Eddy Meijerink: ‘Ruimte voor nieuwe teams’

Hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?
,,Het seizoen is, zoals ieder jaar, prima verlopen. Er waren geen incidenten. Een keer wat overlast door niet werkende douches, maar verder ging alles zoals voorspeld. Verder waren er relatief weinig blessures, zij het dat er wel een paar sporters zijn die een wat langdurige blessure hebben opgelopen. Maar we hopen dat ook dit weer goed komt.”
 
Jullie hebben in een nieuwe samenstelling gewerkt; met Kees de Bruin als nieuwkomer in de organisatie. Hoe is dat gegaan?
,,Met de komst van Kees hadden wij al snel het gevoel alsof hij al jaren had meegewerkt in de organisatie. Zonder dat verdere uitleg nodig was is hij al (heel zelfstandig) aan het werk gegaan en pikte hij zaken op die voor hem als heel vanzelfsprekend en vertrouwd overkwamen. Voor ons, zoals ze dat noemen, een ‘gouden’ greep.”
 
Heb je een hoogtepunt overgehouden aan afgelopen seizoen?
,,Er is niet direct een hoogtepunt te noemen. Eigenlijk is het hele toernooi één groot hoogtepunt.
 
Welke teams hebben je verrast?
,,Verrast was ik door het kampioenschap (èn de promotie) van Fieret Loodgietersbedrijf. Ook was ik verrast door het team van Hazeleger Account & Adviseur; niet als laatste eindigen maar wel degraderen.”
 
Hoe is de nieuwe competitie-indeling jullie als organisatie en de teams bevallen?
,,Ik heb van diverse teams positieve reacties ontvangen over het gewijzigde competitieverloop. Afhankelijk van de inschrijving volgend jaar willen we daar zeker mee doorgaan. Op deze manier blijkt maar weer dat wij openstaan voor (goede) ideeën. Het idee van splitsing na de eerste helft voor de ereklasse is enkele jaren geleden gedaan door ‘een’ team, om dat nu ook in de overige klassen toe te passen is ook een verzoek dat uit de teams is gekomen. Al met al moet het natuurlijk ook mogelijk zijn maar dat lukte dus dit jaar.”
 
Ten slotte, wanneer is de inschrijving voor het nieuwe seizoen geopend? En is er ruimte voor nieuwe teams?
,,De teams die dit jaar hebben meegespeeld kunnen de uitnodiging voor 2016 weer in september verwachten. We hebben dit jaar nog een aantal keren een ‘leeg veld’ gehad dus ruimte voor nieuwe teams is er.”