Barneveldse Krant: vijfde ronde bedrijfsvolleybal verloopt soepel

Ereklasse
Het spectaculairste duel was wel het gevecht in de bovenste regionen tussen de Meerwaarde-1 en Vonk Tweewielers. Na twee spectaculaire sets was er een evenwichtige tussenstand met licht voordeel voor de Meerwaarde. In de laatste set bleek dat team de kracht op te kunnen brengen om het werk winnend af te sluiten. VOKO/Bosch Beton profiteerde van die uitslag en nam de koppositie over van Vonk. De Kootwijkerbroekers hadden weinig moeite om tegen Drukkerij Bout de volle winst te behalen. Johannes Fontanus College had ook al weinig problemen om Electrolux Professional bv een maximale nederlaag te bezorgen. Hoewel Roordink Bedrijfswagens een aardige partij speelde tegen Autobedrijf H.Kroon bv, wisten de oudgedienden net niet een setje uit het vuur slepen.

Hoofdklasse
De Visser Installatiebedrijf won maximaal van Fieret Loodgietersbedrijf, al was dat in de eerste set op het nippertje. Ook in de extra wedstrijd tussen die twee bleef De Visser fier overeind. Set Up 3 pakte in de wedstrijd uit deze vijfde ronde een set tegen Centrum Evers 3 en deed dat ook in de extra wedstrijd. Torstai Set Up verloor de eerste set tegen VOKO/van de Pol met miniem verschil en dat had zoveel kracht gekost dat de tweede set ook verloren ging. Omdat de rally's behoorlijk lang liepen was er weinig tijd over voor set drie, die daardoor niet helemaal uitgespeeld kon worden. Daarbij bleven de Kootwijkerbroekers overeind.

Overgangsklasse
Jansen Poultry, tot nu toe de fiere koploper, speelde een gelijkopgaande strijd tegen Hazeleger Accountant & Adviseur, maar moest de tweede set laten aan Hazeleger dat hierdoor met R.van de Beek Onderhoudsbedrijf in de wachtkamer blijft in de achtervolging op Jansen Poultry. 
Van de Beek had geen enkele moeite met de vijf man van Bouwbedrijf A. J. Grotenhuis, dat door de drie strafpunten diep onderuit ging. Broekhuizen/KABO had in de tweede set een grote dip, wat tot gevolg had dat er slechts met 2-1 werd gewonnen.

Eerste klasse
Redblok won overtuigend van Brandweer Voorthuizen, al moest men in de tweede set danig aan de bak. In de extra wedstrijd tussen deze twee een uurtje later was de overwinning van Redblok nog duidelijker. Dynastart had in het slot van de wedstrijd tegen Ban den Brink Airco te weinig krachten over om maximaal te winnen , maar de 2-1 betekende wel aansluiting onderin met de brandweer. In het extra duel tussen Dynastart en Van den Brink Airco waren de klimaatregelaars de sterkste ploeg. Brand Hoveniers/Meesterpoeliers hield Redblok goed in het oog door een snelle en maximale overwinning op Schaeffler Nederland.

Tweede klasse
In deze klasse van acht teams worden geen extra wedstrijden gespeeld. VCM Medical v.o.f. blijft nog steeds als enige van alle teams ongeslagen. Ook Leertouwer was nauwelijks bij machte om het topteam ook maar een strobreed in de weg te leggen. Het Fietsenhuis had de pech om de slotset tegen iMediate met het kleinst mogelijke verschil te verliezen. Centrum Evers 1 was iets sterker dan Sushi Donnerschool en won dan ook maximaal. BDU bleek na twee verloren sets tegen Mixed Energy toch nog kracht over te hebben om de laatste set op te eisen.

Damesklasse D
Rabobank won door verlies in de derde set met gering verschil van Decorette Woonatelier Nijkerk, maar deed het even later nog iets beter tegen hetzelfde team in het extra duel. De Meerwaarde 2 had na startmoeilijkheden, die hen de eerste set kostte, toch genoeg reserves om met 2-1 te winnen van Centrum Evers-2. E*dSign had duidelijk de sterkste speelsters niet beschikbaar, waardoor maximaal van VOKO/van der Hoef verloren werd. Alleen in de slotset was er een klein kansje op winst, maar daarvoor ontbrak het E*dSign aan krachten.

Damesklasse V
Van der Burg Trucks & Trailers kende geen probleem met HooijerMakelaardij en pakte de kop over van Lake Side, dat van Autoschade van der Werf met 2-1 verloor. In de extra wedstrijd tussen deze laatste twee was Van der Werf bij machte om maximaal te winnen. VOKO/Fire Prevent won brutaalweg de eerste set van Auto Import Evers, maar toen de tweede set op het nippertje door de Kootwijkerbroekse dames werd verloren, was het gebeurd met Fire Prevent.

Bron: Barneveldse Krant, 13 maart 2014