Eddy Meijerink: ”Prima verlopen seizoen"

Hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?
,,Het was – zoals gewoonlijk – een prima verlopen seizoen. Voor de Rode Kruis-medewerkers viel er ‘helaas’ minder te bleven, want we hebben nog nooit een seizoen gehad met zo weinig blessures en zulke ‘kleine blessures’.”

Heb je een hoogtepunt overgehouden? Of is er één moment dat je is bij gebleven?
,,Dat zijn er heel veel. Ik vind het een hoogtepunt om tijdens het spel langs de velden te lopen, te kijken naar het spel in alle klassen, zowel de ere-klasse als de dames-klasse-V en hier-en-daar een praatje of een opmerking te maken.”

Welke teams hebben je verrast?
,,Brand Hoveniers/Meesterpoeliers werd vorig jaar tweede in de 2e klasse. Maar door het wegvallen van hoger geplaatste teams promoveerden zij toch naar de 1e klasse waar ze dit jaar kampioen zijn geworden. Verder was natuurlijk de prestatie van het team van VCM Medical v.o.f. verrassend, dat als nieuwkomer geen enkele set heeft verloren in de hele competitie.”

Dan komen we denk ik ook bij een verbeterpuntje aan?
,, Nieuwe teams in de juiste klasse plaatsen blijft een ‘probleem’ omdat hun sterkte van te voren niet bekend is. Verder was de indeling goed. Met name de herindeling in de ere-klasse na 7 speelweken. Als Drukkerij Bout geen strafpunten had opgelopen door te weinig personeel waren alle vier teams aan het eind van het seizoen op negen punten geëindigd. Dat bewijst dat zij op de juiste plek spelen en ontzettend aan elkaar ‘gewaagd’ zijn. De laatste wedstrijd in de ere-klasse zullen we komend seizoen wel een betere plaats geven.”

Het was een bijzonder jaar, want Ries van Ginkel stopt met de organisatie net als Henk van Hernen als verslaggever van de Barneveldse Krant. Hoe kijk je naar hun afscheid?
,,Het is erg jammer. We waren goed op elkaar ingespeeld en wisten precies wat we aan elkaar hadden. Ook was het voor mij als organisator geen enkel probleem om (dat is één keer gebeurd) gedeeltelijk afwezig te zijn, want het toernooi is ook dan in uitstekende handen. Wij zijn in gesprek met een opvolger voor Ries en hebben het volste vertrouwen dat dit gaat lukken. Wat de verslaglegging in de Barneveldse Krant betreft: we zijn in gesprek met hen.”

Ten slotte, wanneer is de inschrijving voor het nieuwe seizoen geopend?
“Eind augustus / begin september gaan de uitnodigingen voor het toernooi 2015 de deur uit naar de teams die dit jaar hebben meegedaan. Nieuwe teams kunnen zich altijd aanmelden.”