee andere kapers op de kust en spelen volgende week tegen elkaar. Dynastart bewees zichzelf gisteravond een slechte dienst door een zenuwslopend spannend duel van De Slijpkruik te verliezen. Na 23-25 en 25-23 stapte De Slijpkruik met 17-18 voor de tweede keer dit seizoen als winnaar van het veld. Van Manen/E-difference boekte juist wel een 2-1 overwinning, waardoor het de top vier nadert en de valse start mogelijk net op tijd heeft weten te herstellen. In de derde klasse is er een top drie die de dienst uitmaakt. Koploper Alfa Accoutants & Adviseurs was in de competitie vrij en won een oefenduel van het damesteam VOKO/Fire Prevent dat eveneens uitgeroosterd was. Alfa zag hoe Van Doorn Tuinen en Staerk Accountants top op één punt genaderd zijn. Het trio is dankzij de goede prestaties al zeker van de kampioenspoule. Van Doorn Tuinen denderde over VE Architect heen, terwijl Staerk tegen Het Fietsenhuis oppermachtig was. Verder versloeg Mixed Energy directe concurrent Van Reenen en steeg het naar de vierde plaats. Mixed Energy is volgende week vrij en moet hopen dat Van Reenen geen sets afsnoept van de koploper.

Bij de damesklassen blijven de poules intact. In de damesklasse D heeft De Meerwaarde goede zaken gedaan in de titelstrijd. De oranjebrigade herstelde zich van de nederlaag tegen Lounge 3 door twee toppers op één avond te winnen. Eerst werd koploper VOKO/Van der Hoef met 2-1 verslagen en vervolgens werd ook Lounge 3 aan de kant gezet. Laatstgenoemde wedstrijd staat officieel voor 13 april op het programma en zal ook pas na die speelronde in de stand verwerkt worden.

Hierdoor is niet De Meerwaarde de koploper, maar gaat Lounge 3 in de tussenstand aan de leiding. Het verloeg Wijnwinkel Barneveld met ruime cijfers en passeerde VOKO op basis van een beter puntensaldo. De Meerwaarde volgt op één punt van het trio. In het rechterrijtje heeft Centrum Evers zijn tweede overwinning behaald, net als tijdens de eerste speelronde was Autoschade Van der Werf het slachtoffer.

ZINDERENDE DRIESETTER
In de damesklasse V stond de topper tussen Truck Verhuur Woudenberg en Nummer 12/Do-it op het programma. In een zinderende driesetter waren beiden na twee sets in evenwicht, maar de Woudenbergse koploper pakte met 19-20 de beslissende derde set en verdubbelde de voorsprong. In de strijd om de derde plaats won Evers Auto Import met 3-0 van Hooijer Makelaardij, mede dankzij een minimale 9-8 setwinst in het derde bedrijf nadat het vlak voor tijd nog met 7-8 achterstond.

Bron: Barneveldse Krant, 17 maart 2016