Barneveldse Krant: VCM Medical eerste kampioen

Ereklasse A
Vonk Tweewielers overtroefde De Meerwaarde 1 dat zich deze avond genoodzaakt zag om wegens vakantie een tweetal nieuwe invallers op te geven. In de slotfase van het duel tegen Vonk Tweewielers miste men net de mogelijkheid om de slotset winnend af te sluiten (24-23). Vonk klom door de zege naar de tweede plaats en staat daar gelijk met De Meerwaarde. VOKO/Bosch Beton kon net niet maximaal winnen van Johannes Fontanus College, want in de laatste set zegevierde de school met ruime cijfers (20-11).

Ereklasse B
Electrolux Professional was in de eerste set tegen Drukkerij Bout niet goed op gang en verloor die dan ook nipt, maar toen men eenmaal goed op gang was, ging de tweede set naar Electrolux dat daarop de derde set ruim in de meerderheid was. Roordink Bedrijfswagens liet in de slotfase de kans op een maximale overwinning op Autobedrijf H. Kroon net liggen. De laatste set ging met 25-24 naar Kroon. 

Hoofdklasse
De teams aan kop van de ranglijst lieten geen punten liggen. Fieret Loodgietersbedrijf was licht de meerdere van Centrum Evers 3 en De Visser Installatiebedrijf was een tikkeltje beter dan Torstai Set Up dat nu voor hrt eventueel behalen van de kleinste beker concurrentie gaat ondervinden van VOKO/Van de Pol, dat Set Up 3 maximaal klop gaf. 

Overgangsklasse
Het blijft dringen aan de kop van de ranglijst in deze klasse, want zowel R. van de Beek onderhoudsbedrijf (tegen Broekhuizen/KABO) als Jansen Poulty (tegen Bouwbedrijf A.J. Grotenhuis) lieten een punt liggen. Daarbij kwam nog dat E-difference Van Manen iets dichterbij kwam door een belangrijke maximale overwinning op Hazeleger Accountant & Adviseur. Ondanks het feit dat Grotenhuis een puntje wist te pakken van Jansen Poultry is er nog nauwelijks hoop voor het verblijf in de overgangsklasse voor het bouwbedrijf.

Eerste klasse
De koplopers blijven winnen. Brand Hoveniers/Meesterpoeliers ging in de tweede set bijna de mist in tegen Dynastart maar won toch en Redblok behaalde een ruime overwinning op Schaeffler Nederland. 
Komende ronde is er hier direct in het eerste uur van de avond het uur van de waarheid als op veld b5 de beide kemphanen elkaar bestrijden. Van den Brink Airco zal hoe dan ook wel derde blijven doordat men deze keer gedecideerd afrekende met Brandweer Voorthuizen.

Tweede klasse
Centrum Evers 1 had personeelsproblemen. Daardoor viel hun coach Huub in als 'versterking'. Hij had weliswaar geen tenue van zijn team, maar ze waren in ieder geval met zes mensen. Ze versloegen Sushi Donnerschool maximaal zelfs toen de coach wegens 'blessureleed' in de derde set niet meer meespeelde. 
Het Fietsenhuis ging op de gebruikelijke manier ten onder tegen iMediate. Het Fietsenhuis bracht een steeds betere rij uitslagen op het bord (25-14, 25-17, 25-21). 
Dat was voor Eddy Meijerink redenom op te merken, dat het misschien beter zou zijn om het Fietsenhuis in het vervolg twee wedstrijden achter elkaar te laten spelen. 
Zoals gemeld werd VSM Medical v.o.f. nu al kampioen door een ruime overwinning op Leertouwer. Wellicht loont het de moeite om te overleggen om het team dit keer nog een klasse hoger (de overgangsklasse) in te delen. De BDU wist Mixed Energy een punt af te snoepen en bijna lukte het om er zelfs twee punten bij te krijgen.

Damesklasse D
De Meerwaarde 2 had vorige week al de wedstrijd tegen E*dSign gewonnen en die winst van 2-1 kon dus deze keer direct in de stand bijgeschreven. De strijd om de koppositie leverde een thriller op, waarbij VOKO/Van de Hoef tot twee keer toe een set met minimaal verschil wist te winnen (25-24 en 9-8). Alleen de eerste set werd wat ruimer door de Kootwijkerbroekse dames gewonnen. Decorette Woonatelier Nijkerk blijft lachende derde en heeft nog goed kans op de tweede plaats. 

Damesklasse V
Van der Burg Trucks & Trailers had in de eerste set geen enkele moeite met Auto Import Evers, maar in de tweede set kondigde zich een kentering aan. Die set werd weliswaar nog redelijk ruim gewonnen, maar daarna had Evers nog net iets meer kracht over om de derde set te winnen. Dat had wel een vreugdekreet van Autoschade van der Werf tot gevolg, dat vervolgens Hooijer Makelaardij overklaste. De nummers één en twee wisselden daardoor van plaats. Het ziet er naar uit dat in de laatste speelavond (ronde 13) de beslissing gaat vallen als de twee kemphanen elkaar voor de laatste keer bestrijden.

Bron: Barneveldse Krant, 1 mei 2014