Barneveldse Krant: Topduels en surprises in De Meerwaarde

In de Ereklasse stond de topper tussen de twee ongeslagen ploegen op het programma. VOKO/Bosch Beton liet in de eerste twee sets zien waarom het de terechte koploper is. Johannes Fontanus College sloeg wel in het derde bedrijf toe, waardoor VOKO/Bosch Beton voor het eerst dit seizoen een set verloor. Achter dit tweetal blijft de strijd om tickets voor de kampioenspoule onverminderd spannend. Trendsetters en Vonk Tweewielers hebben plaatsing in eigen hand na overwinningen op De Meerwaarde-1 (2-1) en De Visser Installatiebedrijf (3-0). De nieuwe nummers drie en vier profiteerden onder andere van een verrassende nederlaag van Roordink Bedrijfswagens tegen Autobedrijf H. Kroon.

Een klasse lager (eerste klasse) speelden eveneens de nummers één en twee tegen elkaar. 
Koploper Fieret Loodgietersbedrijf verlengde zijn ongeslagen status met een week na een simpele overwinning op VOKO/Van de Pol. De Kootwijkerbroekers moesten vervolgens hun tweede plaats afstaan aan Torstai Set Up dat van E-difference Van Manen won en nu zeker is van de kampioenspoule. VOKO/Van de Pol is bijna zeker van een plaats bij de eerste vier en dat geldt ook voor Drukkerij Bout na een dikke zege op Jansen Poultry. 
R. van de Beek Onderhoudsbedrijf had de spanning om een finaleplaats flink kunnen opvoeren, maar ging verrassend onderuit tegen Centrum Evers 1. Laatstgenoemde behaalde met een prachtige 3-0 zijn eerste zege van het seizoen.

In de tweede klasse zijn alle kaarten geschud na zes wedstrijden. VCM Medical v.o.f. liet nog maar eens zien waarom de competitie halverwege wordt opgesplitst. De koploper gunde zijn tegenstander Hazeleger Account & Adviseur namelijk slechts negentien punten in drie sets. Set Up 3 is de nieuwe naaste belager van VCM Medical v.o.f. na de gewonnen topper tegen Redblok. Beide ploegen verzekerden zich van een plaats in de kampioensklasse, net als Bouwbedrijf Grotenhuis na een reguliere overwinning op Dynastart. 
Onderin de tweede klasse kon Broekhuizen/KABO een feestje vieren. Een klinkende 3-0 op Schaeffler Nederland bv betekende de eerste overwinning van deze jaargang.

Twee van de vier finaleplaatsen zijn vergeven in de derde klasse. Van Doorn Tuinen legde beslag op het eerste ticket na een maximale overwinning op Leger des Heils. De eerste set was ontzettend spannend en eindigde na een lange rally nipt in het voordeel van Van Doorn Tuinen (25-24); de koploper had daarna het verzet van Leger des Heils gebroken. Leertouwer verzekerde zich eveneens van een finaleplaats ondanks dat het slechts één punt pakte. De eerste set ging niet alleen met slechts één punt verschil verloren, maar Leertouwer kreeg ook een strafpunt omdat het met te weinig spelers begon aan deze set. Daarna stelde het met een zestal orde op zaken tegen Alfa Accountants & Adviseurs. Centrum Evers 2 rukte op naar de derde plaats dankzij een winstpartij op Deurenmontage Kruijt. Verder heeft Mixed Energy de smaak te pakken. De eerste competitiezege kreeg een goed vervolg tegen Het Fietsenhuis met de tweede driepunter op rij.

Het was als gezegd de avond van de topwedstrijden, want in de Damesklasse D speelden VOKO/Van der Hoef en De Meerwaarde 2 tegen elkaar. De eerste set was een prooi voor de Kootwijkerbroekse formatie, maar in een spannend vervolg was De Meerwaarde 2 met klein verschil de sterkste ploeg. De twee ploegen staan na het onderlinge treffen op gelijke hoogte, maar zagen Rabobank als lachende derde voorbijkomen. 
VOKO/Van der Hoef moest voor het eerst sinds de tweede speelronde zijn koppositie afstaan. Rabobank heeft de bovenste plaats ingenomen na een maximale overwinning op Truck Verhuur Woudenberg. Het meest aansprekende resultaat in deze klasse kwam echter op naam van Ester Design dat zijn eerste zege van het jaar pakte en dat ook nog eens deed tegen nummer vier Lounge 3, die voorlopig lijkt af te haken in de titelstrijd.

Twee sets lang was er weinig aan de hand voor Autoschade Van der Werf. De koploper van de Damesklasse V kwam zoals verwacht op een 2-0 voorsprong tegen VOKO/Fire Prevent. De rode lantaarndrager liet zien dat hard werken uiteindelijk wordt beloond en mocht een vreugdegilletje slaken door een 21-22 setwinst uit het vuur te slepen: het eerste punt van dit seizoen. Verder zorgden Hooijer Makelaardij en Nummer 12/Do-it voor kleine verrassingen door de hogergeklasseerden Evers Auto Import en Centrum Evers 3 te verslaan.

Volgende week mogen de dames en heren volleyballers hun kunsten andermaal vertonen in sporthal De Meerwaarde. 

Bron: Barneveldse Krant, 26 maart 2015