Indeling nieuw seizoen bekend

Nieuwe opzet
In een volle CheerSSS waren aanvoerders en contactpersonen van teams aanwezig om de wedstrijdboekjes en spelerskaarten in ontvangst te nemen. Hoofdorganisator Eddy Meijerink gaf vervolgens tekst en uitleg, onder andere over de nieuwe opzet.

Er is dit seizoen sprake van een ere-, eerste, tweede en derde klasse. De namen hoofdklasse en overgangsklasse van de afgelopen jaren zijn komen te vervallen. In deze klassen wordt dit seizoen gespeeld volgens de opzet die al langer wordt toegepast in de ereklasse. In elke klasse zitten acht teams, die na zeven speelrondes worden opgedeeld in een a.- en een b.-klasse. De teams spelen vervolgens nog één keer tegen elkaar. Hierdoor is het onderlinge verschil minder groot in de tweede helft van de competitie en neemt de spanning en het speelplezier toe.

Prijzen
De opzet van de twee damesklassen (D en V) blijft hetzelfde. Deze teams blijven om dezelfde prijzen spelen als het afgelopen seizoen, met als hoogtepunt de ProComm Partners-beker.  De heren- en mixteams strijden ook nog steeds om dezelfde prijzen. De ereklassedeelnemers strijden nog steeds om het kampioenschap van de competitie en het kampioenschap van Barneveld. De nummers één en twee uit de 1ste, 2de en 3de klasse spelen uiteindelijk om de D.Dirkse-bokaal. Uiteraard zal ook dit jaar de sportiviteitsprijs weer worden uitgereikt.

Het aantal teams is iets afgenomen (2014: 47 teams; 2015: 44 teams), waardoor de indeling niet volledig op basis van de promoties en degradaties van afgelopen seizoen kon worden gemaakt.  Bekijk hieronder de indeling.
 

Indeling seizoen 2015
Ereklasse 1ste klasse
1. Autobedrijf H. Kroon bv 1. R. van de Beek Onderhoudsbedrijf
2. Roordink Bedrijfswagens 2. Centrum Evers 1
3. VOKO / Bosch Beton 3. VOKO / Van de Pol
4. Johannes Fontanus College 4. Fieret Loodgietersbedrijf
5. Trendsetters 5. E-difference Van Manen
6. De Meerwaarde 1 6. Torstai Set Up
7. Vonk Tweewielers 7. Jansen Poultry
8. De Visser Installatiebedrijf 8. Drukkerij Bout
   
2de klasse 3de klasse
1. Hazeleger Account & Adviseur 1. Centrum Evers 2
2. VCM Medical v.o.f. 2. Deurenmontage Kruijt
3. Set Up 3 3. Mixed Energy
4. Redblok 4. Het Fietsenhuis
5. Schaeffler Nederland bv 5. Van Doorn Tuinen
6. Broekhuizen / KABO 6. Leger des Heils
7. Dynastart 7. Alfa Accountants & Adviseurs
8. Bouwbedrijf Grotenhuis 8. Leertouwer
   
Damesklasse D Damesklasse V
1. Truck Verhuur Woudenberg 1. VOKO / Fire Prevent
2. VOKO / Van der Hoef 2. Evers Auto Import
3. De Meerwaarde 2 3. Hooijer Makelaardij
4. Ester Design 4. Centrum Evers 3
5. Lounge 3 5. Nummer 12 / Do-it
6. Rabobank 6. Autoschade Van der Werf

Het wedstrijdprogramma staat ook op deze website. De eerste speelronde is op woensdag 11 februari. De laatste speelronde op woensdag 27 mei. Op woensdag 25 februari is er – op verzoek van velen – geen bedrijfsvolleybal vanwege de voorjaarsvakantie.

(© foto Marinda van den Brink)