Barneveldse Krant: Zeer spannende negende ronde

Ereklasse A
Voko/Bosch Beton wist een maximale overwinning te behalen, maar dat had heel wat voeten in de aarde, want tegenstander Johannes Fontanus College gaf uitstekend partij. De eerste twee sets liepen vrijwel tot het eind gelijk op, maar de Kootwijkerbroekers hadden in de slotfases van die sets net iets meer over om tot een nipte overwinning te komen. De derde set begon toen de klok nog slechts tien minuten speeltijd aangaf. Daarin bleef Bosch Beton nog net overeind, zodat er met 3-0 gewonnen werd. Vonk Tweewielers won met gering verschil de eerste set van De Meerwaarde 1, maar wist dat niet voort te zetten. De Meerwaarde toonde zich in de tweede en derde set de sterkste. In beide duels van de Ereklasse A waren zo veel lange rally’s dat er geen volledige derde set uitrolde.

Ereklasse B
Roordink Bedrijfswagens was tegen Autobedrijf H. Kroon in een uitstekende vorm wat resulteerde in een ruime voorsprong in de eerste set (25-17) maar in de tweede set zorgde vermoeidheid ervoor dat Kroon zeer dichtbij kwam. Toch wist Roordink ook die tweede set met minimaal verschil (25-24) binnen te halen. Maar toen was de koek toch echt op, want Kroon wist uiteindelijk de slotset met gering verschil winnend af te sluiten.
Bij Electrolux Professional bv tegen Drukkerij Bout was na twee sets de wedstrijd in evenwicht. In de beslissende set pakten de drukkers nog net de kleine overwinning.

Hoofdklasse
De Visser Installatiebedrijf won van Set Up 3. Het werd een maximale zege. De andere koploper tot nu toe, Fieret Loodgietersbedrijf, had het aanmerkelijk moeilijker. Tegen Torstai Set Up was men de meerdere van de Scherpenzelers, maar in de derde set wist Fieret de schade te beperken tot een uiteindelijke 2-1 nederlaag. Eén en ander had tot gevolg dat er nu drie teams voorlopig strijden om de bekertjes over zes weken.
Voko/Van de Pol en Centrum Evers 3 hielden elkaar aardig in evenwicht, maar dat laatste team moest de eerste set met gering verschil aan VOKO/Van de Pol laten. Vervolgens wist Evers met gemak de kleine 2-1 zege binnen te halen.

Overgangsklasse
R. van de Beek Onderhoudsbedrijf versloeg met speels gemak Hazeleger Accountant & Adviseur met 3-0 en doordat Jansen Poultry tegen E-difference van Manen alleen in de slotset een puntje wist te pakken, zijn Jansen en Van de Beek nu samen aan kop van de ranglijst. Op eerbiedige afstand volgt nog een drietal teams. Hazeleger staat op vier punten op plaats drie en een punt verder huizen E-difference van Manen en Broekhuizen/KABO dat slechts met moeite een 2-1 score wist te bereiken tegen Bouwbedrijf A.J. Grotenhuis. Dat laatste team liet behoorlijk spel zien en lijkt in deze vorm aan een opmars te gaan beginnnen.

Eerste klasse
Brand Hoveniers/Meesterpoeliers behaalde een maximale overwinning op Van den Brink Airco, maar had toch meer moeite om de 3-0 te behalen, want in de tweede set en ook in de derde set moest men vol aan de bak. Schaeffler Nederland bv versloeg ook al met maximale cijfers Brandweer Voorthuizen, maar ook bij dat duel moesten de winnaars met volle overgave strijden.
Redblok leek tot aan het eind op een maximale overwinning af te gaan op Dynastart, maar die pakte in den spannende slotfase met 25-24 toch een verdiend punt.

Tweede klasse
Het Fietsenhuis was gaandeweg het duel tegen Leertouwer in een steeds betere vorm. De opmars in setstanden laat zien dat als het gevecht over vijf ronden zou zijn gestreden, er wellicht een paar punten gepakt hadden kunnen worden. VCM Medical v.o.f. won zoals verwacht met 3-0 van Sushi Donnerschool, maar met iets minder gemak als bij de vorige ronden. In de eerste set was er een dieselstart, maar eenmaal op winst was men niet meer te stuiten. Mixed Energy had weinig in te brengen tegen iMediate.
Centrum Evers 1 gaf aan BDU weinig kansen. Alleen in de tweede set had de drukkerij tot het eind aardig kansen, maar op het beslissende moment lieten ze het afweten.

Damesklasse D
VOKO/Van der Hoef versloeg maximaal Centrum Evers 2 , maar dat was in de tweede set kantje boord (25-24). Omdat ook Rabobank de volle winst wist te behalen op E*dSign blijven Rabobank en Van der Hoef elkaar in evenwicht houden voor het kampioenschap over enige tijd. Decorette Woonatelier Nijkerk speelt op een kleine afstand nog steeds mee. De Nijkerkers wonnen krap van De Meerwaarde 2.
Datzelfde De Meerwaarde besliste in een wedstrijd uit ronde 15 nipt de wedstrijd tegen Centrum Evers 2. Nadat beide teams elk een set hadden gewonnen met identieke cijfers (25-24) was er maar weinig tijd over voor de slotset die met 14-6 naar de mensen uit het onderwijs ging.

Damesklasse V
Uiterst spannend was de strijd in de bovenste regionen tussen Van der Burg Trucks & Trailers en Autoschade van der Werf dat na een gelijke setstand in de slotset beslist werd in het voordeel van de schadeherstellers.
Door die uitslag staan de beide teams nu met een punt verschil aan kop. Lake Side blijft door een 2-1 overwinning op Auto
Import Evers op het vinkentouw. Opnieuw wist VOKO/Fire Prevent een set te winnen, dit keer van Hooijer Makelaardij.

Bron: Barneveldse Krant, 10 april 2014