Gepromoveerden openen met winst

NADU, Roordink en Martine Buitenhuis openen sterk

BARNEVELD De drie teams die vorig seizoen bij de Barneveldse Krant bedrijfsvolleybalcompetitie geen wedstrijd verloren, zetten hun zegereeks in het nieuwe seizoen rustig voort. NADU Installatie Techniek (ereklasse), Roordink (eerste klasse) en Martine Buitenhuis Fotografie (damesklasse D) zijn na hun promotie uitstekend van start gegaan.

Het bedrijfsvolleybaltoernooi kent dit seizoen vijf volleybalklassen. Er is een damesklasse D en damesklasse V met zes respectievelijk acht ploegen. In de ere-, eerste en tweede klasse zitten acht heren- en mixteams.

Tot vorig seizoen was er nog een derde klasse, maar een krimp heeft de organisatie deze klasse uit de competitie gehaald. Dit komt vooral door maar liefst vier afmeldingen van eerste klasseteams.

Hierdoor promoveerde niet alleen kampioen Roordink na een seizoen met louter overwinningen in de tweede klasse. Broekhuizen/KABO, Leertouwer en Schaeffler Nederland bv komen dit jaar eveneens in de eerste klasse uit. Van de gepromoveerden ging alleen Roordink met een overwinning van start. In de eerste set kon Schaeffler Nederland bv enigszins meekomen, maar in de tweede en derde set schakelde Roordink bij en zodoende kon scheidsrechter Willem Terhorst een duidelijke 3-0 zege voor Roordink noteren.

De koppositie moet op basis van puntensaldo aan R. van de Beek Schilders gelaten worden. Deze ploeg degradeerde afgelopen mei met minimaal verschil uit de ereklasse en was duidelijk een maatje te groot voor Leertouwer. Verder waren er 2-1 overwinning voor VOKO/Van de Pol en Autobedrijf H. Kroon bv; twee teams die vorig jaar ook in de eerste klasse speelden. Zij wonnen van Broekhuizen/KABO respectievelijk Set Up-1.

[SPANNENDER] De eerste klasse belooft dit seizoen een spannender verloop te kennen dan in 2017. Dat heeft te maken met het promoveren van NADU Installatie Techniek. Deze ploeg met de nodige volleyballers van SSS debuteerde vorig jaar met dertien overwinningen op rij in de eerste klasse. Alleen in de strijd om de D. Dirksebokaal moest NADU eenmalig zijn gelijke erkennen in Roordink. Al nam het in de finale revanche voor het gelijkspel in de poulefase.

NADU gaat het dit seizoen in de ereklasse proberen en zal zeker niet bescheiden hoeven zijn over een doelstelling. Het maakte in de openingsronde direct duidelijk ook op het hoogste niveau om de titel mee te willen doen. Het kende weinig problemen met Arjan Fieret Loodgietersbedrijf en pakt dankzij een 3-0 winstpartij de koppositie.

Op de voet volgen Trendsetters, Bakker Automotive en De Meerwaarde-1 na 2-1 overwinningen. Eerstgenoemde liet de eerste set nog aan Johannes Fontanus College, maar was daarna met ruime cijfers de betere partij. Bakker Automotive ervoer hetzelfde wedstrijdverloop tegen VOKO/Janse Berkhof Tuinen. De Meerwaarde – dit seizoen uitkomend in het zwart – had twee sets moeite met Experda, maar voorkwam een nederlaag.

[TWEEDE KLASSE] De tweede klasse bestaat voornamelijk uit teams die afgelopen jaar in de derde klasse acteerden. De vier teams die destijds het linkerrijtje bezetten, vormen ook na één speelronde de top vier in de tweede klasse.

Tomassen Toegangstechniek – de kampioen van de derde klasse – greep de koppositie na een klinkklare 3-0 overwinning op Tichelaar/Dik Pol. Laatstgenoemde is een vrouwenteam uit Wekerom, waarvoor helaas geen plaats meer was in de damesklassen. Zij konden bij hun debuut geen set afsnoepen van Tomassen Toegangstechniek. Van Doorn Tuinen had ook weinig problemen met zijn tegenstander. Het won zonder setverlies van Het Fietsenhuis.

De twee andere duels waren beduidend spannender, al golfden deze wedstrijden op en neer. Mixed Energy won de eerste en derde set moeiteloos van AMV Drukkerij, maar kon setverlies niet voorkomen. Dat geldt ook voor Staerk Accountants dat met 16-25 en 17-25 de winst al binnen had tegen Van Manen Badkamers, maar de derde set aan de tegenstander moest laten.

[STRIJD] In de damesklasse D was er direct een felle strijd om de koppositie. VOKO/Van der Hoef en De Meerwaarde-2 maken al jaren de dienst uit op het hoogste niveau. Laatstgenoemde werd afgelopen seizoen kampioen van de regulier competitie; VOKO werd uiteindelijk kampioen van Barneveld. Bij de opening van het 47ste seizoen hadden de Kootwijkerbroekers na twee sets de winst al binnen. Het pakte vervolgens ook nog met klein verschil het bonuspunt.

Het is de vraag of Martine Buitenhuis Fotografie zich bij deze topteams kan nestelen. Het werd afgelopen jaar ongeslagen kampioen en is dit seizoen met een 2-1 zege op Truck Verhuur Woudenberg begonnen. Dat geldt ook voor Lounge3, maar hier was Autoschade Van der Werf het slachtoffer.

Bij de damesklasse V waren de verschillen groter. Set Up-2 en Wijnwinkel Barneveld waren veel te sterk voor CuriousIT/E-developer en Hooijer Makelaardij-1. Daarnaast debuteerde Hooijer Makelaardij-2 met een glanzende 3-0 zege op VOKO/Fire Prevent. De enige puntendeling in deze poule was tussen Centrum Evers en Sport & Squashclub do-it. Laatstgenoemde trok nipt aan het langste eind in deze sportieve strijd.

Bron: Barneveldse Krant, donderdag 15 februari 2018