Ries van Ginkel en Henk van Hernen nemen afscheid van BDU Bedrijfsvolleybaltoernooi

Jaco Kuiper, voorzitter Bedrijfsvolleybal Barneveld, maakte aan het einde van de laatste speelavond bekend dat Ries en Henk een punt zetten achter hun activiteiten voor het volleybaltoernooi. Beide mannen kregen zeer dankbare woorden toegesproken en ontvingen een presentje en bloemen voor hun inzet de afgelopen tientallen jaren.

Hoofdorganisator Eddy Meijerink geeft aan het vertrek van beide mannen uiteraard te betreuren. ,,Ries loopt hier al zo lang rond. Het is dan heel jammer dat hij om gezondheidsredenen moet stoppen, maar het kan niet anders.” Hoewel Henk officieel niet in de organisatie zat, voelde dat wel zo volgens Eddy: ,,Hij was meer van ons dan van de BDU. Hij is geleidelijk ingevoerd en heeft ons met van alles geholpen.”

,,Vrachtwagen vol goede herinneringen”
Het afscheid van Ries van Ginkel is noodgedwongen, zoals hij zelf aangeeft: ,,De geest wil wel, maar lichamelijk kan ik het niet meer opbrengen.” Ries maakte vanaf het begin al het volleybal in Barneveld mee, zowel bij SSS als bij het bedrijfsvolleybal. Bij laatstgenoemde was hij eerst speler en trainer, en sinds 2001 ook lid van de organisatie. Daarnaast is Ries sinds het begin scheidsrechter bij het bedrijfsvolleybal geweest.

Ries zegt zelf ‘een hele vrachtwagen vol goede herinneringen’ over te hebben gehouden aan tientallen jaren bedrijfsvolleybal: ,,Ik zal nog veel terugdenken aan al die woensdagen dat ik één of twee wedstrijden floot. En wat ik persoonlijker nog waardevoller vond, was het beoordelen van de sportiviteit van de teams. Het gaf altijd weer een goed gevoel als ik voldoendes kon uitdelen. Sterker nog: het waren bijna altijd dik verdiende tienen! Dat is tekenend voor de sfeer en een compliment waard voor alle teams.”
Henk van Hernen en Jaco Kuiper

,,Een prettige klus”
Henk van Hernen stopt na ruim 25 jaar als verslaggever van het BDU bedrijfsvolleybaltoernooi. Elke week leverde hij een stukje voor de Barneveldse Krant met uitslagen, voorbeschouwingen en ander nieuws over de woensdagavondcompetitie.

,,Ruim vijfentwintig jaar heb ik met volle tevredenheid deze klus kunnen klaren, maar ooit moet er een einde komen aan dit werk. De samenwerking met jullie is mij altijd uitstekend bevallen”, verzekert Henk iedereen. ,,Ik moest in de eerste jaren alles naast mijn gewone werk als leraar doen. Maar ik zeg nog eens met klem dat het vrijwel altijd een prettige klus was.”