Barneveldse Krant: Volleybalbekers voor Rabobank en De Visser

Er waren nog meer prijzen zoals de sportiviteitsprijs. Deze zou moeten gaan naar De Meerwaarde 1, maar omdat bij dat team de sportiviteit ontbrak om dit kleinood in ontvangst te nemen, werd deze nu uitgereikt aan de nummer 2 uit de lijst: VCM Medical v.o.f. uit Ede, de opmerkelijke nieuweling in deze competitie. 

Iets nieuws was dit jaar een publieksprijs. Deze ging naar het echtpaar Wim en Janny Dekker uit Kootwijkerbroek. Eddy Meijerink, de leider van de competitie, gaf aan dat al enige jaren opmerkelijk deze twee mensen aanwezig waren bij de wekelijkse wedstrijdavonden. Zij switchten voortdurend heen en weer tussen de verschillende velden, zowel in de Veluwehal als de laatste twee jaar in De Meerwaarde. Bij navraag bleek wat de oorzaak was van hun opmerkelijke aandacht voor het bedrijfsvolleybal: in de verschillende teams van VOKO (een afkorting voor Volleybal Kootwijkerbroek) speelden namelijk een viertal kinderen en 'schoonkinderen' en voor elk van hen was er steeds grote aandacht. Zij mochten naast een aantal cadeaus een tweetal entreekaarten voor de competitie van volgend jaar in ontvangst nemen.

Afscheid werd genomen van een tweetal dat stopte met de organisatie en de verslaggever van de Barneveldse Krant. Ries van Ginkel, de man die veel deed voor de prijzen van de verloting en daarnaast ook elke avond hielp bij de opbouw van de velden en meerdere wedstrijden floot, moest vooral om gezondheidsredenen de groep verlaten. 

Henk van Hernen, die naast de verslaggeving voor de Barneveldse Krant ook altijd hand- en spandiensten verrichtte in de organisatie, kreeg samen met Van Ginkel een fraaie bos bloemen en een fles wijn aangeboden. Beiden hadden in de loop van ruim 25 jaar hun volle inzet getoond aan het toernooi. 

In zijn toespraak had Eddy Meijerink nog een opmerkelijke mededeling. Hij prees de grote inzet van de mensen van het Rode Kruis die elke avond met twee personen aanwezig waren. Voor hen was het een 'teleurstellend toernooi' want zij hadden opmerkelijk weinig te doen gehad. Slechts twaalf blessures werden gemeld in de hele competitie en bij de wekelijkse navraag bij de geblesseerden, wat Meijerink elke vrijdag deed, kreeg hij in alle gevallen (op één na) te horen, dat alles weer op orde was en bij dat ene geval was na veertien dagen zijn blessure al weer genezen.

De zwaarste beker van allemaal, de Procomm-beker, leverde na een spannende strijd winst op voor de Rabobank met als goede tweede VOKO/Van der Hoef. 
Van der Burg Trucks & Trailers eindigde als derde en kon in de strijd tegen VOKO/Van der Hoef toch een set meepakken. 

Wie er volgend jaar in de dames D klasse zal spelen en wie in de dames V werd beslist in een drietal promotie/degradatieduels Uiteindelijk blijft alles bij het oude en zien we volgend jaar E*dSign en De Meerwarde-2 weer terug in de D klasse en blijft Autoschade van der Werf in de V-klasse.

De meest opmerkelijke ploeg van dit jaar, VCM Medical v.o.f., was in de voorronden alleen tegen de hoofdklasser De Visser Installatiebedrijf iets minder, maar vond uiteindelijk toch in de halve finale haar Waterloo tegen de andere hoofdklasser Fieret Loodgietersbedrijf, die in de finale nipt verloor van De Visser Installatiebedrijf.

Bron: Barneveldse Krant, 22 mei 2014.