Barneveldse Krant: Tossen om de overwinning

Ereklasse
De vier ploegen die vorig seizoen de dienst uitmaakten in de Ereklasse boekten allen een overwinning. VOKO/Bosch Beton won net als vorige week met 3-0; ditmaal was Autobedrijf H. Kroon het slachtoffer. Het Johannes Fontanus College bleef eveneens constant presteren. Nadat Roordink Bedrijfswagens de eerste set had gepakt, kwam het Johannes Fontanus College langszij. De Meerwaarde 1 en Vonk Tweewielers pakten hun eerste zeges van het seizoen, tegen respectievelijk De Visser Installatiebedrijf en Vonk Tweewielers.

1e Klasse
Voor spanning en sensatie moest men de wedstrijden in de eerste klasse aanschouwen. Alle duels kenden na twee sets een gelijke stand. E-difference Van Manen en Jansen Poultry maakten er een ware thriller van; laatstgenoemde trok uiteindelijk met 21-22 aan het langste eind in de derde set. Fieret Loodgietersbedrijf kende een valse start tegen Centrum Evers 1, maar had na de eerste set het lek boven en blijft de koploper. Het wordt op de voet gevolgd door Torstai Set Up en VOKO/Van de Pol. De Scherpenzeelse formatie ging echter wel onderuit tegen Drukkerij Bout. VOKO/Van de Pol won in een spannend duel van R. van de Beek Onderhoudsbedrijf.

2e Klasse
Waar tweedeklasser VCM Medical v.o.f. vorig seizoen de gehele reguliere competitie geen enkele set verloor, liep het gisteravond tegen zijn eerste nederlaag van dit seizoen aan. Dat gebeurde in een echte topper tegen het sterke Redblok. De wedstrijd werd pas in de derde set met 25-23 in het voordeel van Redblok beslecht. De andere duels in de tweede klasse kenden al na twee sets een winnaar. Dynastart en Bouwbedrijf Grotenhuis behaalden een maximale overwinning op Schaeffler Nederland bv en Broekhuizen/KABO. Daar slaagde Set Up 3 verrassend genoeg niet in. Weliswaar had Set Up 3 de eerste twee sets in een recordtempo gewonnen, Hazeleger Account & Adviseur wist met berekenend spel toch nog de derde set te pakken.

3e Klasse
Derdeklasser Van Doorn Tuinen is één van de drie teams in het Barneveldse Krant-bedrijfsvolleybal die na twee woensdagavonden nog de maximale score hebben. Net als VOKO/Bosch Beton (Ereklasse) en Autoschade Van der Werf (Damesklasse-V) werd er voor de tweede week op rij met 3-0 gewonnen. Alfa Accountants & Adviseurs was niet opgewassen tegen Van Doorn Tuinen. Leger des Heils staat op een verrassende tweede plaats in de derde klasse na een mooie overwinning op Leertouwer. Het technische Leertouwer won nog de eerste set, maar ging desondanks onderuit tegen de nieuwkomer. Verder had Mixed Energy niet genoeg kracht om het Centrum Evers 2 lastig te maken. Het Fietsenhuis bereikte een mooie overwinning op Deurenmontage Kruijt; de tweewielers hadden vorig jaar pas na zeven speelrondes hun eerste zege te pakken. 

Damesklasse-D
De Meerwaarde 2 en Rabobank gaven het publiek waar voor hun geld met een spannend treffen. De eerste set was voor Rabobank, maar de docentenploeg trok met minimaal verschil de stand gelijk. De Meerwaarde 2 moest in de derde set de zege echter alsnog aan Rabobank laten. Laatstgenoemde is zijn koppositie wel kwijtgeraakt aan VOKO/Van der Hoef, omdat de vrouwen uit Kootwijkerbroek één bal meer hebben gescoord. VOKO/Van der Hoef kwam aan de leiding na een 3-0 overwinning op Ester Design. Lounge 3 had aan de leiding kunnen komen als het voor de tweede week op rij de maximale buit behaalde, maar Truck Verhuur Woudenberg pakte met 24-25 nog net de laatste set.

Damesklasse-V
Autoschade Van der Werf (Damesklasse-V) greep vorig seizoen net naast de promotie naar de Damesklasse-D, maar is goed op weg in een nieuwe poging om de hoogste klasse te bereiken. Hooijer Makelaardij werd met 3-0 verslagen, waardoor de maximale score behouden blijft. 
Een muntstuk bepaalde als gezegd dat Evers Auto Import net niet met 3-0 won van Centrum Evers 3. Nummer 12/Do-it was wel drie sets op rij de sterkste ploeg; VOKO/Fire Prevent krijgt over twee weken een nieuwe poging om het eerste punt van de competitie te behalen. 

Volgende week ligt de competitie – op verzoek van vele teams – stil vanwege de voorjaarsvakantie.
Daarna gaat de strijd om de hegemonie in de diverse klassen verder. Spanning is dan ook haast verzekerd.

Bron: Barneveldse Krant, 19 februari 2014 (foto: © Marinda van den Brink)