Dick Joosten en Steven Davelaar: "We vinden het veel te gezellig!"

 Elke woensdagavond zitten de heren vanaf 18.00 uur paraat. Dick Joosten startte in 2001 als controleur in de Veluwehal en drie jaar later voegde Steven Davelaar (na het overlijden van zijn voorganger) zich bij de organisatie. De mannen hebben in al die jaren geen of nauwelijks een avond gemist. Davelaar: “We zijn tot nu toe elke week geweest. Een keertje overslaan zit er voor ons niet in of iemand moet wel heel erg ziek zijn.”
 
Dat de mannen dit met veel plezier doen, blijkt wel uit het enthousiasme van het tweetal. Davelaar: “Het is ontzettend leuk om te doen. Je hebt ieder uur weer nieuwe gezichten en nieuwe contacten en dat maakt het erg gezellig. Bovendien komen de mensen vaak een praatje maken.“ Dat geldt ook voor Joosten die inmiddels al 14 jaar bij de kaartcontrole zit. “De sfeer is gezellig en er is nooit iemand chagrijnig ook al heeft hij of zij verloren. Bovendien kun je een lekker kopje koffie of pilsje of wijntje drinken en een praatje maken met andere mensen.”
 
De kaartcontrole werd oorspronkelijk ingevoerd omdat er in de Veluwehal, de locatie waar het allemaal begon, veel ongenodigde personen een ‘ bezoek’  brachten aan de kleedkamers. Wanneer de spelers terug kwamen na hun wedstrijd gebeurde het regelmatig dat er bepaalde spullen verdwenen waren. Inmiddels is dat met de kaartcontrole verleden tijd.
 
Verhuizing

Ook na de verhuizing naar sportcentrum De Meerwaarde in 2013 bleven Joosten en Davelaar trouw aan de organisatie. Joosten: ”In de Veluwehal zat ik altijd boven bij de tribune en Steven hield de boel bij de kleedkamers in de gaten. Toen we gingen verhuizen naar De Meerwaarde veranderde er het een en ander, omdat de controle nog maar op een plek noodzakelijk was.” Davelaar: ”Ook na de verhuizing wilden we het graag samen blijven doen. Nu zitten we met z’n tweetjes allebei beneden. Het is wat minder druk, maar nog altijd even gezellig.” 
 
Het tweetal heeft in de afgelopen jaren gemerkt dat ze veel waardering krijgen van spelers. ‘He, die ouderen zitten er weer!’, horen ze dan ook vaak als het nieuwe volleybalseizoen weer begint. Davelaar: “Je merkt dat de spelers het vertrouwd en gezellig vinden als we er weer zitten.” Joosten:” Ook als je ’s avonds eens een rondje in het dorp loopt, begroeten ze je.” 
 
Inmiddels zijn de heren op de prachtige leeftijd van 77 jaar beland. Ze noemen zichzelf ook wel de ‘twee wandelstokjes’. Maar stoppen, daar denken de heren niet aan. Joosten: “Ik kom nog elke week met de fiets naar De Meerwaarde. Zolang we nog kunnen lopen, blijven we dit doen. We vinden het veel te gezellig!”