JFC, Experda en Set Up 2 vieren een feestje

Na twee volleyballoze woensdagen vonden de 42 teams weer hun weg naar Sportcentrum De Meerwaarde voor de twaalfde van vijftien speelavonden.

Bij de ere- tot en met derde klasse stond de voorlaatste wedstrijd van de competitie op het programma. Volgende week wordt de balans opgemaakt. De nummers één en twee van de finalepoules uit de eerste, tweede en derde klasse mogen op de laatste speeldag om de D. Dirkse-bokaal strijden en spelen over twee weken om promotie naar een hogere klasse. De nummers drie en vier uit alle degradatiepoules spelen om handhaving.

[LAATSTE AVOND] In de ereklasse spelen de nummers één en twee van zowel de A- als B-poule op de laatste avond om het kampioenschap van Barneveld. Johannes Fontanus College had zich al voor de halve finales geplaatst en treedt daar aan als kampioen van de competitie.

JFC legde gisteravond beslag op de eerste prijs van het seizoen door De Visser Installatiebedrijf met duidelijke cijfers te verslaan. Het heeft zes punten voorsprong op de concurrentie met nog één duel te gaan.

VOKO/Bosch Beton profiteerde van de nederlaag van De Visser en heeft na een 3-0 zege op Drukkerij Bout de tweede plaats en plaatsing voor de halve finales weer in eigen hand.

Arjan Fieret Loodgietersbedrijf is na een 2-1 zege op Vonk Tweewielers ook verzekerd van de halve finales. Laatstgenoemde heeft volgende week nog één punt nodig om Trendsetters – dat met 3-0 van Autobedrijf H. Kroon bv won – definitief voor te blijven.

Experda legde in de eerste klasse beslag op de titel door VOKO/Van de Pol zonder setverlies te verslaan. Zelfs als de ongeslagen oranje brigade sets had laten liggen, was het kampioen geweest.

Concurrent VCM Medical v.o.f. ging verrassend onderuit tegen R. van de Beek Schilders en moest zelfs zijn tweede plaats afstaan aan deze ploeg. De twee teams gaan de laatste speelronde in met evenveel punten.

Jansen Poultry verzekerde zich gisteravond van nog een seizoen in de eerste klasse na een zwaarbevochten 2-1 zege op Redblok. Deze ploeg strijdt volgende week met Roordink en De Van Drietjes om de andere plaats boven de degradatiestreep. Roordink tankte vertrouwen door een 2-1 winstpartij te behalen. Set Up 2 veroverde als derde ploeg een kampioenschap. De Scherpenzeelse formatie is één van de drie nog ongeslagen teams dit seizoen en toonde tegen Van Manen/E-difference zijn klasse. Na tweemaal 25-20 en een keer 25-9 was het kampioenschap een feit.

Dynastart staat steviger op de tweede plaats na een 2-1 overwinning op Broekhuizen/KABO. Bij een maximale zege was Dynastart al definitief tweede geweest, maar Broekhuizen/KABO veroverde met 23-24 de derde set en hield zodoende verdiend een punt over aan het spannende duel.

De strijd tegen degradatie uit de tweede klasse blijft onverminderd spannend. De Voortse Ballers kan de nacompetitie niet meer ontlopen, maar de tegenstander is nog onbekend. De Slijpkruik en Schaeffler Nederland bv deden goede zaken met overwinningen; zij hebben beide één punt meer dan Leertouwer.

In de derde klasse is de kampioen nog niet bekend. Alfa Accountants & Adviseurs kwam dankzij een 2-1 zege op Staerk Accountants op gelijke hoogte met deze koploper. De teams gaan de laatste speelronde in met evenveel punten, waarbij Staerk een beter puntensaldo heeft.

Staerk speelt echter nog tegen Van Doorn Tuinen (3-0 winst op Mixed Energy) dat nog een minieme kans heeft op een finaleplaats. Het moet zonder setverlies en met dertig punten verschil van Staerk winnen.

Verder zorgde VE Architect voor verrassend veel weerstand tegen Van Reenen. De koploper van de B-poule won nipt de eerste set, maar het tweede bedrijf ging verdiend naar VE. Van Reenen voorkwam daarna verlies en won voor de vierde keer op rij.

[TITELSTRIJD] Bij de damesklassen – die tot de laatste avond een reguliere competitie afwerken – zijn nog geen kampioenen. Lounge 3 zette de titelstrijd bij de damesklasse D op zijn kop door VOKO/Van der Hoef met 2-1 te verslaan. Nadat Lounge 3 een gelijkopgaande eerste set met 25-24 won, trok het door in de tweede set. VOKO hield nog wel één punt over aan de wedstrijd om Lounge 3 in de stand voor te blijven.

De koppositie moest echter aan De Meerwaarde afgestaan worden. Het docententeam denderde over Centrum Evers heen en heeft één punt voorsprong op VOKO.

Bij de strijd om handhaving pakte Wijnwinkel Barneveld drie belangrijke punten tegen Autoschade Van der Werf.

Voor Truck Verhuur Woudenberg komt het kampioenschap en promotie naar de damesklasse D heel dichtbij na een 3-0 zege op VOKO/Fire Prevent. Nummer 12/Do-it liet een kostbaar punt liggen bij Hooijer Makelaardij en kan alleen nog in punten gelijk komen. De achtervolger maakte geen fout in de vooruitgespeelde wedstrijd tegen Evers Auto Import (3-0).