Hanno van Maanen: ,,Gezelligheid en inzet!”

Naam: Hanno van Maanen
Leeftijd: 20
Team: Hazeleger Account & Adviseur
Klasse: Overgangsklasse

Hoe ben je bij bedrijfsvolleybal terecht gekomen?
,,Dit is inmiddels mijn zesde seizoen in zeven jaar dat ik meespeel bij het bedrijfsvolleybal. Via twee teamgenoten uit de jongens B ben ik bij het team Garage Evers (sinds dit seizoen Hazeleger Account & Adviseur) begonnen voor twee seizoenen. Wegens verplichtingen in de reguliere competitie ben ik er een jaartje tussenuit geweest om vervolgens een jaar mee te doen met de jongens A in de Ereklasse onder de naam Metalpoint 2. Het jaar daarna heb ik een aantal keer meegedaan met Metalpoint 1 en toen zijn we ook kampioen van Barneveld geworden. Sinds twee seizoenen speel ik weer met de teamgenoten waar ik met het bedrijfsvolleybal ben begonnen bij Hazeleger Accountant & Adviseur."

Beschrijf het team eens waar je in speelt.
,,Eerlijk gezegd ben ik de vreemde eend in de bijt. Als ik niet wordt meegenomen in de berekening is de gemiddelde leeftijd rond de 53 jaar. Aan ervaring is dus geen gebrek en sommigen spelen al bijna vanaf het begin van het bedrijfsvolleybal mee. Het grootste deel van het team traint elke maandagavond bij Heren Trim waardoor het niveau op peil blijft. Al jaren is er een vaste kern en dat maakt de woensdagavond altijd tot een hele gezellige avond. Qua niveau passen we prima in de Overgangsklasse, we draaien na onze promotie van vorig jaar prima mee in de subtop." 

Wat is je hoogtepunt bij het bedrijfsvolleybal tot nu toe?
,,Dat zijn er eigenlijk twee. Allereerst het kampioenschap van Barneveld en als tweede de strijd om de D. Dirksebokaal van vorig jaar. Nadat we tweede waren geworden in de 1e klasse moesten we in de kwartfinale aantreden tegen de toenmalige kampioen van de Overgansklasse, Fieret. Tegen alle verwachtingen in wonnen wij deze wedstrijd (wat zij niet heel erg konden waarderen…) waardoor we voor de halve finale waren geplaatst. Helaas bleek daar De Meerwaarde 1 net een maatje te groot. Maar de prestatie die we toen met het team hebben neergezet blijft een leuke herinnering.''

Hoe presteren jullie dit seizoen?
,,Dit seizoen presteren we redelijk constant. Helaas hebben we door enkele nederlagen de laatste weken de aansluiting met de nummers 1 en 2 verloren, maar we strijden met de overige teams om de derde plaats. Stiekem vinden wij het wel prima zo, we willen helemaal niet promoveren. De Overgangsklasse is voor ons de juiste balans tussen gezelligheid en inzet!"

Hazeleger Account & Adviseur staat op de vierde plaats in de Overgangsklasse en speelt morgenavond (woensdag 23 april) tegen nummer vijf Broekhuizen / KABO. De wedstrijd begint om 21.00 uur op veld A1.