Barneveldse Krant: VCM nog zonder setverlies

Ereklasse
VOKO/Bosch Beton is na een aarzelende start van de competitie eindelijk weer op stoom. Weliswaar missen de Kootwijkerbroekers een paar vaste krachten maar dat was dit keer geen handicap om Electrolux Professional gedecideerd te verslaan. Dat had tot gevolg dat Bosch Beton zich weer net onder de top gaat bemoeien in de strijd om het kampioenschap. Autobedrijf H. Kroon had een behoorlijke dip in de tweede set tegen De Meerwaarde 1, wat resulteerde in een bescheiden 2-1 winst. Johannes Fontanus College won weliswaar de eerste set tegen Drukkerij Bout, maar moest de overige twee sets aan Bout laten. Door de maximale zege van Vonk Tweewielers op Roordink zijn de fietsenmakers alleen aan kop gekomen.

Hoofdklasse
Fieret Loodgietersbedrijf wist zich aan de kop van de ranglijst te vestigen door een maximale overwinning op Set Up t3, dat in de eerste set eigenlijk prima tegenspel bood maar na die nipte overwinning van de loodgieters (25-24) was het gedaan met de Scherpenzeelse tegenstanders. De Visser Installatiebedrijf had alleen in de eerste set wat moeite tegen VOKO/Van de Pol, maar na nipte winst in die set was de weerstand van de mensen uit Kootwijkerbroek gebroken en kon het installatiebedrijf drie punten bijschrijven. Torstai Set Up deed goede zaken door overduidelijk van Centrum Evers 3 te winnen en blijft zich daardoor nog meer met de strijd in de kop te bemoeien.

Overgangsklasse
Was er tot deze ronde nog maar een koploper, door de resultaten van deze derde ronde is het ineens dringen in de kop van de ranglijst. Jansen Poultry moest de eerste en de laatste set met minimaal verschil (24-25 en 19-20) aan tegenstander Broekhuizen/KABO laten en doordat Hazeleger Accountant en Adviseur in een spannend duel de zenuwen net iets meer in bedwang had dan Bouwbedrijf A.J.Grotenhuis en E-difference Van Manen maximaal van R. van de Beek Onderhoudsbedrijf won, is er een opvallende splitsing ontstaan in de ranglijst met drie koplopers elk met zes punten en drie staartploegen met elk drie punten.

Eerste klasse
Brand Hoveniers /Meesterpoeliers had in de eerste set tegen Redblok enige startproblemen waardoor die verloren ging, maar eenmaal een tandje hoger geschakeld, waren de mensen van Brand niet meer te houden, wat resulteerde in een 2-1 zege. Brandweer Voorthuizen wist in de onderste regionen Dynastart nog net te verslaan na een 1-1 setstand halverwege. Ook bij Van den Brink Airco tegen Schaeffler Nederland was het tot aan het einde niet duidelijk wie er met de eer ging strijken maar uiteindelijk pakte Schaeffler de bescheiden overwinning.

Tweede klasse
VCM Medical v.o.f. had weinig moeite met de BDU en blijft het enige team zonder verliespunten in de competitie. Toch hebben ze maar een minimale voorsprong in de ranglijst op twee volgers. Centrum Evers 1 had weinig problemen met iMediate. Leertouwer had een goede kans om maximaal te winnen van Mixed Energy, maar liet die maximale winst in de slotset glippen (24-25). Het Fietsenhuis miste in deze ronde een tweetal vaste krachten en was mede daardoor niet bij machte om Sushi Donnerschool, dat een nieuw blik verse krachten had opengetrokken, een voet dwars te zetten. Alleen in de tweede set ging lange tijd de strijd gelijk op maar ook die ging naar de Donnerschool.

Damesklasse D
VOKO/Van der Hoef deed goede zaken door Decorette Woonatelier Nijkerk met maximale cijfers klop te geven.
Opvallend lange rally’s waren er de oorzaak van dat bij de eindtoeter de set niet uitgespeeld kon worden, maar met 16-13 trokken de Kootwijkerbroekse dames aan het langste eind. E*dSign liet een maximale overwinning op Centrum Evers 2 in de slotfase nipt glippen (21-22). Opvallend dat geen van de drie wedstrijden tot een volledig einde kwam. Wel een bewijs dat de dames vaak lange rally’s spelen.

Damesklasse V
De twee koplopers in deze klasse blijven elkaar steeds volgen, want ook nu weer brachten zowel Autoschade Van der Werf als Van der Burg Trucks & Trailers hun partijen tegen respectievelijk Auto Import Evers en VOKO/Fire Prevent tot eenvoudige en snelle maximale overwinningen. Volgende week zullen de vonken er al in de eerste wedstrijd van de avond af springen als de beide koplopers tegen elkaar strijden.
Lake Side won maximaal van Hooyer Makelaardij en blijft op het vinkentouw zitten.

Bron: Barneveldse Krant, 27 februari 2014