Experda slaat aanval VOKO af

Bij de Barneveldse Krant-bedrijfsvolleybalcompetitie zijn de kampioenspoules en degradatiepoules een groot succes. Na een halve competitie spelen de bovenste en onderste vier teams een hele competitie tegen elkaar. Dit concept wordt al jarenlang gebruikt in de ereklasse, maar pas sinds vorig jaar in de eerste tot en met derde klasse. 

De splitsing van de poules zorgt ervoor dat er meer spanning is in Sportcentrum De Meerwaarde. Alle teams begonnen weer op nul punten én zijn meer aan elkaar gewaagd. Zo eindigden VOKO/Bosch Beton en Alfa Accountants & Adviseurs de eerste helft als nummers één van de ereklasse respectievelijk derde klasse, maar staan ze na twee duels op de derde plaats.

UITERSTE
Experda gaat in de eerste klasse A wel weer 'gewoon' aan de leiding, nadat het zich als nummer één voor de winnaarspoule had geplaatst. Vorige week versloegen de oranje mannen uitdager VCM Medical v.o.f.; gisteravond werd het tot het uiterste gedwongen door VOKO/Van de Pol dat vorige week eveneens gewonnen had.

De koploper won de eerste set zonder grote problemen, maar moest daarna het initiatief uit handen geven. VOKO was op weg naar setwinst, maar Experda-invaller Jan Versteeg vond zijn aanvallers makkelijk. Een succesvol blok bracht Experda met minimaal verschil de tweede set. De winst was binnen, maar elk punt telt in deze kleine competitie. VOKO streed voor wat het waard was, maar Experda trok opnieuw met één punt verschil aan het langste eind.

Experda zag verder hoe de twee andere teams de punten verdeelden. VCM Medical v.o.f. had veel moeite met R. van de Beek Schilders. Na twee sets waren de teams precies in evenwicht. Daarna was VCM Medical de gelukkigste in de derde set (18-17).

In de degradatiepoule gingen Jansen Poultry en Roordink met de zeges aan de haal. Redblok en De Van Drietjes – de verliezers – speelden daarna nog tegen elkaar. Dit duel staat officieel pas op het programma voor de dertiende speelronde. Redblok – dat met 2-1 zegevierde – krijgt de punten dan pas bijgeschreven.

Set Up 2 is net als Experda nog ongeslagen dit seizoen, maar het wordt aan het wankelen gebracht in de tweede klasse. De Scherpenzeelse mannen pakten opnieuw niet de maximale buit. Van Manen/E-difference won verdiend de tweede set; een overwinning was te veel gevraagd. Hierdoor gaat Set Up 2 gewoon aan de leiding met een kleine voorsprong op Dynastart dat met 2-1 van Broekhuizen/KABO won.

In de verliezerspoule is het ook nog steeds spannend. Leertouwer en De Slijpkruik deden goede zaken in de strijd tegen degradatie. Leertouwer versloeg Schaeffler Nederland bv met 2-1; De Slijpkruik pikte drie punten op in De Meerwaarde en droeg de rode lantaarndrager over aan De Voortse Ballers.

SLAG OF STOOT
Van Doorn Tuinen, Staerk Accountants en Alfa Accountants & Adviseurs waren in de reguliere competitie al aan elkaar gewaagd en dat is in de winnaarspoule van de derde klasse niet anders. Na twee speelrondes staan de drie teams op vier punten. Alfa versloeg Staerk Accountants; al ging dat niet zonder slag of stoot. Van Doorn Tuinen werkte aan zijn puntensaldo tegen Mixed Energy. In de verliezerspoule was Van Reenen te sterk voor VE Architect.

Op het hoogste niveau kreeg VOKO/Bosch Beton opnieuw een tik te verwerken. Vorige week verloor het van Johannes Fontanus College – dat zijn koppositie met een 3-0 zege op De Visser Installatiebedrijf versterkte – en gisteravond was ook Drukkerij Bout te sterk. De debutant in de winnaarspoule van de ereklasse was mede dankzij een sterke blokkering met 2-1 te sterk voor de Kootwijkerbroekers.

In de strijd tegen degradatie behaalde Autobedrijf H. Kroon bv zijn eerste overwinning van dit seizoen. In een spannende wedstrijd tegen Trendsetters pakte het met 22-21 de derde set en mocht het eindelijk als winnaar van het veld stappen. Dat deed Fieret Loodgietersbedrijf ook na een duel tegen Vonk Tweewielers.

DAMES
Bij de damesklassen zijn de teams niet opgesplitst in een winnaars- en verliezerspoule, al had dat de spanning in de damesklasse D wel kunnen verhogen. De top drie is tot nu toe grotendeels onaantastbaar voor de onderste drie teams. Centrum Evers bracht daar gisteravond bijna verandering in. Dat het één set won van Lounge 3 was al knap, maar daarmee deed Centrum Evers zichzelf tekort.

Voor Lounge 3 was het duur setverlies in de strijd om een finaleplaats. VOKO/Van der Hoef en De Meerwaarde lieten namelijk geen steekjes vallen. De Kootwijkerbroekse koploper was veel te sterk voor Wijnwinkel Barneveld; De Meerwaarde won van Autoschade Van der Werf.

In de damesklasse V mocht Hooijer Makelaardij lang hopen op de grootste stunt van de avond. Het ongeslagen Truck Verhuur Woudenberg moest hard strijden om die status intact te houden. Nadat de eerste set voor Hooijer Makelaardij was, kwam de koploper met 25-9 hard langszij. In de derde set keerde de spanning volop terug, maar Truck Verhuur Woudenberg hield stand. Verder won Evers Auto Import van VOKO/Fire Prevent.

Bron: Barneveldse Krant, 7 april 2016