‘Leeftijd speelt geen rol’

De jongste speler bij Het Fietsenhuis is 64 jaar, de oudste is 78 jaar. Het is aan coach Mart Jansen om dit gezelschap elke woensdagavond aan de praat te krijgen.

Het Fietsenhuis had gisteravond tegen VE Architect de uitgelezen kans om het eerste punt van dit jaar te pakken. De tegenstander – bestaande uit veelal twintigers – stond immers ook nog op de nul. 

De twee onderste teams van de derde klasse maakten er een spannende en sportieve strijd van die scheidsrechter Kees van Garder in goede banen leidde. Na de eerste set had Het Fietsenhuis al reden tot juichen, want het eerste punt was binnen. Een set later was ook de eerste zege van het seizoen binnen. ,,Leeftijd speelt geen rol, sportiviteit wel", lieten de ervaren mannen weten.

Uiteindelijk kwam er ook bij VE Architect een glimlach op het gezicht, want deze debutant pakte de derde set en zodoende zijn eerste set in Sportcentrum De Meerwaarde.

KAMPIOENSPOULE
De puntendeling onderin de derde klasse kon de twee teams niet veel verder helpen in het klassement. De kampioenspoule was al uit zicht. In de ere- tot en met de derde klasse vond gisteravond namelijk een deling plaats; vanaf volgende week spelen de bovenste vier teams een hele competitie tegen elkaar, net als de onderste vier.

In de derde klasse waren de verschillen al gemaakt. Alfa Accountants & Adviseurs plaatste zich als koploper voor de finalepoule door met 3-0 van Van Reenen te winnen. Laatstgenoemde valt door de nederlaag net buiten de top vier; Mixed Energy – dat niet in actie kwam – heeft één punt meer. Van Doorn Tuinen en Staerk Accountants waren ook al zeker van de top vier; Van Doorn Tuinen legde dankzij een 2-1 zege beslag op de tweede plaats.

Een klasse hoger waren twee plaatsen al toebedeeld aan Set Up-2 en Broekhuizen/KABO (3-0 winst op De Voortse Ballers). De Scherpenzeelse mannen toonden met hun zesde maximale zege van het seizoen waarom zij de koploper zijn.

Schaeffler Nederland bv moest na de 3-0 nederlaag hopen dat Van Manen/E-difference in de fout ging tegen Dynastart. Dat was niet het geval. Aan de hand van uitblinker Jaco Kuiper werd Dynastart met 3-0 opzij gezet en de kampioenspoule bereikt. De nederlaag bleef voor Dynastart zonder gevolgen; het zakte slechts naar de vierde plaats.

Onderin de tweede klasse won De Slijpkruik van een blessuregevoelig Leertouwer. De ploeg had namelijk in de eerste set al twee spelers geblesseerd langs de kant zitten, de één met een zere nek en de ander met een zweepslag. Eerstgenoemde kon terugkeren, maar niet voorkomen dat De Slijpkruik met 2-1 won.

In de eerste klasse waren Experda en VCM Medical v.o.f. niet meer uit het linkerrijtje weg te slaan. Experda behaalde een snelle 3-0 zege op Roordink. VCM Medical v.o.f. won ook, maar pas nadat het de eerste set met 25-24 verrassend genoeg had verloren van De Van Drietjes.

De Zwartebroekers mochten hierdoor nog hopen op een finaleplaats, maar moesten afwachten wat de concurrenten zouden doen. R. van de Beek Schilders passeerde De Van Drietjes uiteindelijk op basis van puntensaldo na een moeizame 2-1 zege op Jansen Poultry. Aan het einde van de avond zakte de nieuwkomer toch nog naar de vijfde plaats; VOKO/Van de Pol liet zich niet verrassen door Redblok (3-0).

Op het hoogste niveau waren VOKO/Bosch Beton en Johannes Fontanus College al zeker. VOKO sloot de eerste helft af met een overwinning op Vonk Tweewielers; Johannes Fontanus College won met 2-1 van De Visser Installatiebedrijf dat dankzij het winnen van de laatste set zich ook plaatste voor de finalepoule.

Drukkerij Bout en Arjan Fieret Loodgietersbedrijf moesten in onderlinge strijd het laatste ticket verdelen. In een gelijkopgaande wedstrijd pakte Drukkerij Bout met 25-23 de eerste set. Het denderde door en was dankzij de 3-0 zeker van de finalepoule.

In de ereklasse streden de twee onderste teams tegen elkaar. Trendsetters had na twee spannende sets de winst binnen en Autobedrijf H. Kroon bv leek opnieuw met lege handen achter te blijven. Het won met 22-20 toch nog de derde set, waardoor het als laatste team van alle 42 teams van de nul af is.

VIER PUNTEN 
Centrum Evers haalde gisteravond van alle teams de meeste punten: vier. Het kwam dan ook twee keer in actie. Eerst werd Wijnwinkel Barneveld met 3-0 verslagen. Dit duel stond voor 13 april gepland en zal ook pas na die speelronde in de stand verwerkt worden. Daarna speelde Centrum Evers nog een sterke wedstrijd tegen De Meerwaarde. Dankzij de talentvolle Rachel Boshuis werd de eerste set gewonnen; daarna stelde De Meerwaarde orde op zaken.

Verder won VOKO/Van der Hoef met 2-1 van Lounge3 de topper in de damesklasse D. De Kootwijkerbroekers nemen ook de koppositie weer over. Autoschade Van der Werf droeg de rode lantaarn juist over aan Wijnwinkel Barneveld dankzij een 3-0 overwinning.

In de damesklasse D maakte de top twee geen fout. Truck Verhuur Woudenberg en Nummer 12/Do-it wonnen maximaal van VOKO/Fire Prevent respectievelijk Hooijer Makelaardij. Woudenberg blijft de koploper met twee punten voorsprong.

bron: Barneveldse Krant, 24 maart 2016