Roordink wint topper van Kabo

[BARNEVELD] Roordink heeft gisteravond bij de Barneveldse Krant-bedrijfsvolleybalcompetitie laten zien dat het een maatje te groot is voor de tweede klasse. Het won voor de vierde keer op rij; nummer twee Broekhuizen/KABO werd met 2-1 verslagen.

Vanwege een teruggelopen aantal deelnemende teams bij de gemengde en mannencompetities kent de tweede klasse dit seizoen slechts zes teams. Deze ploegen spelen drie keer tegen elkaar, waarna de kampioen en de degradant bekend zullen zijn.

Roordink – afgedaald uit de eerste klasse – heeft zich gisteravond opgeworpen als de titelkandidaat van deze klasse. De volleyballers van de bedrijfswagendealer hadden de eerste drie duels makkelijk gewonnen, maar troffen in hun vierde wedstrijd het eveneens ongeslagen Broekhuizen/KABO. Deze ploeg kon alleen in de tweede set een vuist maken, maar de andere sets waren met 11-25 en 10-25 duidelijk voor Roordink.

Hierdoor heeft Roordink een voorsprong van twee punten op Broekhuizen/KABO. Leertouwer volgt op de derde plaats met een achterstand van vijf punten op Roordink, na een 3-0 zege op Schaeffler Nederland bv. René Brand Hoveniers won zonder setverlies van Dynastart Elektro.

[SCHEIDING] In de andere gemengde en mannencompetities wordt de competitie na zeven duels gescheiden in een kampioens- en degradatiepoule; beiden bestaan uit vier teams.

In de ereklasse is VOKO/Bosch Beton na de vierde zege op rij bijna zeker van een plaats in de kampioenspoule. De ongeslagen Kootwijkerbroekers kenden weinig problemen met Arjan Fieret Loodgietersbedrijf.

Daarachter staan zes teams binnen vier punten van elkaar. Bakker Automotive voert deze groep aan dankzij een 2-1 overwinning op De Meerwaarde. Eerstgenoemde had de overwinning na twee sets binnen, maar de familie Hendriks en co pakten een belangrijk punt met het winnen van de laatste set.

Experda deed goede zaken in de strijd om de kampioenspoule door met 3-0 van Trendsetters te winnen. Johannes Fontanus College heeft hier ook weer hoop voor gekregen na de eerste zege van het seizoen; R. van de Beek Schilders werd moeizaam met 2-1 verslagen. De beslissende derde set eindigde in 25-24 voor Johannes Fontanus College.

NADU Installatie Techniek, Autobedrijf H. Kroon bv en BaanMeesters kunnen alvast met potlood worden ingevuld voor de kampioenspoule van de eerste klasse. Koploper NADU moest verrassend genoeg de eerste set aan Jansen Poultry, maar het behield zijn ongeslagen status.

In het spoor van NADU wonnen Autobedrijf H. Kroon bv en BaanMeesters voor de tweede keer op rij met 3-0, van Redblok respectievelijk VOKO/Van de Pol. Daarachter mengt VCM Medical v.o.f. zich in de strijd om de vierde plek na een zege op Set Up 1.

Van Doorn Tuinen is één van de zeven teams die ook na vier speelrondes nog ongeslagen is. De groen-zwarte formatie blijft de koploper na een makkelijk avondje tegen Centrum Evers-1. Staerk Accountants volgt op kleine achterstand na een overwinning op AMV Drukkerij.

In de derde klasse speelt ook Het Fietsenhuis, één van de drie teams die nog geen set hebben gewonnen. De oudste ploeg van de bedrijfsvolleybalcompetitie bereikte voor de tweede keer dit seizoen de twintig punten, maar kon geen set winnen van Mixed Energy.

[DAMES] De damesklasse D kent geen kampioens- en degradatiepoule. Deze zes teams spelen drie keer tegen elkaar. Net als afgelopen seizoen werpen VOKO/Van der Hoef en De Meerwaarde zich op als de titelkandidaten. In de eerste speelronde verdeelden deze teams de punten (2-1 zege voor De Meerwaarde); daarna wonnen beide ploegen hun duels met 3-0.

De Meerwaarde won voor de derde keer met maximale cijfers door Truck Verhuur Woudenberg te verslaan; de gepromoveerde ploeg bood de nodige weerstand maar kon geen set afsnoepen. VOKO/Van der Hoef versloeg Wijnwinkel Barneveld met dezelfde cijfers.

Lounge3 werpt zich op als de derde ploeg in de damesklasse D. Het hield Centrum Evers-2 op de nul met een 3-0 zege en is over Truck Verhuur Woudenberg naar het linkerrijtje geklommen.

In de damesklasse V zitten de enige twee teams die nog geen set hebben verloren dit seizoen. Autoschade Van der Werf hoopt weer terug te keren naar de hoogste damesklasse en kent een goede start door voor de derde keer op rij met 3-0 te zegevieren. Hooijer Makelaardij kon niet stunten tegen de koploper.

Martine Buitenhuis Fotografie won met 3-0 van VOKO/Fire Prevent en volgt op de tweede plaats met zes punten uit twee duels. Volgende week speelt deze nieuwkomer twee duels. Naast de reguliere wedstrijd tegen CuriousIT/E-developer speelt Martine Buitenhuis Fotografie ook het inhaalduel tegen Hooijer Makelaardij; dit treffen uit de eerste speelronde werd destijds gestaakt door een blessuregeval.

Nummer 12/Do-it stijgt dankzij een zege op hekkensluiter CuriousIT/E-developer naar de derde plaats; het passeert Set Up-2 dat niet in actie kwam tijdens de vierde speelavond.