Barneveldse Krant: VOKO/Bosch Beton kampioen

De reguliere competitie zit erop voor de teams uit de ereklasse tot en met de derde klasse. Woensdag spelen de teams nog om promotie- en degradatieduels. Een week later is de slotavond.

VERPLETTERD Johannes Fontanus College begon met één punt voorsprong op VOKO/Bosch Beton aan de laatste reguliere speelronde. De mannen uit Kootwijkerbroek verpletterden Trendsetters, waardoor de druk bij Johannes Fontanus College lag. De leraren hadden in de eerste set weinig moeite met Vonk Tweewielers, maar het spel van JFC liep spaak in de tweede set. In een spannende slotfase trok Vonk Tweewielers met klein verschil aan het langste eind. 

Niet alleen in het veld, maar ook op de tribune nam de spanning toe. VOKO/Bosch Beton keek toe hoe de twee teams elkaar in de derde set lang in evenwicht hielden. Met 25-24 haalde Johannes Fontanus College de set en de wedstrijd binnen, maar op de tribune juichte men nog harder. Na het nodige rekenwerk bleek VOKO/Bosch Beton op basis van puntensaldo Johannes Fontanus College gepasseerd te zijn en zodoende de titel in de ereklasse te prolongeren. Volgende week woensdag staan de twee teams tegenover elkaar om het kampioenschap van Barneveld.

In de ereklasse B was De Visser Installatiebedrijf al zeker van de titel. Het won voor de zesde keer op rij, ook al liet het tegen De Meerwaarde 1 voor het eerst in die reeks een set liggen. Autobedrijf H. Kroon bv verzekerde zich dankzij een 2-1 zege op Roordink van een ticket voor de b-finale om het kampioenschap van Barneveld. Meerwaarde 1 en Roordink spelen woensdag tegen elkaar om lijfsbehoud. 

De eerste missie is geslaagd voor Fieret. De duidelijke 3-0 zege op Bout was meer dan genoeg om het kampioenschap in de eerste klasse A te behalen. Woensdag treffen de twee teams elkaar opnieuw; dan is promotie naar het hoogste niveau de inzet. VOKO/Van de Pol eindigde na een zege op Torstai Set Up op de derde plaats.

E-difference Van Manen heeft vertrouwen getankt voor de degradatiewedstrijd die het volgende week tegen Centrum Evers 1 speelt. Het won met 2-1 van R. van de Beek Onderhoudsbedrijf. In dezelfde klasse eindigde Jansen Poultry bovenaan na een winstpartij tegen Centrum Evers 1.

VCM Medical v.o.f. startte stroef aan de finalepoule van de tweede klasse, maar legde woensdagavond zoals verwacht beslag op de titel. VCM Medical v.o.f. luisterde de titel op met een 2-1 overwinning op Grotenhuis. Het speelt volgende week tegen Redblok om promotie naar de eerste klasse. Laatstgenoemde kwam met tweemaal 25-19 op voorsprong tegen Set Up 3. De winnaar van de derde set zou in de promotiewedstrijd komen te staan; met 24-23 trok Redblok aan het langste eind.

Broekhuizen/KABO is zeker van nog een seizoen in de tweede klasse. Het won met 2-1 van Hazeleger en passeerde de accountantsploeg op de ranglijst. Hazeleger moet zich woensdag veilig zien te spelen tegen Schaeffler dat voor de tweede keer op rij zegevierde, met 2-1 tegen Dynastart.

In de derde klasse waren de beslissingen al gevallen. Leertouwer is kampioen en maakt met Leger des Heils uit wie een klasse omhoog gaat. Van Doorn Tuinen en Centrum Evers 2 spelen om des keizers baard. Dat geldt ook voor de teams in de derde klasse B, waar Mixed Energy definitief de rode lantaarndrager is na een 3-0 nederlaag tegen Het Fietsenhuis. Het mag woensdag proberen het seizoen winnend af te sluiten tegen Deurenmontage Kruijt; de nieuwkomer verloor met 0-3 van Alfa Accountants & Adviseurs.

Het eerste vrouwenteam van VOKO kan de titel bijna niet ontgaan. VOKO/Van der Hoef had de geplande topper tegen Rabobank al eerder gespeeld en die 3-0 overwinning is inmiddels in de stand verwerkt. De volleybalsters uit Kootwijkerbroek hoeven woensdag tegen Lounge 3 slechts met genoeg speelsters aan te treden om strafpunten te voorkomen en dan zijn ze zeker van het kampioenschap. De Meerwaarde 2 maakt dankzij een 3-0 zege op Lounge 3 nog kans op de tweede plaats en deelname aan de strijd om de ProComm-beker. Truck Verhuur Woudenberg behaalde zijn tweede winstpartij van het seizoen, maar het is te laat om degradatie nog te ontlopen.

MOEITE Autoschade Van der Werf is dicht bij het kampioenschap in de damesklasse V en promotie naar het hoogste niveau. Het won met 3-0 van Evers Auto Import, al had het in de derde set moeite om puntverlies te voorkomen. Concurrenten Centrum Evers 3 en Nummer 12/Do-it wonnen ook met maximale cijfers van VOKO/Fire Prevent respectievelijk Hooijer Makelaardij, waardoor de achterstand op de koploper slechts twee punten blijft voor beide teams.

bron: Barneveldse Krant, 15 mei 2015.