Barneveldse Krant: Volop verrassingen in ronde 8 bedrijfsvolleybal

Ereklasse A
Algemeen werd vooraf aangenomen dat VOKO/Bosch Beton de meerdere zou zijn van Vonk Tweewielers. Maar niets was minder waar want in set 1 en in set 2 won Vonk, zij het dat in de tweede set in de beslissende fase de strijd op het nippertje beslecht werd in het voordeel van de fietsfanaten. In de laatste set wisten de Kootwijkerbroekers de spelers van Vonk Tweewielers toch nog een punt afhandig te maken. Het Johannes Fontanus College was in de schoolstrijd tegen De Meerwaarde in de openingsset de meerdere en leek na een nipt gewonnen tweede set (25-23) naar een maximale overwinning door te stomen naar een maximale score maar het taaie De Meerwaarde stak daar een stokje voor.

Ereklasse B
Drukkerij Bout won weliswaar van Roordink Bedrijfswagens met 2-1, waarbij de tweede set op het nippertje naar de bedrijfswagens ging, maar het feit dat Drukkerij Bout in alle drie de sets slechts met vijf mensen op het veld stond, was aanleiding dat men drie strafpunten opliep. Electrolux Professional kon een winnend afgesloten eerste en tweede set niet bekronen met een maximale zege, doordat in de slotset tegenstander Autobedrijf H. Kroon nieuwe krachten wist aan te boren.

Hoofdklasse 
De beide koplopers in deze klasse, De Visser Installatiebedrijf en Fieret Loodgietersbedrijf, wonnen hun wedstrijden met overtuiging van respectievelijk VOKO/Van de Pol en Set Up 3. Torstai Set Up had weer als vanouds de goede instelling van vorige week weer te pakken en klopte Centrum Evers 3 in 'straight' sets waardoor het drietal nog steeds dicht bij elkaar blijft. Voko/Van de Pol is intussen wat teruggedrongen, maar gezien het verleden mogen we dat team toch nog niet uitsluiten voor een goede eindnotering. 

Overgangsklasse
Jansen Poultry deed goede zaken door Broekhuizen/KABO terug te wijzen, al was dat in de slotset kantje boord (23-22). R. van de Beek Onderhoudsbedrijf had na een overtuigend gewonnen eerste set tegen E-difference van Manen plotseling een dip in set 2, die dan ook verloren ging, maar men herstelde daarna weer volop. Voor de grootste verrassing zorgde bijna hekkensluiter Bouwbedrijf Grotenhuis, dat tot nu toe nog maar één set in de competitie had gewonnen. Tegen nota bene Hazeleger Accountant & Adviseur verloor Grotenhuis zowel de eerste als de tweede set met de kleinst mogelijke verschillen (25-24). En ook in de derde set bood Grotenhuis veel tegenstand, maar toen waren de krachten behoorlijk afgenomen.

Eerste klasse
Brand Hoveniers/Meesterpoeliers heeft dit keer weer orde op zaken gesteld door Redblok definitief terug te wijzen. Doordat Van den Brink Airco alleen de tweede set kon winnen van Schaeffler Nederland en Dynastart een set moest laten aan Brandweer Voorthuizen is de strijd om de derde plaats spannend aan het worden.

Tweede klasse
De vorige week toegekende straf van drie punten aan BDU is mede veroorzaakt door het feit dat de leden van het team vaak verschillende werktijden hebben, waardoor het heel moeilijk was geworden om een datum te zoeken voorafgaand aan 26 maart om tegen Het Fietsenhuis te spelen waarbij BDU voltallig kon aantreden. Dit keer waren de vertegenwoordigers van de uitgeverij wel in staat om compleet te verschijnen, maar tegen Leertouwer kon men net niet genoeg uitrichten. 
Het Fietsenhuis wist tegen Centrum Evers 1 de tweede set te veroveren met 25-23 en dat werd gevierd alsof de volle buit binnen was. Het zal nog wel even duren, maar zeker is vrijwel dat VCM Medical v.o.f. de kampioensvlag kan hijsen. Dit keer werd Mixed Energy overklast. Sushi Donnerschool verloor nipt van iMediate.

Damesklasse D
Rabobank versloeg gedecideerd De Meerwaarde 2 en naderde VOKO/Van der Hoef tot op 1 punt doordat dat team met 2-1 van Decorette Woonatelier Nijkerk verloor. E*dSign won van Centrum Evers 2 zodat dat team de laatste plaats bezet houdt.

Damesklasse V
VOKO-Fire Prevent , tot nu toe weinig succesvol, kon ook in deze ronde geen potten breken want tegen Van der Burg Trucks en Trailers was al ver voor het einde de 3-0 zege van de Trucks en Trailers bekend. Maar later traden de dames uit Kootwijkerbroek in de vooruitgespeelde vijftiende ronde aan tegen Auto Import Evers en dat werd een uiterst verrassende maximale overwinning. 
Evers had trouwens een vrij slechte avond want ook de match uit deze ronde tegen Autoschade van der Werf ging maximaal verloren. Hooijer Makelaardij wist door winst in de tweede set tegen Lake Side de schade beperkt te houden.

Barneveldse Krant, 3 april 2014