Barneveldse Krant: Schaeffler boekt eerste zege

Het einde van de 44ste editie van het bedrijfsvolleybal is in zicht. Op woensdag 27 mei worden de prijzen verdeeld. Een week eerder staan er promotie- en degradatieduels op het programma. De teams van de ereklasse tot en met de tweede klasse werkten gisteravond hun voorlaatste poulewedstrijd af.

HERHALING Johannes Fontanus College en VOKO/Bosch Beton spelen op de slotavond om het kampioenschap van Barneveld. De twee teams verzekerden zich gisteravond van een herhaling van de finale van vorig jaar. Johannes Fontanus College en VOKO/Bosch Beton zijn meer te achterhalen door Trendsetters en Vonk Tweewielers die allebei met 3-0 werden weggezet.

De Visser Installatiebedrijf toonde tegen Roordink Bedrijfswagens dat het niet zou misstaan in de ereklasse A. Voor de vijfde keer op rij werd er met maximale cijfers gewonnen. Roordink Bedrijfswagens kan door de nederlaag het degradatieduel niet meer ontlopen. De tegenstander is waarschijnlijk De Meerwaarde 1 dat met 1-2 verloor van Autobedrijf H. Kroon bv en de achterstand tot twee punten zag oplopen met nog één duel te gaan. 

In de eerste klasse A zijn de kaarten ook al geschud. Fieret Loodgietersbedrijf en Drukkerij Bout wonnen zonder setverlies van Torstai Set Up respectievelijk VOKO/Van de Pol en zijn niet meer te achterhalen. De twee teams spelen volgende week de laatste poulewedstrijd tegen elkaar, maar een week later maken ze onderling uit wie naar het hoogste niveau promoveert.

E-difference Van Manen moet zich proberen te handhaven in de eerste klasse. In een vermakelijke wedstrijd tegen Jansen Poultry verloor het twee sets nipt. Daarna was de koek op. Door de nederlaag blijft E-difference Van Manen laatste en moet het waarschijnlijk tegen Centrum Evers 1 een degradatieduel spelen. Laatstgenoemd team verloor met 1-2 van R. van de Beek Onderhoudsbedrijf.

VCM Medical v.o.f. had dit seizoen nog niet met 3-0 van Redblok gewonnen, maar daar kwam gisteravond verandering in. De topfavoriet voor de titel in de tweede klasse had in de eerste set de nodige moeite met Redblok, maar denderde daarna over zijn opponent heen om zich te verzekeren van een finaleplaats. Bouwbedrijf Grotenhuis heeft de spanning om het tweede finaleticket volledig teruggebracht na een 3-0 zege op Set Up 3. Volgende week weet VCM Medical v.o.f. tegen wie het om promotie moet strijden.

Schaeffler Nederland bv kan de degradatiewedstrijd niet meer ontlopen, maar tankte zelfvertrouwen richting de eindfase van het seizoen. De ploeg won namelijk voor het eerst dit seizoen. Het was in de eerste twee sets duidelijk te sterk voor Hazeleger Account & Adviseur, die nog wel de derde set nipt met 24-25 wist te winnen. Dynastart is verzekerd van nog een seizoen in de tweede klasse na een 2-1 zege op Broekhuizen/KABO.

Leertouwer en Leger des Heils hebben zich als nummers één en twee van de derde klasse geplaatst voor de strijd om de D. Dirkse-bokaal. Weliswaar verloor Leger des Heils met 2-1 van Leertouwer en zag het Van Doorn Tuinen op gelijke hoogte komen na een 3-0 zege op Centrum Evers 2, maar de wedstrijd tussen Leger des Heils en Van Doorn Tuinen, die voor woensdag gepland staat, is al gespeeld. Leger des Heils heeft die destijds met 2-1 gewonnen.

Alfa Accountants & Adviseurs liet andermaal zien dat het te goed is voor de derde klasse B. Het Fietsenhuis werd met ruime cijfers afgetroefd. Laatstgenoemde kreeg de rode lantaarn overgedragen van Mixed Energy dat met 2-1 van Deurenmontage Kruijt won. 

In de titelstrijd van de damesklasse D heeft Rabobank een tik uitgedeeld aan De Meerwaarde 2. De bankiersters wonnen overtuigend met 3-0 van de docenten en hebben een gat van drie punten geslagen met De Meerwaarde 2. Rabobank moet de koppositie nog wel aan VOKO/Van der Hoef laten die met 3-0 won van Ester Design. Het onderlinge verschil blijft één punt. Voor Truck Verhuur Woudenberg is degradatie uit de damesklasse D bijna een feit. Voor de vierde keer op rij bleef het zonder setverlies achter; Lounge 3 was een maatje te groot.

GOEDE ZAKEN Autoschade Van der Werf deed goede zaken in de jacht op promotie naar het hoogste vrouwenniveau. Het behield zijn koppositie dankzij een 3-0 zege op Hooijer Makelaardij. Naaste belager Centrum Evers 3 liet verrassend een punt liggen tegen Evers Auto Import dat twee sets met slechts vijf speelsters speelde en zodoende twee strafpunten kreeg. 

Nummer 12/Do-it profiteerde van het puntverlies van Centrum Evers 3 en kwam op gelijke hoogte dankzij een 3-0 zege op VOKO/Fire Prevent. De volleybalsters uit Kootwijkerbroek zijn sinds gisteravond de enigen die dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen hebben. Ze hebben nog twee wedstrijden om daar verandering in te brengen.

Bron: Barneveldse Krant, 7 mei 2015.