Kampioen lijdt eerste verlies

BARNEVELD – Autoschade Van der Werf heeft voor een stunt gezorgd in de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie. De gepromoveerde volleybalsters uit Lunteren hebben kampioen VOKO/Van der Hoef het eerste verlies toegebracht.

De damesklasse D belooft dit jaar meer spanning dan de afgelopen jaren met zich mee te brengen. Jarenlang maakten Rabobank, De Meerwaarde en VOKO/Van der Hoef de dienst uit. Eerstgenoemde haakte twee jaar geleden af, waardoor de titelstrijd sindsdien tussen de thuisspelende docenten en de Kootwijkerbroekers gaat.
Beiden zijn opnieuw de topfavorieten voor de titel, maar ze zullen het kampioenschap niet cadeau krijgen. Twee gepromoveerde teams deden gisteravond namelijk goede zaken.

Autoschade Van der Werf – afgelopen seizoen tweede in de damesklasse V – wist kampioen VOKO/Van der Hoef met een 1-2 overwinning te verrassen. Na de eerste set met 24-25 gewonnen te hebben moest het een offensief van VOKO ondergaan, maar in de derde set krabbelde Van der Werf op en stuntte het door met 12-17 de winst veilig te stellen.

Van der Werf is hierdoor niet meteen een titelkandidaat, maar het laat zien een gevaarlijke tegenstander voor de topteams te zijn. Dat geldt ook voor Martine Buitenhuis Fotografie dat na nederlagen tegen de top twee weer de aansluiting heeft gevonden door Lounge3 met 3-0 opzij te zetten. Lounge3 eindigde de afgelopen twee jaar op het podium, maar zakt door de nederlaag naar de vijfde plaats.

De Meerwaarde-2 profiteerde van de misstap van VOKO en is de koploper tot op één punt genaderd na een snelle 3-0 overwinning op Truck Verhuur Woudenberg.

EREKLASSE – Op het hoogste niveau bij de heren zijn er zelfs vier titelkandidaten. De finalisten van afgelopen seizoen – VOKO/Janse Berkhof Tuinen en Bakker Automotive – staan op negen punten uit vier duels en dat geldt ook voor NADU Installatie Techniek en De Meerwaarde-1.

VOKO mag zich de koploper noemen op basis van het puntensaldo, nadat het Experda solide zonder setverlies opzij had gezet. VOKO nam de koppositie over van De Meerwaarde dat met 1-2 van het ongeslagen Bakker Automotive verloor. De docentenploeg veroverde eenvoudig de eerste set, maar moest in een spannende strijd uiteindelijk zijn meerdere erkennen in het team van de toeschouwende sponsor Kees Bakker.

NADU Installatie Techniek herstelde zich van het verlies van vorige week door Johannes Fontanus College met 3-0 te verslaan en mag zich opmaken voor de topper tegen Bakker Automotive.

In het rechterrijtje boekte Arjan Fieret Loodgietersbedrijf haar eerste competitiezege. Na een gelijkopgaande eerste set kende het weinig problemen met Trendsetters: 3-0 winst.

TERUG AAN KOP Een klasse lager is R. van de Beek Schilders terug aan kop na een eenvoudige overwinning op Broekhuizen/KABO. De schildersploeg moest vorige week de bovenste plaats aan Set Up-1 afstaan, maar nam deze weer in door zelf met 3-0 te winnen en van de puntendeling bij de concurrentie te profiteren.

Set Up-1 en Roordink stonden – net als R. van de Beek Schilders – op zeven punten en hielden elkaar in een onderling duel lang in evenwicht: 25-21 en 23-25. In de derde set sloeg de Scherpenzeelse formatie toe met 19-15.

Deze drie topteams zijn echter nog allerminst zeker van de kampioenspoule, aangezien er met VOKO/Van de Pol en Autobedrijf H. Kroon bv nog twee kapers op de kust zijn. Deze twee teams wonnen gisteravond met 3-0 van Schaeffler Nederland bv respectievelijk Leertouwer. Hierdoor staat de top vijf binnen twee punten van elkaar.

In de tweede klasse is koploper Tomassen Toegangstechniek als enige nog ongeslagen en toonde met een duidelijke 3-0 zege op Van Doorn Tuinen op dit moment het sterkste team te zijn. De groene tegenstander handhaaft zich nog wel bovenin het klassement, omdat de lager geklasseerden AMV Drukkerij en Van Manen Badkamers wonnen.

Van Manen Badkamers hoefde geen set af te staan aan Mixed Energy. Het was vooral verrassend dat dat ook voor AMV Drukkerij gold in het duel tegen Staerk Accountants.

In de strijd tussen de twee laagst geklasseerde teams van het bedrijfsvolleybal was Het Fietsenhuis met 3-0 te sterk voor Tichelaar/Dik Pol.

DERBY In de damesklasse V draaide het vooral om de derby tussen het eerste en tweede team van Hooijer Makelaardij. Het tweede team begon als koploper aan het duel, maar verloor wel met 3-0 van het eerste team.

Zodoende konden Wijnwinkel Barneveld en Sport & Squashclub do-it opschuiven naar de eerste en tweede plaats door geen set te laten liggen tegen VOKO/Fire Prevent respectievelijk CuriousIT/E-developer.

Set Up-2 blijft ook meedoen om de bovenste plekken na een 2-1 zege op Centrum Evers.