,,Iemand van 78 jaar duikt bij ons ook gewoon nog alle ballen op"

Dit seizoen zal er opnieuw elke week een interview met één van de deelnemers aan het bedrijfsvolleybal Barneveld op de website verschijnen. Het interview met Jan Koolhof van Het Fietsenhuis draaide al snel uit op een groepsgesprek, waarbij duidelijk werd dat het niet zomaar een team is.

Naam: Jan Koolhof
Leeftijd: 63 jaar
Team: Het Fietsenhuis
Klasse: 3e Klasse

Jonkie
Koolhof is met zijn 63 jaar één van de jonkies in het team van Het Fietsenhuis. ,,De gemiddelde leeftijd ligt rond de 70 jaar, maar iemand van 78 jaar duikt bij ons ook gewoon nog alle ballen op”, vertelt Koolhof. De jongste speler (Tom Nedermeijer) is afgelopen donderdag 62 jaar geworden. Henk van Hernen – die op de reservelijst staat – wordt op 23 februari 80 jaar en is daarmee de oudste speler.

,,We hebben heel veel lol”, vervolgt Koolhof. ,,In de wedstrijden zijn we serieus, maar er wordt verder veel lol gemaakt en met elkaar gedold.”

Sportploeg
Het Fietsenhuis is goed georganiseerd. Het staat met zestien spelers ingeschreven, waarvan er vijf op non-actief staan. ,,Daarnaast hebben we een teamfotograaf (Wout Leverman), een coach (Mart Jansen, drie fluitisten en een reservefluitist”, grapt de docent van De Meerwaarde. ,,We hebben nogal veel spelers die lid zijn van het mannenkoor.”

Koolhof heeft inmiddels bijval gekregen van onder andere coach Mart Jansen, die meer uitleg geeft over de totstandkoming van de volleybalploeg. ,,Elke donderdagochtend sporten we met een grote groep ouderen in de Veluwehal. Dan gaan we eerst driekwartier gymmen onder leiding van Anja. Daarna doen we driekwartier oefeningen; zijn we aan het trainen. Vanuit die sportploeg maak je kans om ‘geselecteerd’ te worden voor de bedrijfsvolleybalgroep.”

Coach Jansen pakt het serieus aan. Hij maakt uitgebreide spelerslijsten van de volleybalgroep en de sportploeg. Daarnaast evalueert hij elke wedstrijd en maakt hij elk jaar een jaarverslag voor de sponsor. Afgelopen seizoen maakte hij zelfs een lustrumboekje over het vijfjarig sponsorschap van Het Fietsenhuis.

Sponsor
Koolhof vertelt dat de ploeg erg blij is met Het Fietsenhuis, dat aan zijn zesde en laatste jaar als sponsor bezig is. ,,Eigenaar Johan Barten leeft geweldig mee. Hij regelt altijd een barbecue aan het einde van het seizoen, waar we dan een gezellige afsluiting hebben. We hopen dan ook dat hij zijn sponsoring verlengt.”

De vraagtekens die bij volgend seizoen staan, zijn voor een latere zorg. Het Fietsenhuis wil eerst dit seizoen goed doorkomen. De openingswedstrijd tegen Leertouwer ging helaas verloren. ,,Het was onrustig, maar dat is het altijd bij de start. Daarnaast gaat bij ons toch de kaars wat eerder uit dan bij de tegenstander en kunnen we het net niet afmaken. Maar we blijven het leuk vinden om mee te doen”, sluit Koolhof af.

Het Fietsenhuis speelt woensdag 18 februari om 20.00 uur tegen nieuwkomer Deurenmontage Kruijt zijn tweede wedstrijd van het seizoen.